Pozdravujem pani.
Pozical som si canon 30d to znamena ze ho už mam doma asi dva tyždne na vyskušanie a pokial sa mi zapaci tak si ho možem kupit za vyhodnú cenu. A dnes som bol u kamaráta pre objekty-vi canon 50 EF 1:1.4 a SOLIGOR 70-210 1-4.5-5.6. nafotil som uňho par záberov a zobral som si ich zo sebou a celi den boli v aute a ked som prisiel z práce tak psiska ma pekne cakaly na schodoch tak som rychlo vybral fotak a chcel som zapnut a nič. To znamená ze sa vobec nezapol displej bez znamok zivota ani kontorlka nacítania nič, tak som nabil baterie v bateri paku vymenil som zaloznu baterku a nic. Neviete mi poradi,alebo pomocť čo sa mohlo asi stáť? Alebo poradit na slovensku kam ho možem poslať do opravi (len aby ma nezodrali s koze).
Dopredu Vam veľmi pekne ďakujem.
S pozdravom Ondrej.
Martin dakujem velmi pekne za informáciu ktoru ste mi dal a prave som kontaktoval p. Baska s prolajky a cakam na jeho odpoved.
S pozdravom Ondrej a prajem vela krásnych záberov
Dobrý deň všetkým. Zdá sa že mám dosť podobný problém ako ondrej4. U mňa to však nebolo náhly ale postupný vývoj. Keď som na moju 40D nasadil novú 70-200 tak sa mi pri prvej fotke foťák vypol. Jediné čo ho znovu oživilo, bolo vytiahnutie batérie a jej zasunutie späť. Zopakovalo sa to asi 3-4 krát a potom to už fungovalo. Sem tam sa táto vada objavila znovu, ale vžde len na kratúčko. Asi pred dvoma týždňami sa to pri fotení vonku objavilo znovu pri výmene objektívov. Cvakol som jednu fotku a potom už nič. Včera keď som chcel fotiť, tak sa pri prvom zábere foťák znovu vypol. Lenže teraz vybratie betérie už nepomohlo. Ak sa aj foťák po dlhom váhaní prebral k životu, tak pri akejkoľvek aktivite (doostrenie, vysunutie blesku, vstup do menu) sa znovu vypol. Pri fotení vonku som predpokladal, že sa jedná o zmenu teploty, ktorá nejako ovplyvnila funkčnosť. Stretli ste sa niekto s čímsi podobným? Už teraz ma oblieva studený pot, pri pomyslení na účet za servis a to ani nechcite vedieť aký som neuveriteľne nasr...dený. Foťák som kúpil pred cca 4 mes. a samozrejme je po záruke :-(
Takze pani a mam to za sebou.
Stalo ma to 195€. Odišiel napájací člen. A prečo to všetko, ani neviem je to proste záhada ,fotoaparát som mal u seba teždeň fotil perfektne a z ničoho nič sa to stalo je to zvášne ale stalo sa, tak že ho už teras kupim za tých 300€ keď som ho už dal opraviť, to znamená že mám foťak za 500€. (pekný vianočný darček)
Touto cestou sa chcem poďakovať Mertinovi P. za pomoc a radu. A podakovať p. Blaskovi z PROLAIKY.
Takze pani a mam to za sebou.
Stalo ma to 195€. Odišiel napájací člen. A prečo to všetko, ani neviem je to proste záhada ,fotoaparát som mal u seba teždeň fotil perfektne a z ničoho nič sa to stalo je to zvášne ale stalo sa, tak že ho už teras kupim za tých 300€ keď som ho už dal opraviť, to znamená že mám foťak za 500€. (pekný vianočný darček)
Touto cestou sa chcem poďakovať Mertinovi P. za pomoc a radu. A podakovať p. Blaskovi z PROLAIKY.
Dobrý deň všetkým. Zdá sa že mám dosť podobný problém ako ondrej4. U mňa to však nebolo náhly ale postupný vývoj. Keď som na moju 40D nasadil novú 70-200 tak sa mi pri prvej fotke foťák vypol. Jediné čo ho znovu oživilo, bolo vytiahnutie batérie a jej zasunutie späť. Zopakovalo sa to asi 3-4 krát a potom to už fungovalo. Sem tam sa táto vada objavila znovu, ale vžde len na kratúčko. Asi pred dvoma týždňami sa to pri fotení vonku objavilo znovu pri výmene objektívov. Cvakol som jednu fotku a potom už nič. Včera keď som chcel fotiť, tak sa pri prvom zábere foťák znovu vypol. Lenže teraz vybratie betérie už nepomohlo. Ak sa aj foťák po dlhom váhaní prebral k životu, tak pri akejkoľvek aktivite (doostrenie, vysunutie blesku, vstup do menu) sa znovu vypol. Pri fotení vonku som predpokladal, že sa jedná o zmenu teploty, ktorá nejako ovplyvnila funkčnosť. Stretli ste sa niekto s čímsi podobným? Už teraz ma oblieva studený pot, pri pomyslení na účet za servis a to ani nechcite vedieť aký som neuveriteľne nasr...dený. Foťák som kúpil pred cca 4 mes. a samozrejme je po záruke :-(
baterku mas OK? pri uvedenych problemoch by som skontroloval cistotu kontaktov a skusil si od niekoho pozicat baterku, o ktorej viem ze je urcite dobra... to ze fotak ukazuja ´plne nabita´ este nevylucuje, ze by mohla mat zvyseny vnutorny odpor...
baterku mas OK? pri uvedenych problemoch by som skontroloval cistotu kontaktov a skusil si od niekoho pozicat baterku, o ktorej viem ze je urcite dobra... to ze fotak ukazuja ´plne nabita´ este nevylucuje, ze by mohla mat zvyseny vnutorny odpor...
Baterka je ok, chyba je zrejme v závierke, už je foťák v servise. Vďaka za tip.
Stastne a vesele sviatky vam prajem na zaciatok svojho dalsieho prispevku.
Tak, fotoaparat je doma so servisu a je tu dalsia zahadicka, nasadil som blesk (550EX) a predstavte si meni ohniskovu vzdialedost aj zaostrovacie cervene luce svietia a po exponovaní aj bleskne ale zaber je cierny. Vyzera to tar keby nebol zablesk v sinchrone s uzavierkou, ale vstavany blesk funguje spravne.
Predtym vsetko fungovalo spravne s externym bleskom.
CO to moze bit pre boha, nemozem bit as taký smoliar.
S pozdravom Ondrej
Stastny novy rok vela zdravia uspechov v novom roku vam prajem. A nenapada vas nic ohladom mojej smoliarskej situacií ohladom toho blesku a canonu
tak to je fakt zahada
skoda ze si to tu dal ked sa nikto vazne nevenuje odpovediam
ale ked ti mozem poradit skus po novom roku opat konatktovat pana Blaska z Prolaiky
ale az po 10 tom januari alebo mozno aj skor telefonicky
pf 2010
Ahoj, napadla mi zmena firmware - možno sa v tom pôvodnom čosi toto a nový (prípadne nanovo nahratý) by to mohol poriešiť...
Prajem veľa zdaru v novom roku :)
Pozdravujem pani.
Tak, ze fotoaparát je doma s druhej opravy bol tam vadný este konektor blesku alebo (to kde sa blesk nasadzuje) ani neviem ako to nazval p. Blasko. Hlavne ze je zatial všetko v poriadku a hlavne je fotoaparát perfektne vyčistený ako keby bol nový a na zaver by som sa vam a p. Blaskovi s Prolaiky chcel podakovat za pomoc ktoru ste mi poskytli.
S uprimnym pozdravom a mnoho krásnych a zaujímavých záberov vám prajem. Ondrej
Nefunkcny canon 30d
S pozdravom Ondrej a prajem vela krásnych záberov
zelam podobne fotograficke hody.
rad som pomohol
vela zdaru
Tak, fotoaparat je doma so servisu a je tu dalsia zahadicka, nasadil som blesk (550EX) a predstavte si meni ohniskovu vzdialedost aj zaostrovacie cervene luce svietia a po exponovaní aj bleskne ale zaber je cierny. Vyzera to tar keby nebol zablesk v sinchrone s uzavierkou, ale vstavany blesk funguje spravne.
Predtym vsetko fungovalo spravne s externym bleskom.
CO to moze bit pre boha, nemozem bit as taký smoliar.
S pozdravom Ondrej
skoda ze si to tu dal ked sa nikto vazne nevenuje odpovediam
ale ked ti mozem poradit skus po novom roku opat konatktovat pana Blaska z Prolaiky
ale az po 10 tom januari alebo mozno aj skor telefonicky
pf 2010
maju zavrete
Prajem veľa zdaru v novom roku :)
Tak, ze fotoaparát je doma s druhej opravy bol tam vadný este konektor blesku alebo (to kde sa blesk nasadzuje) ani neviem ako to nazval p. Blasko. Hlavne ze je zatial všetko v poriadku a hlavne je fotoaparát perfektne vyčistený ako keby bol nový a na zaver by som sa vam a p. Blaskovi s Prolaiky chcel podakovat za pomoc ktoru ste mi poskytli.
S uprimnym pozdravom a mnoho krásnych a zaujímavých záberov vám prajem. Ondrej
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa