Fórum » O TECHNIKE

Canon 1D Mark IV

2009-11-18 01:50:42+01
akoze toto je ake zleee, ked chlapec od Nikonu musi upozornit na vydanie "white paper" (nieco ako predstavenie). oficialne ma byt fotoaparat ohlaseny tento rok pred vianocami. z oficialnych papierov: 16Mpix, 1.3x crop (aps-h), 10fps, FullHD video 30fps, 45 af bodov (39 typu +, 6 typu -), ISO 100 - 12.800 s rozsirenim na 50 - 102.400, cena $4.999 viac na 123 stranach tu: http://www.usa.canon.com/uploadedimages/FCK/Image/White%20Papers/EOS-1D%20Mark%20IV%20WP1.pdf

2009-11-18 20:46:42+01
uvidim, co budem robit prveho decembra...

Strhak
2009-11-18 20:53:41+01
príspevok od: jake
dokonca je uz aj priame porovnanie Nikon D3s vs Canon Mark IV - a si predstav, v rozliseni je na tom sice lepsie canon ale vyhral to nikon! lepsie zvladnute ISo a cistejsie fotky - treab len citat net co sa deje v tomto svete
Porovnávať FF s APS-H je trochu okaté, ale taká malá otázka čo je lepšia kombinácia na šport napr. futbal Nikon D3s s AF-S 400/2,8 alebo Canon 1D mark IV s EF 400/2,8 kde je tá ohnisková vzdialenosť po prepočte 520mm ale stále so svetelnosťou 2,8. To Nikon zatiaľ v tejto triede nevie. Ďalšia vec, ISO je dostatočné pri oboch fotoaparátoch a keď si uvedomíme na čo sú určené tak kde budem vidieť v novinách ktoré idú cez Ofset ten šum??? Porovnávať tieto dva telá je maximálna hlúposť a môžu to robiť len ľudia čo sa namiesto foteniu venujú rôznim bezvýznamným tabuľkám. Ľudia čo kupujú tieto aparáty vedia že v tejto triede už niesu žiadne rozdieli a je jedno či je to Nikon alebo Canon. V týchto triedach rozhodujú úplne iné faktory ako len samotné telá.

Strhak
2009-11-18 20:56:15+01
príspevok od:
uvidim, co budem robit prveho decembra...
prídeš pozrieť??? Možno ma tam stretneš ak budem mať trochu času ;-)

2009-11-18 21:01:01+01
príspevok od: Strhak
prídeš pozrieť??? Možno ma tam stretneš ak budem mať trochu času ;-)
je to cez tyzden, co je pre mna prijatelnejsie ako vikend...no dopredu neviem povedat, ci sa bude dat...

Strhak
2009-11-18 21:03:51+01
príspevok od:
je to cez tyzden, co je pre mna prijatelnejsie ako vikend...no dopredu neviem povedat, ci sa bude dat...
no má to len jeden problém a to že sa treba registrovať. Predsa len nie každá firma môže spraviť takú promo akciu a tím pádom sa počíta s veľkým záujmom. Preto je tam registrácia aby sa na každého dostalo

2009-11-18 21:05:36+01
no má to len jeden problém a to že sa treba registrovať. Predsa len nie každá firma môže spraviť takú promo akciu a tím pádom sa počíta s veľkým záujmom. Preto je tam registrácia aby sa na každého dostalo
to som si nevsimol...premyslim a podla toho sa zariadim...dik za upozornenie...

Strhak
2009-11-18 21:08:03+01
príspevok od:
to som si nevsimol...premyslim a podla toho sa zariadim...dik za upozornenie...
nieje zač v BB by sme eventuálne mohli mať aj 5D mark II, ale nie som istý. Teraz je na sklade no či bude aj potom si netrúfnem hovoriť.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-11-18 22:24:12+01
Porovnávať FF s APS-H je trochu okaté, ale taká malá otázka čo je lepšia kombinácia na šport napr. futbal Nikon D3s s AF-S 400/2,8 alebo Canon 1D mark IV s EF 400/2,8 kde je tá ohnisková vzdialenosť po prepočte 520mm ale stále so svetelnosťou 2,8. To Nikon zatiaľ v tejto triede nevie. Ďalšia vec, ISO je dostatočné pri oboch fotoaparátoch a keď si uvedomíme na čo sú určené tak kde budem vidieť v novinách ktoré idú cez Ofset ten šum??? Porovnávať tieto dva telá je maximálna hlúposť a môžu to robiť len ľudia čo sa namiesto foteniu venujú rôznim bezvýznamným tabuľkám. Ľudia čo kupujú tieto aparáty vedia že v tejto triede už niesu žiadne rozdieli a je jedno či je to Nikon alebo Canon. V týchto triedach rozhodujú úplne iné faktory ako len samotné telá.
no a cil si to vystihol :D

Strana 2 z 2

Inzercia