Cawte ludia,idem si kupovat fotoaparat a vobec neviem ktory ,svoj vyber som zužil na modele Canon EOS 450D a 500D potom Nikon d5000 a DSLR A500 a A550 od sony.Som uplny začiatočník a chcem sa venovat foteniu pohyblivych predmetov (extremnych športov),kamarat mi fovoril že fotoaparaty s vysokym rozlíšenim ako ten EOS 500D a DSLR A550 že pri nich mám velky šum on mi radil skor ten starši model EOS 450D čo by ste mi vy radili lebo nazaj už neviem . . .
Mám tušáka že nasledujúce vlákno bude založené na výber objektívu ;) btw prečo tak horlivo riešiš telo???? a čo s objektívmi? a hlavne 700€...neviem či sa dá extrém športy fotiť s 18-55mm...
Keď už sa tu rieši Nikon D 5000, ktorý mne ergonomicky a rozmiestením tlačidiel viac sadol ako Canon, tak sa ja chcem spýtať na objektív pre úplného začiatočníka /ako vidíte, nezakladám nové vlákno :-)))))/. Či zobrať na učenie aj ten 18-55 DX VR a potom by som uvidela, čím doplniť...alebo rovno 18-105...alebo 35/1,8DX ???
/Rekreačné fotenie, krajinky, portréty, viac asi exteriéry?/
Ide aj o tom, že ten kit s 18-55 môžem kúpiť u nás v kamennom obchode, ostatné by som musela objenávať cez net.
Vďaka za rady...
nepises aky mas financny limit. dobra volba by bola D5000 + Tamron 17-50/2.8VC. ale na ´ucenie´ staci urcite aj 18-55VR. na setak je to velmi dobre sklicko. 35/1.8DX tiez nie je zla vobla. kedze mas o jeden parameter menej (transfokacia), nuti cloveka viac sa sutredit na kompoziciu ...
miesto 18-105 si nerozmýšlala nad nikon 16-85? veľmi to chvália, je to univerzálne a dobrý rozsah...a tá 35ka kvalitou asi z tvojho výberu najkvalitnejšie len trocha neuniverzálne (neviem kolko to stojí), ja si myslím že bud 16-85 alebo pevná 35ka. Radšej než 18-55.
miesto 18-105 si nerozmýšlala nad nikon 16-85? veľmi to chvália, je to univerzálne a dobrý rozsah...a tá 35ka kvalitou asi z tvojho výberu najkvalitnejšie len trocha neuniverzálne (neviem kolko to stojí), ja si myslím že bud 16-85 alebo pevná 35ka. Radšej než 18-55.
Uvažovala som aj nad 16-85, ale to už bude dohromady minimálne 35.000 tis cca, neviem, neviem, či by mi to doma prešlo :-)...Alebo jedine zatajiť sumu :-)))).
Ten limit som myslela telo+ objektív, ale nie je to nejaké striktné. Keď mi jdnoznačne doporučíte, že určite zainvestuj, tak asi zainvestujem, ak by bol rozdiel v obrazovej kvalite rapídny. A brala by som radšej univerzálnejší objektív.
Tak vďaka vám všetkým za rady, mám znovu nad čím uvažovať... :-))))
tak toto je moja parketa :D :D fakt z vlastnej skúsenosti ti hovorím, kúp si čo najlepšiu kvalitu, čo si vieš dovoliť a neriešiť či to využiješ alebo nie...lepšie sa zvyká na lepší stroj...radšej o pár mesiacov dlhšie šetriť ako za pár mesiacov dosiahnuť limity amatérskej zrkadlovky, za predpokladu že ťa to chytí a ideš ďalej. To je stále ten brandž, kde sa za kvalitu dávajú tisíce eur a hlavne nikon je finančne najnáročnejší...(ale pravdepodobne aj v súčasnosti viac než špička)
No našla som cca 33.740 Sk za D5000+ 16-85...fúha...oplatí sa teda vlastne priplatiť min. 12.000 Sk oproti zostave D5000+ 18-55?
Pozriem ešte aj canu za ten Tamron, ale to je to, v čom sa stále motám, že či na úvod nepostačí ten seťák od Nikonu a potom neskôr doplnenie podľa preferencií...Ale tuším, že odpovede znovu dostanem asi rôzne, tak si buď hodím korunou, napíšem Ježiškovi, eventuálne počkám, kým ešte trochu zlacnie, zoženiem sponzora, alebo tak nejako...:-)))
A pridám ešte jednu otázočku, ktorá tu asi nebola vo fóre, ak áno, tak sorry: potom skôr Nikkor 16-85 alebo Tamron 17-50/2.8VC alebo je to jedno?
Vďaka za váš čas a trpezlivosť...
Foteniu zdar...
tak toto je moja parketa :D :D fakt z vlastnej skúsenosti ti hovorím, kúp si čo najlepšiu kvalitu, čo si vieš dovoliť a neriešiť či to využiješ alebo nie...lepšie sa zvyká na lepší stroj...radšej o pár mesiacov dlhšie šetriť ako za pár mesiacov dosiahnuť limity amatérskej zrkadlovky, za predpokladu že ťa to chytí a ideš ďalej. To je stále ten brandž, kde sa za kvalitu dávajú tisíce eur a hlavne nikon je finančne najnáročnejší...(ale pravdepodobne aj v súčasnosti viac než špička)
Tento príspevok som si až teraz prečítala, díky za radu...
Ja by som bral určite 16-85, sám ho mám a je perfektný! Super ostrosť, kresba, ostrenie... Tamron nie je zlý ale kvalitou sa na ten Nikkor nechytá podľa mňa.
Chlapci, vďaka za váš čas, tuším ste ma presvedčili, že ten 16-85. Keby ho dali aspoń do zvýhodneného kitu, tak to budem ešte musieť poslúchať chvíľku...:-)))
Chlapci, vďaka za váš čas, tuším ste ma presvedčili, že ten 16-85. Keby ho dali aspoń do zvýhodneného kitu, tak to budem ešte musieť poslúchať chvíľku...:-)))
Nedávno som ho videl aj tu v bazári za dobrú cenu.
Aj to by bolo riešenie, len ja som opatrná, radšej kúpim nový.
aj nový sa dá kúpiť cez inzerát ;) hehe :) nebol by som tak ortodoxne proti, ked máš možnosť odskúšať a ide o zľavu 35-40% oproti maloobchodnej cene, tak to sa dá využiť :)
aj nový sa dá kúpiť cez inzerát ;) hehe :) nebol by som tak ortodoxne proti, ked máš možnosť odskúšať a ide o zľavu 35-40% oproti maloobchodnej cene, tak to sa dá využiť :)
to hej, len tu je zase problém, že sama ho nebudem vedieť odskúšať- ten objektív a ani nemám momentálne nikoho po ruke...no...nesilím to...ešte uvidím...hádam do vianoc to už bude...
to hej, len tu je zase problém, že sama ho nebudem vedieť odskúšať- ten objektív a ani nemám momentálne nikoho po ruke...no...nesilím to...ešte uvidím...hádam do vianoc to už bude...
netreba sa s tým unáhliť...to je vojba na dlhý čas, aj ked sa ti nepodarí do vianoc, nerobil by som z toho ťažk hlavu :)
ja mam 450ku a hral som sa aj s 500kou to co ti radi kamarat je riadna blbost ... 500ka ma novy procesor vacsie rozslisenie a kopu novych prvkov a ak chces fotit sport tak potrebujes hlavne dobry objektiv, telo pokial by si nemal 7D tak zasumene to budes mat ... lepsie je svetelnejsi objektiv k tomu ... vsetko chce cvik a nejaku prax aby si neskor vede co vlastne chces (parametrovo)
ja by som bral tu 500ku plus nejake pevne sklo 200 2,8 a mozes veselo foti rally :-)
Pomôžte mi vybrať...
/Rekreačné fotenie, krajinky, portréty, viac asi exteriéry?/
Ide aj o tom, že ten kit s 18-55 môžem kúpiť u nás v kamennom obchode, ostatné by som musela objenávať cez net.
Vďaka za rady...
Ten limit som myslela telo+ objektív, ale nie je to nejaké striktné. Keď mi jdnoznačne doporučíte, že určite zainvestuj, tak asi zainvestujem, ak by bol rozdiel v obrazovej kvalite rapídny. A brala by som radšej univerzálnejší objektív.
Tak vďaka vám všetkým za rady, mám znovu nad čím uvažovať... :-))))
Pozriem ešte aj canu za ten Tamron, ale to je to, v čom sa stále motám, že či na úvod nepostačí ten seťák od Nikonu a potom neskôr doplnenie podľa preferencií...Ale tuším, že odpovede znovu dostanem asi rôzne, tak si buď hodím korunou, napíšem Ježiškovi, eventuálne počkám, kým ešte trochu zlacnie, zoženiem sponzora, alebo tak nejako...:-)))
A pridám ešte jednu otázočku, ktorá tu asi nebola vo fóre, ak áno, tak sorry: potom skôr Nikkor 16-85 alebo Tamron 17-50/2.8VC alebo je to jedno?
Vďaka za váš čas a trpezlivosť...
Foteniu zdar...
ja by som bral tu 500ku plus nejake pevne sklo 200 2,8 a mozes veselo foti rally :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa