Pentax K20D/K7 vs Canon 50D - prosím Vás vie mi niekto kvalitatívne porovnať čip medzi K20D/K7 s čipom v Canon 50D. Uvažujem nad kúpou jedného z uvedených fotoaparátov, každý má niečo zaujímavé a každému možno niečo chýba,neviem sa rozhodnúť. Potreboval by som nakopnúť, pre ktorý sa mám rozhodnúť. Financie hovoria v prospech K20, ale obávam sa kvality čipu Samsung a AF v K20. Tiež som čítal o potrebe zmeny firmwaru kôli zvýšenému šumu v K20. K7 sa mi veľmi páči, ale údajne má problém s prehrievaním. Za každú radu vopred ďakujem.
A ako je na tom 50D s AF s porovnaním s K7? Žial 7D a D300S sú už dosť drahé, neuvažujem o ich kúpe. Myslel som si že tá 50D je spolahlivá po každej stránke. Čo presne myslíš pod optikou v súvislosti s D300s?
A ako je na tom 50D s AF s porovnaním s K7? Žial 7D a D300S sú už dosť drahé, neuvažujem o ich kúpe. Myslel som si že tá 50D je spolahlivá po každej stránke. Čo presne myslíš pod optikou v súvislosti s D300s?
nemusis sa trapit a rozmyslat nad beztak 3 dobrymi fotakmi - jednoznacne si zober canon 50D a viac sa tym nezatazuj, ... zvlada ISO bez sumu skoro do 3200, na mensich hodnotach sa tym nemusis trapit - AF nema sice svetovu elitu ale je dobry a ak mu das dobru optiku tak budes mat krasne a ciste fotky - na technicke deztaily a rozdiely prides po nejakej dobe praxe a uvidis sam co sa bude diat a co dalej z optiky chces kupovat - a zostan potom v canone
doporucujem pentax+par dni sondovania na ebayi - takto dokazes kupit dobre sklo a lacno. mne osobne nevyhovuje ked pchaju stabilzator do objektivu, ked ho mozes mat v tele a pouzivat kludne 20 rocne skla-manualne, ktore su s optickov kvalitov porovnatelne s dnesnymi, akurat cena nie je 500-800 euro ale 50-100 euro xD
Dnes nic lepsie ako Nikon nieje, ak neberieme stredny format atd... Ak nepotrebujes 8 fps jednoznacne D90 - fakt na to obdobie kym zistis co a ako ti uplne staci. Potom bud zistis ze strasna parada a pojdes do FF a ked nie ostanes pri nom. ´)
bozeeee, to tu zase je muuuudrostiiii. najvacsia sranda je, ze clovek, ktory ani nevie, co chce fotit, si vybera z fotoaparatov, ktore aj tak davno prevysuju jeho potreby a nevie si stanovit priority. hovorite mu o 8fps, super rychlom AF, ISO 3200 a stabilizacii obrazu, co je vsetko pre jeho potreby uplne nepodstatne. podla mna by si vystacil uplne aj s Canon S90, za usetrene prachy by sli na dovolenku a usetreny cas skumania, co je pre neho to ´dokonale´ riesenie by radsej mohol venovat rodine.
ps: kup co chces, v tvojej kategorii ma kazda znacka v podstate to iste, len nieco je lepsie u jedneho, nieco u druheho. pentaxu chyba kvalitne vysoke iso, no maju (menej ucinnu nez v objektivoch) stabilizaciu v tele, canon je lacnejsi nez nikon, ale pocitovo je plastickejsi a neergonomickejsi, nikon je zase drahsi a tak by sa dalo debatovat do aleluja, alebo alechuja?
afkaa.i zas dal k veci...
ja len doplnim, ze rozoberat, ze o pat rokov si kupis FF a co potom s objektivmy... Nuz, ak budes mat profi fotak, bude treba aj profi skla. A pochybujem, ze presne take zacnes kupovat hned od zaciatku. Tiez som riesil podobnu dilemu, ale poviem Ti to asi tak:
1) si do toho manik, hladas urcite konkretne vlastnosti, vies si pozhanat prislusenstvo, nech to stoji cas a peniaze - kup si PENTAX
2) proste chces solidnu zrkadlovku, mozno sem-tam nieco dokupis - Nikon D5000 , D3000
3) chces solidnu zrkadlovku, chces sa foteniu vaznejsie venovat - Nikon alebo Canon, zober to, co sa Ti zda lacnejsie, aku mas lepsiu ponuku (kvalitativne su oba rovnake)
4) hladas profi triedu - vies presne co chces, vies u koho to mas hladat, ale to by si tu nepisal, ze ? :-D
Nema zmysel moc rozoberat nejake podrobne parametre, ze aha, ten ma to, a ten zase nieco ine. V prvom rade, treba sa naucit poriadne fotit, zvladnut masinku, ktoru mas. Fotka je v prvom rade o premyslani AKO !
Pentax K20D vobec nemam problem s vysokym ISO.. do 800 ani nepostrehnes zvysenie sumu, 1600 je vysoko pouzitelne, 3200 na mensie printy som pouzil v zivote mozno tak 3-4x a 6400 zatial vobec.. Canon 50D zas trpi bandingom, ze tam mas ciary cez obraz pri vyssom iso.. uz som Ti v inom prispevku pisal, ze moc citas internet a o chybach fotakov a zacinas byt paranoidny.. pokial tie fotaky nezenies do extremnych podmienok, ziadne vady sa Ti neprejavia.. takze K20D/K-7 je uplne super, taktiez aj 50D je super a aj Nikon D90.. cize to mas uplne za jedno podla mna.. kupou hociktoreho z nich nic nepokazis. Btw.. cipy sa zohrievaju na kazdom fotaku, ked nahravas video.
Ty tusim nic ine, nez Pentax nepoznas a vsetkych chces presvedcit, ze firma, ktora je aktualne na predaj, zaspala dobu a z nevysvetlitelnych dovodov nebola zlucena so Samsungom, je to prave orechove. Ty by si kupoval nove auto (napr. Saab), ked nevies, ci o 2-3 roky budu nan este niekde robit autorizovany servis a budu originalne nahradne diely?
Ked uz sme pri tej moznosti pouzivat stare objektivy, opytaj sa kolko percent ludi ma starsie ako 10 rocne objektivy. Vyvoj ide dopredu a design z rokov, ked sa o D-SLR len snivalo, dnes casto robi problemy nezname pri pouziti filmu.
No vidis to a predsa mam fotak, ktory podla teba zaspal dobu a o pouzivani starych objektivov som nepisal.. ja nemam ani jeden taky :-) a o tom, ze mal Samsung kupit uz davno krachujuci Pentax si tu pisal jediny ty a nikde inde sa o tom nepisalo :-) Hoya kupila hlavne diviziu lekarskej techniky, ktoru vyrabal Pentax a ktora ich aj zaujima. Fotoaparaty nie su ich cielom a uz odzaciatku sa vedelo, ze casom Hoya tuto diviziu opusti. Rozhodovalo sa aj o tom, ci Pentax fotodivizia je dostatocne velka, aby mohla existovat samostatne alebo sa zluci s dalsou firmou, konkretne JVC. Samsung ma vlastne plany a zlucenie s Pentaxom nepripadalo v uvahu, nakolko je tam stret zaujmov oboch firiem. JVC aby si mohlo dovolit kupit Pentax musi predat Konami, znamy vyrobca hier pre konzolove systemy a herne automaty.
No vidis to a predsa mam fotak, ktory podla teba zaspal dobu a o pouzivani starych objektivov som nepisal.. ja nemam ani jeden taky :-) a o tom, ze mal Samsung kupit uz davno krachujuci Pentax si tu pisal jediny ty a nikde inde sa o tom nepisalo :-) Hoya kupila hlavne diviziu lekarskej techniky, ktoru vyrabal Pentax a ktora ich aj zaujima. Fotoaparaty nie su ich cielom a uz odzaciatku sa vedelo, ze casom Hoya tuto diviziu opusti. Rozhodovalo sa aj o tom, ci Pentax fotodivizia je dostatocne velka, aby mohla existovat samostatne alebo sa zluci s dalsou firmou, konkretne JVC. Samsung ma vlastne plany a zlucenie s Pentaxom nepripadalo v uvahu, nakolko je tam stret zaujmov oboch firiem. JVC aby si mohlo dovolit kupit Pentax musi predat Konami, znamy vyrobca hier pre konzolove systemy a herne automaty.
Este mi povedz, aky stret zaujmov bol medzi Samsungom a Pentaxom, ked si Samsung od Pentaxu zakupil prava na pouzivanie ich bajonetu? :-D Urobil polovicu toho, co urobilo Sony s Minoltou a je to na skodu aj Samsungu, aj Pentaxu. Som jediny tu, ktory o tom hovori, inak sa o tom popisali kilometre ´virtualneho papiera´.
Este mi povedz, aky stret zaujmov bol medzi Samsungom a Pentaxom, ked si Samsung od Pentaxu zakupil prava na pouzivanie ich bajonetu? :-D Urobil polovicu toho, co urobilo Sony s Minoltou a je to na skodu aj Samsungu, aj Pentaxu. Som jediny tu, ktory o tom hovori, inak sa o tom popisali kilometre ´virtualneho papiera´.
Myslim, ze Samsungu vadilo, ze Pentax chce aj nadalej pouzivat Sony cipy a navyse Samsung sa chcel osamostatnit a nechcel byt len ´rebadget´ znackou Pentaxu. Hybrid APS-C bez zrkadla je myslim, ze zaujimavym krokom Samsungu. Neviem, ci spolupraca Samsung a Pentax skoncila, predpokladam, ze nie.. ale urcite nie je na takej urovni ako na zaciatku. Viem len, ze spolupracuju na vyvoji nejakej zrkadlovky, co je potvrdena info z nejakych rozhovorov s novinarmi, ale do akej miery a na akom fotaku to uz neviem a spekulovat sa mi nechce, moze to byt vselico.
Ťažká voľba Canon vs Pentax
Každopádne doporučujem Nikon
ps: kup co chces, v tvojej kategorii ma kazda znacka v podstate to iste, len nieco je lepsie u jedneho, nieco u druheho. pentaxu chyba kvalitne vysoke iso, no maju (menej ucinnu nez v objektivoch) stabilizaciu v tele, canon je lacnejsi nez nikon, ale pocitovo je plastickejsi a neergonomickejsi, nikon je zase drahsi a tak by sa dalo debatovat do aleluja, alebo alechuja?
ja len doplnim, ze rozoberat, ze o pat rokov si kupis FF a co potom s objektivmy... Nuz, ak budes mat profi fotak, bude treba aj profi skla. A pochybujem, ze presne take zacnes kupovat hned od zaciatku. Tiez som riesil podobnu dilemu, ale poviem Ti to asi tak:
1) si do toho manik, hladas urcite konkretne vlastnosti, vies si pozhanat prislusenstvo, nech to stoji cas a peniaze - kup si PENTAX
2) proste chces solidnu zrkadlovku, mozno sem-tam nieco dokupis - Nikon D5000 , D3000
3) chces solidnu zrkadlovku, chces sa foteniu vaznejsie venovat - Nikon alebo Canon, zober to, co sa Ti zda lacnejsie, aku mas lepsiu ponuku (kvalitativne su oba rovnake)
4) hladas profi triedu - vies presne co chces, vies u koho to mas hladat, ale to by si tu nepisal, ze ? :-D
Nema zmysel moc rozoberat nejake podrobne parametre, ze aha, ten ma to, a ten zase nieco ine. V prvom rade, treba sa naucit poriadne fotit, zvladnut masinku, ktoru mas. Fotka je v prvom rade o premyslani AKO !
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk7/page16.asp
Je to Ta tabulka nizsie..
Ty tusim nic ine, nez Pentax nepoznas a vsetkych chces presvedcit, ze firma, ktora je aktualne na predaj, zaspala dobu a z nevysvetlitelnych dovodov nebola zlucena so Samsungom, je to prave orechove. Ty by si kupoval nove auto (napr. Saab), ked nevies, ci o 2-3 roky budu nan este niekde robit autorizovany servis a budu originalne nahradne diely?
Ked uz sme pri tej moznosti pouzivat stare objektivy, opytaj sa kolko percent ludi ma starsie ako 10 rocne objektivy. Vyvoj ide dopredu a design z rokov, ked sa o D-SLR len snivalo, dnes casto robi problemy nezname pri pouziti filmu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa