Zdravím. Stojím pred rozhodnutím ktoré z týchto filtrov. Najradšej by som bol čo najvýhodnejší pomer cena/kvalita. Lee som tam nepísal , sú moc drahé. Najviac ma oslovili tie kood, hlavne cenou. Máte s tým niekto skúsenosti , alebo ste o tom aspoň niečo počuli ? poprípade z týchto troch značiek sa oplatí do ktorej ísť najviac ? aby to pre mňa bolo aj cenovo výhodné. Všetky pasujú do držiaka cokin veľkosti P, takže vo veľkosti problém nieje. A ja sa vôbec neviem rozhodnúť do ktorej značky ísť. A možno táto téma pomôže viacerým ľuďom :)
ano robi...no pisal som o Koode, nakolko je to akasi OEM verzia Hoya...nemaju ani zdaleka taky marketing, filtre su Made in Japan tak isto ako Hoya, no pri nej platis za znacku...vyrobna linka sa da pouzit rozne - jeden tyzden robis pre jednu firmu podla ich poziadaviek, potom ju prestavis a ides podla inych...pripadne je to poriesene rozdielnymi halami atd, ale komplex to moze byt jeden...
Áno som, ale po pravde, z uvedených je asi jedno, ktorý vyberieš. Kus plexiskla :)
na cokin som počul že neutrálne šedé nie sú neutrálne ... vraj farbia do červena ..
a za to sa obzerám po iných ... tý máš nejaký neutrálny od hitech ? či je vážne neutríálny
Áno, o Cokine som to počul aj ja, ale či je to pravda... používa ich tu veľa ľudí a sú podľa mňa spokojní. Ja mám Hitech šedé prechodové a sú podľa mňa neutrálne.
Zbytocne to moc riesis. Podla mna aj s tymi Cookinmi sa daju spravit skvele fotky. Hitech su vyborne len sa mi nepaci sposob do akeho su filtre balene. Tu mas Hitechi v akcii http://www.photoab.wz.cz/Italy___Slovenia/index.html
Myslim ze to nepotrebuje dalsi komentar.
sak za tie prachy kup jeden, vyskusas ci ti vyhovuje a uvidis...nemusis hned celu sadu kupovat
Inak ja mam Hitechy 85mm a su mu na nic, na moj objektiv s 77mm priemerom su my male tak keby si chcel mozem ti to za dobru cenu posunut
ako že malé ? veď to je jedno aká veľkosť nie ? kúpiš redukčný krúžok aký ti treba a používaš nie ? mne to treba na 82mm .. a te 85 milimetrové sú do 82mm priemeru filtra ... a aké filtre máš ?
cokin vs. kood vs. hitech
a za to sa obzerám po iných ... tý máš nejaký neutrálny od hitech ? či je vážne neutríálny
Myslim ze to nepotrebuje dalsi komentar.
kood - vvšetky okolo 15€ , CPL 35€
hitech - 29-69€
cokin- všetky okolo 20€ , CPL 69€
najvýhodnejšie sú jednoznačne kood ... asi skúsim tie ... alebo ... no neviem
Inak ja mam Hitechy 85mm a su mu na nic, na moj objektiv s 77mm priemerom su my male tak keby si chcel mozem ti to za dobru cenu posunut
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa