Zdravim fotograficku verejnost.Este raz by som otvoril temu o fotobatohu. Planujem kupit fotobatoh a mojimi favoritmi su Lowepro Flipside 300 a Fastpack 200. Ma niekto niektory z tychto batohov? Mam Nikon D 90. skla 70-300 4,5-5,6, setovy objektiv a pevnu 50-tku. Co by ste poradili aby som sa pohodlne vosiel. Nechcel by som zbytocne velky batoh, nepotrebujem nosit notebook len vybavu. Hlavne by ma zaujimali skusenosti s jednym alebo druhym. Dakujem
mam Flipside 300, je to vyborny batoh a v podstate voci nemu nemam ziadne vyhrady. Mne sadol, velmi pohodlne sa nosi, az na jedno bocne vrecko je dostupny len od ´chrbtovej´ casti - som teda kludnejsi v dave :) Pojme celkom dost veci, ja v nom vlacim 3 objektivy, telo, 3 blesky, batery-grip, cokin-haraburdy, baterie, databanku, dialkove spuste, a pod. drobnosti, obcas aj maly laptop asus Eee-PC, co uz ale citit pri zapinani batohu ide zips potom ztuha :)
Napriek tomu ze som ho par krat teda riadne natlacil ani naznak po tom ze by utrpel nejaku ujmu alebo sebamensie poskodenie, plastenka k nemu nie je (pre mna to problem nebol) asi 3x som snim tak viac zmokol, ale dovnutra sa nedostalo nic. Je vhodny aj na bicykel. Neviem co ta zaujima, s Fastpackom 200 ho neviem porovnat, ten som neskusal. Idem sice kupovat dalsi uz velky batoh, no napriek tomu sa tohto nevzdam, je idealny ked netreba nosit ´plnu polnu´ :)
mam flipside 400, som velmi spokojny. batoh vyborne ´sedi´ na chrbte, netlaci ani po celodennom noseni plnej vybavy. pristup ´od chrbta´ je velmi dobry, netreba sa bat zlodejov. vyhoda 400-vky oproti flipside 300 je plastenka proti dazdu. odporucam radsej hned kupit o nieco vacsi batoh (flipside 400) ako potom neskor, ked sa rozsiri fotovybava, kupovat novy a vacsi batoh.
jedna otazocka - ked je batoh plny, je ta manipulacia mozna len otocenim na tom bedrovom popruhu (u 300-ky je to dost tenke) alebo stale to treba skladat?
Zaujimalo by ma hlavne ci nieje obtazujuce na fLIPSIDE stale ho davat ho uplne dole z chrbta a otvarat. Na fastpacku ide fotak z boku tak ci le to z praktickeho hladiska lepsie aleho sa s Flipside dobre manipuluje. Tiez sa k nemu priklanam len som chcel nejake skusenosti od uzivatelov tychto batohov.
jedna otazocka - ked je batoh plny, je ta manipulacia mozna len otocenim na tom bedrovom popruhu (u 300-ky je to dost tenke) alebo stale to treba skladat?
ano, da sa stale otacat na bedrovom pase, aj ked ja osobne ho takmer vzdy skladam, zo zvyku. Na hrubom popruhu by sa to asi zle otacalo kvoli obleceniu, neviem .. Zalezi co ti vyhovuje a ako moc je napr. zablatena zem a chces ho zlozit :)
Zaujimalo by ma hlavne ci nieje obtazujuce na fLIPSIDE stale ho davat ho uplne dole z chrbta a otvarat. Na fastpacku ide fotak z boku tak ci le to z praktickeho hladiska lepsie aleho sa s Flipside dobre manipuluje. Tiez sa k nemu priklanam len som chcel nejake skusenosti od uzivatelov tychto batohov.
tak ma to svoje pre aj proti, ako sa tu spominalo, da sa pohodlne otocit na bedrovom pase, manipulacia je lahka a pohodlna ( http://www.amazon.com/gp/mpd/permalink/m23WWT34OBKWM9 )
Na druhej strane ti z neho nic nevypadne pri jazde na bicykli, keby si ho aj nemal uplne uzatvoreny, fotenie v dave - zoo, koncerty a pod., mas pokoj a nemusis sa stale kontrolovat, ci ta niekto neokradol a tak.
ano, da sa stale otacat na bedrovom pase, aj ked ja osobne ho takmer vzdy skladam, zo zvyku. Na hrubom popruhu by sa to asi zle otacalo kvoli obleceniu, neviem .. Zalezi co ti vyhovuje a ako moc je napr. zablatena zem a chces ho zlozit :)
este ma zaujimalo, ze ked sa otvori, ci nevadi to veko pri manipulacii, kedze sa otvara ku cloveku a nie od neho...ale to sa da zistit iba ked sa pouziva otocenie na bedrovom pase...no i tak dakujem...
este ma zaujimalo, ze ked sa otvori, ci nevadi to veko pri manipulacii, kedze sa otvara ku cloveku a nie od neho...ale to sa da zistit iba ked sa pouziva otocenie na bedrovom pase...no i tak dakujem...
veko nezavadzia. ked bol vak novy, tak malo vacsiu tendenciu sa vracat do povodnej polohy, ale vzdy som si nejak pomohol, nebolo to nic strasne.
otocenie na bedrovom pase a vyberanie fotaku od zadu je vyborne - vytvori sa tym akoby ´pracovny pult´ kde problemov mozes menit objektivy a filtre. po troche cviku uz zvladam otvorit batoh a menit objektiv aj pocas chodze. to otvaranie je naozaj vyborne vyriesene! najviac ho samozrejme ocenis ak je blato a vsetci ostatni musia batoh polozit na zem alebo hladat nejaku lavicku :-)
To veko (chrbtova opierka) sa da pekne ohnut bez toho aby sa nejak zdeformobalo, poskodil zips, cize pohoda. Cvakol som ti to mobilom pre lepsiu predstavu.
Lowepro Flipside 300 vs. Fastpack 200
Napriek tomu ze som ho par krat teda riadne natlacil ani naznak po tom ze by utrpel nejaku ujmu alebo sebamensie poskodenie, plastenka k nemu nie je (pre mna to problem nebol) asi 3x som snim tak viac zmokol, ale dovnutra sa nedostalo nic. Je vhodny aj na bicykel. Neviem co ta zaujima, s Fastpackom 200 ho neviem porovnat, ten som neskusal. Idem sice kupovat dalsi uz velky batoh, no napriek tomu sa tohto nevzdam, je idealny ked netreba nosit ´plnu polnu´ :)
Na druhej strane ti z neho nic nevypadne pri jazde na bicykli, keby si ho aj nemal uplne uzatvoreny, fotenie v dave - zoo, koncerty a pod., mas pokoj a nemusis sa stale kontrolovat, ci ta niekto neokradol a tak.
otocenie na bedrovom pase a vyberanie fotaku od zadu je vyborne - vytvori sa tym akoby ´pracovny pult´ kde problemov mozes menit objektivy a filtre. po troche cviku uz zvladam otvorit batoh a menit objektiv aj pocas chodze. to otvaranie je naozaj vyborne vyriesene! najviac ho samozrejme ocenis ak je blato a vsetci ostatni musia batoh polozit na zem alebo hladat nejaku lavicku :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa