Fórum » O TECHNIKE

Fotoaparát pre amatéra :)

Sused
Sused 2009-11-18 09:18:53+01
Zdravím každého,už nie na jednej stranke,som sa pytal na nazor ludi co by bolo pre mna ako "na začiatok" to najlepšie. Zrkadlovka či kompakt ? Fotím už dlhšiu dobu,ale vážnejsie som sa tomu zacal venovat asi pol roka. Doteraz som fotil s Olympus FE-120, ale chcem by som postupit dalej ! Strasne ma to zaujalo a chcem sa tomu venovat. Fotim vacsinou prirodu, makro,zvierata,hmyz,momentky a tak :)vid. Album. Fotim ked mi cas dovoli,prazdniny,volny cas,vikendy,fotenie je pre mna relax, zabava, hobby :) Jediné znacky co preferujem je Canon a Nikon ! Cenu si predstavujem cca do 400 eur maximalne ! Nepotrebujem nahravat ziadne HD videa so zvukom, ide mi hlavne o fotak a aby som sa snim naucil vidiet a pouzivat ho ! Z kompaktov zatial co mi odporucili to bol Canons SX200,dalej Canon Power Shot SX10 IS.Najradsej by som chcel sice niaku zrkadlovku,problem su peniaze :( ale nie som proti pouzitému fotoaparatu v dobrom stave. Ale urcite mi poradite to najlepsie co to uz bude kompakt alebo zrkadlovka.Budem ho kupovat cca okolo Vianoc. Verím ze mi viete co najlepsie poradit !

Sused
2009-11-18 13:33:12+01
To je síce vsetko pekné co hovorite :) ale ja sa do toho takto velmi nerozumiem :( Ja by som len chcel pocut ktory brat a koli comu, plus a minus :)

2009-11-18 13:46:10+01
ak to je predsadka, je to lepsie, ak je to len nejake plastove cudo do sosovkou, tak ako tazidlo na papier tiez nie je zle :o))
4autor - zislo by sa ti nastudovat, co znamena CCD, CMOS a zakladne veci, lebo inak budes kupovat macku vo vreci...nieze by mi to vadilo, ale styri stovky nie je malo...aby si nenadaval, ze si kupil somarinu...
D70 nepoznam, je tu par kudi, co ju maju - mrco, slavmiro, oni by ti vedeli dat fundovanejsie odpovede...priklanam sa ku Canonu, ma to grip, malo zaberov, zaruku, dve baterky...ak by to malo nejaku brasnu, bolo by fajn...ak nie, v bazari je nejaka lacne...na nom by si sa naucil celkom slusne, ked dokupis stativ, otvoria sa ti dalsie obzory...

arowanaaquarium
2009-11-18 13:47:21+01
Sorry za preklep, chcel som napísať, že aj CCD a aj CMOS má svoje pozitíva aj negatíva.

Cako
ocenenie redakciou 2009-11-18 13:50:11+01
príspevok od: arowanaaquarium
Sorry za preklep, chcel som napísať, že aj CCD a aj CMOS má svoje pozitíva aj negatíva.
hmm no v zrkadlovkach veru neviem aky ma pozitiv CCD.Aky ?

lu_boss
2009-11-18 14:22:53+01
Ano, jasne makropredsadky. Ale nepoznam makropredsadku +10 :-) Ak by teda +10 znamenalo 10 dioptrii. Jedine ak by ich bolo viacero a naskladali sa na seba (povedzme +2+3+5). Ale kvalita obrazu je potom uboha.

Sused
2009-11-18 15:20:36+01
príspevok od: lu_boss
Ano, jasne makropredsadky. Ale nepoznam makropredsadku +10 :-) Ak by teda +10 znamenalo 10 dioptrii. Jedine ak by ich bolo viacero a naskladali sa na seba (povedzme +2+3+5). Ale kvalita obrazu je potom uboha.
Takže teda, aký je verdikt ? Ktoré by bolo teda pre man to najlepsie ? Ten compact S90 alebo daka pouzita zrkadlovka ? Ano viem su to 2 rozne svety, a jasne ze zrkadlovku, ale mačku vo vreci ako kolega spominal nechcem kupovat, ani ziadny obuchany pouzity shit :) Dakujem a peace

jarosujo
2009-11-18 15:28:41+01
Moja nazor - pouzita zrkadlovka. Bez debaty.
Nemas zac a greenpeace :-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-11-18 15:29:54+01
príspevok od: Sused
Takže teda, aký je verdikt ? Ktoré by bolo teda pre man to najlepsie ? Ten compact S90 alebo daka pouzita zrkadlovka ? Ano viem su to 2 rozne svety, a jasne ze zrkadlovku, ale mačku vo vreci ako kolega spominal nechcem kupovat, ani ziadny obuchany pouzity shit :) Dakujem a peace
A odkial to mame vediet? Da sa urobit statistika oblubenych modelov, to je jednoducgha matematika. Ale co je dobre pre teba a pre kazdeho ineho, to je uz na psychologico technicky rozbor. Ja ti poviem, ze tento a iny ti povie, ze tamten. Ktory nazor je spravny?

hawqo
2009-11-18 15:30:12+01
no ako tak citam tie tvoje prispevky tak myslim ze bude stacit kludne aj kompakt, idealne s plne automatickymi rezimami.
Nejaky canon ixux 100 IS ti bude bohato stacit. Je maly, prakticky a lacny. A robi celkom pekne fotky (vecsinou). Kedze nechces kupovat obuchany shit a mame za teba rozhodnut co je pre teba najlepsie. Tak rozhodujem toto.

2009-11-18 15:40:31+01
macka vo vreci to je pre teba, pre inych to je dobra kupa...rozhodni sa sam...bud S90-co je brutal kompakt, no ked prides na jeho hranice, co nemusi vobec nastat (bez makcena na S a ani dlzna na A, ale s makcenom na posledne T :)), no naucis sa na nom velmi dobre a ostane ti i do buducna alebo bazarova zrkadlovka, ktorou sa to len zacina...jednak po financnej stranke, jednak po stranke moznosti...lebo zrkadlovka nie je kompakt - podrzis pred sebou a cvaknes...tam vela zavisi od vedomosti cloveka, pokial chce pouzivat kreativne rezimy...

jarosujo
2009-11-18 15:49:12+01
Alt+Shift a potom klavesa 5 pise ť. Je to rychlejsie ako to zatvorkove vysvetlenie rozdielu medzi nastať a našťať :-)) Ale asi sa nudis v robote ako ja.

2009-11-18 15:55:46+01
príspevok od: jarosujo
Alt+Shift a potom klavesa 5 pise ť. Je to rychlejsie ako to zatvorkove vysvetlenie rozdielu medzi nastať a našťať :-)) Ale asi sa nudis v robote ako ja.
a kto povedal, ze som v robote :o) rad by som sa nudil :o)
mam slovensku klavesnicu, ale pre istotu som to napisal univerzalne a vysvetlil :o)

Sused
2009-11-18 16:18:45+01
príspevok od:
macka vo vreci to je pre teba, pre inych to je dobra kupa...rozhodni sa sam...bud S90-co je brutal kompakt, no ked prides na jeho hranice, co nemusi vobec nastat (bez makcena na S a ani dlzna na A, ale s makcenom na posledne T :)), no naucis sa na nom velmi dobre a ostane ti i do buducna alebo bazarova zrkadlovka, ktorou sa to len zacina...jednak po financnej stranke, jednak po stranke moznosti...lebo zrkadlovka nie je kompakt - podrzis pred sebou a cvaknes...tam vela zavisi od vedomosti cloveka, pokial chce pouzivat kreativne rezimy...
Po precitani par riadkov som zistil, ze ak sa nenajde poriadna zrkadlovka ktora bola malo pouzita ostanem urcite pri tom kompakte S90 :) ked mi vydaju peniazky, ak nie tak ostatnem pri tom SX200vke :) Zrakadlovku by som chcel samozrejme najradsej, je to brana do niecoho iného,velmi by som sa chcel naucit snou narabat, uvidim zatial KAZDEMU VELKE DAKUJEM !!! mate to u mna :)

Keby Vas nieco napadlo, smelo napiste... mám sa čo učit :)

Peace :)

2009-11-18 16:45:10+01
tych 4400 zaberov pri tej 400D je velmi malo...pokial chces zrkadlovku a nerozumies sa do toho, tak zober na kupu niekoho, kto sa v tom vyzna...alebo si to nastuduj a budes aspon trochu v obraze...
vidim to tak, ze pri zrkadlovke ti ostava za tu sumu len bazar - novu za to nemas a aj z bazaru nebude poriadna (tazko povedat, aka to je), pri novych veciach to vidim na kompakt - S90, mozno SX rada atd...

conan7
2009-11-18 16:57:23+01
Kedže sa tomu venujem ako hobby, zatial do toho nechcem investovat velké množstvo penazí, chcem niaky zlatý stred na zaciatok, učenie a neskor postupom času by som presiel na nieco ´profesionalnejsie´. Dakujem
no nehnevaj sa ale 400€ vôbec nie je zlatý stred, to je zlaté minimum, v najlepšom prípade...a bazárová zrkadlovka, ostatné sa naučíš...

Sused
2009-11-18 17:18:46+01
príspevok od: conan7
no nehnevaj sa ale 400€ vôbec nie je zlatý stred, to je zlaté minimum, v najlepšom prípade...a bazárová zrkadlovka, ostatné sa naučíš...
Dj granko Dakujem za vsetky tvoje rady :)

Conan7 nehnevam sa, ved preto ste tu aby ste mi poradili / pomohli a vyjadrili sa :)

conan7
2009-11-18 17:33:33+01
na záver by som citoval ´ephoto-múdrosť´: chudobný som, preto nekupujem lacné veci!

Ja by som odporučil (z valstnej skúsenosti) aby si ešte počkal 2-3 mesiace a šetril ďalej a kúp čo najlepšie, na čo máš... neolutuješ...ako 50 cent povedal, Patiently Waiting ;)

2009-11-18 17:35:17+01
to som naozaj necakal :o) ale nemas za co...

2009-11-18 17:36:42+01
Rolo, to som este nepocul...ja poznam len - Nie som taky bohaty, aby som kupoval lacne veci :o)

conan7
2009-11-18 17:46:18+01
príspevok od:
Rolo, to som este nepocul...ja poznam len - Nie som taky bohaty, aby som kupoval lacne veci :o)
že by som to dodrbkal? :/ viac menej znamená to isté nie? ale odmením sa ;)

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()