Ahoj. Mam zrkadlovku olympus e420. chcel by som si k nej dokupit blesk. Uvazujem o METZ MB 36 AF-4. Som zaciatocnik a nechcem dat zatial za blesk vela penazi. Mohli by ste mi poradit ci mi ten blesk sadne na fotak a ci to bude vsetko fachovat ked to neni olympus. Popripade aky iny blesk si mam kupit??
to ze nie je urceny pre zrkadlovky...to akoze nebude fungovat? ci co?
stare blesky na filmove tela mali ine napajacie napatie (tusim ze to), ktore bolo 10x vacsie nez v sucasnych digitaloch, cize mohlo by sa ti stat ze by sisi odpalil elektroniku vo fotaku.
stare blesky na filmove tela mali ine napajacie napatie (tusim ze to), ktore bolo 10x vacsie nez v sucasnych digitaloch, cize mohlo by sa ti stat ze by sisi odpalil elektroniku vo fotaku.
Problém je nie s napájacím napätím, ale s napätím na odpalovacích kontaktoch blesku. Ale na tento problém existujú ochranné kocky, ktoré sa dajú dať medzi foťák a blesk.
Ďalší problém starých typov bleksu je ten, že na filmových foťákoch fungovalo TTL meranie úplne inak než na digitáloch. Takže v lepšom prípade ti bude fungovať meranie expozície vstavaným senzorom na blesku (ak ho ten konkrétny blesk má). Každopádne by mal fungovať v manuálnom režime.
čitaj čo ti napísal Karol a zariad sa podla toho.....usudzujem že inak ako v plnej automatike s bleskom fotit nevieš.....tak nevymýšlaj....Idealne pre teba je vziať Olympus.....
čitaj čo ti napísal Karol a zariad sa podla toho.....usudzujem že inak ako v plnej automatike s bleskom fotit nevieš.....tak nevymýšlaj....Idealne pre teba je vziať Olympus.....
Problem je ten ze original olympus stoji 242,44 €... a tento ´zlí´ stojí 83,44€.
cisty kokain tiez stoji viac, nez spinavy crack ;-)
za kvalitu sa plati a ty si mozes vybrat: bud budes spokojny, alebo si budes trieskat hlavu o stenu, ze co som ja nekupil predsalen ten olympus... keby si bol profik, tak ti to nevadi, zoberies, nastavis a pokial ma dostatocny vykon, tak vies mozno pouzit aj nikon blesk...
Tak nejako....Ja mám zalohu Soligor DG 340 AZ....kúpil som ho v minulosti kvôli odpalovaniu na interný blesk v Compaktoch....maká iba na stredový kontakt na akomkolvek fotoaparáte....problém je že musíš bez rozmýšlania umerne prestavovať clonu v zavislosti na vzdialenosti fotografovaného objektu.....ja s tým problém nemám......a Ty...???
Inak robí dobrú službu ako bočný záblesk na statíve.....:)
Dnes mi napisal znovu a potvrdil mi, ze to napätie je nizke (resp. take ake ma byt) a kedze zariadenie je prisposobene pre olympus, tak by malo byt rovnake aj TTL zameriavanie.
Myslite si, že tomu možem verit? pisal mi to predajca
aky blesk?
Ďalší problém starých typov bleksu je ten, že na filmových foťákoch fungovalo TTL meranie úplne inak než na digitáloch. Takže v lepšom prípade ti bude fungovať meranie expozície vstavaným senzorom na blesku (ak ho ten konkrétny blesk má). Každopádne by mal fungovať v manuálnom režime.
za kvalitu sa plati a ty si mozes vybrat: bud budes spokojny, alebo si budes trieskat hlavu o stenu, ze co som ja nekupil predsalen ten olympus... keby si bol profik, tak ti to nevadi, zoberies, nastavis a pokial ma dostatocny vykon, tak vies mozno pouzit aj nikon blesk...
Inak robí dobrú službu ako bočný záblesk na statíve.....:)
Dakujem
Ďakujem
Pri zapínaní blesku drž stlačené tlačítko ´Mode´.
Myslite si, že tomu možem verit? pisal mi to predajca
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa