Fórum » O TECHNIKE

Recenzia 7D od Nikoňáka

jarosujo
2009-11-26 21:53:43+01
Komu sa chce citat http://photofocus.com/2009/11/25/my-first-evaluation-of-the-canon-7d-as-still-camera/

Cako
ocenenie redakciou 2009-11-26 22:00:47+01
a samozrejme nesmie chybat Highly recommended :D

lu_boss
2009-11-26 22:05:48+01
...a to sa tu tot par dni dozadu pisalo aky je to otrasny fotak... podla inej recenzie :-)

jake
2009-11-26 22:15:46+01
raz darmo, tema canon vs nikon je vecna - ale aspon neni nuda, mna to bavi pozerat co sa pise - ale ako tu hovori par mudrch ludi - v profi je to v podstate jedno ci to alebo to, mne sice nikon pasuje viac ale uz sa tesim na testovanie canonu7D a 1D Mark IV - tak ci tak, pochutka

Strhak
2009-11-26 22:29:27+01
príspevok od: jake
raz darmo, tema canon vs nikon je vecna - ale aspon neni nuda, mna to bavi pozerat co sa pise - ale ako tu hovori par mudrch ludi - v profi je to v podstate jedno ci to alebo to, mne sice nikon pasuje viac ale uz sa tesim na testovanie canonu7D a 1D Mark IV - tak ci tak, pochutka
ideš do tích čiech??? Lebo tú istú akciu robíme aj mi na slovensku. Už som to písal na 1D mark IV sa robia poradovníky. Canon ju nestihne dodať v decembri a predaj posúva na Január až Február. Je mi do smiechu, už som dakde zazrel na E-shopoch že ju majú vraj skladom, zaujímavé keďže sú zatiaľ len pred produkčné vzorky dostupné aj to len na prezentáciu ;-)))

lu_boss
2009-11-26 22:29:38+01
príspevok od: jake
...osobne si myslim, ze aj v nie profi... V ramci fotakov - ak vynechame Leicu a Hasselblad :-) su C a N skratka krali. Mam Canon, ale to bola vec rozhodnutia v minulosti, urcite by som bol nadmieru spokojny aj s Nikonom.

Strhak
2009-11-26 22:31:20+01
príspevok od: lu_boss
...osobne si myslim, ze aj v nie profi... V ramci fotakov - ak vynechame Leicu a Hasselblad :-) su C a N skratka krali. Mam Canon, ale to bola vec rozhodnutia v minulosti, urcite by som bol nadmieru spokojny aj s Nikonom.
musím s tebou úplne súhlasiť, aj ja to tak vidím

lu_boss
2009-11-26 22:33:37+01
príspevok od: Strhak
ideš do tích čiech??? Lebo tú istú akciu robíme aj mi na slovensku. Už som to písal na 1D mark IV sa robia poradovníky. Canon ju nestihne dodať v decembri a predaj posúva na Január až Február. Je mi do smiechu, už som dakde zazrel na E-shopoch že ju majú vraj skladom, zaujímavé keďže sú zatiaľ len pred produkčné vzorky dostupné aj to len na prezentáciu ;-)))
...toto bolo aj s 5DM2 tak. Poradovnik, ako na skodovku v osemdesiatomsiedmom :-)

Strhak
2009-11-26 22:45:32+01
príspevok od: lu_boss
...toto bolo aj s 5DM2 tak. Poradovnik, ako na skodovku v osemdesiatomsiedmom :-)
no vieš ako na dobré veci sa oplatí vyčkať aj frontu

IceDive1
2009-11-26 22:48:36+01
no vieš ako na dobré veci sa oplatí vyčkať aj frontu
aj tak je to sranda ze na tieto nase drahe hracky sa v dnesnej dobe musi cakat v poradovniku

lu_boss
2009-11-26 22:55:53+01
príspevok od: IceDive1
aj tak je to sranda ze na tieto nase drahe hracky sa v dnesnej dobe musi cakat v poradovniku
...mna skoro porazilo, ked som mal naskrabanych 3500E a povedali mi, ze oukej, ale musite pockat... No skoro, skoro, ale ozaj iba skoro som prebehol k Nikonu :-))

PeterSA11
2009-11-26 22:56:33+01
Na dpreview je možné vidieť aj výstup zo 7D v porovnaní z 50D a D300 a rozhodne niesu menej kvalitné ako to hlásala ta nedávna recenzia opisujuca 7D ako totalne slapnutie vedla. Vlastne vizerajú troska detajlnejsie. Nemusím veriť tomu čo si prečítam ale tomu čo vidia moje oči verím. Rozhodne by som sa na 7D nechal nahovoriť a keď raz vyrastiem z 1000D tak sa na neho mozno vrhnem

Strhak
2009-11-26 23:17:20+01
príspevok od: IceDive1
nič nové v profi triede pri novinkách

vincko
2009-11-26 23:20:00+01
Ja som do 7D isiel. Fotak predtym mi ukradli, skla zostali, takze aj zanacka Canon :D.
Neviem , ci to nemal byt 5DII, ked teraz vidim ceny, ale zoznamujem sa a zda sa mi super.
Som tu novy, snad sa coskoro pochvalim fotkami :D
Spracovanie Raw, ako sa tu uz spominalo, sa mi zda lepsie v original dodanom software ako v Adobe.

Ma tu aj niekto iny realne skusenosti so 7D?

slavmiro
2009-11-26 23:27:38+01
cize Mk IV. nestihne zimnu olympiadu? To asi par ludi v centrale C pride o miesto.. :( Konkurencia ma hned 3 vyspele profi modely D3, D3x a D3s so spolahlivym ostrenim..

lu_boss
2009-11-26 23:33:09+01
príspevok od: slavmiro
cize Mk IV. nestihne zimnu olympiadu? To asi par ludi v centrale C pride o miesto.. :( Konkurencia ma hned 3 vyspele profi modely D3, D3x a D3s so spolahlivym ostrenim..
posunu olympiadu, no booze :-)

Strhak
2009-11-26 23:41:21+01
slavmiro zabúdaš že Canon má stále 1D mark III a 1Ds mark III a tie majú bezproblémový AF systém. Ďalšia vec že už pár profesionálov s 1D mark IV fotí a podľa mňa sa do svetových redakcií dostanú v predstihu a k nám na slovensko bežným užívateľom podstatne neskôr ;-)

slavmiro
2009-11-26 23:44:33+01
slavmiro zabúdaš že Canon má stále 1D mark III a 1Ds mark III a tie majú bezproblémový AF systém. Ďalšia vec že už pár profesionálov s 1D mark IV fotí a podľa mňa sa do svetových redakcií dostanú v predstihu a k nám na slovensko bežným užívateľom podstatne neskôr ;-)
problemy s AF pri Mk.III som si nevymyslel ja a koniec koncov ma velmi netrapia a nezaujimaju vobec. Co ked znova nastane to, ze dojde ostra Mk.IV do obehu a po 1/2 roku sa znova zisti ze treba natiahnut novy firmware.. :(

Strhak
2009-11-27 00:05:20+01
problemy s AF pri Mk.III som si nevymyslel ja a koniec koncov ma velmi netrapia a nezaujimaju vobec. Co ked znova nastane to, ze dojde ostra Mk.IV do obehu a po 1/2 roku sa znova zisti ze treba natiahnut novy firmware.. :(
tváriš sa ako keby Nikon nikdy v živote nemal dáke technické problémy. Moc si idealizuješ len jednu značku a popri tom ani tá nieje ani zďaleka ideálna. To že sa vyskytne dáka softvérová vada je jedna vec to že ju odstránia je už druhá. Vieš čomu nerozumiem že keď je to tak zlá tá značka prečo ju používa toľko novinárov, toľko profesionálnych fotografov a len amatéri sa vadia že čo je lepšie. Tak teraz fakt neviem na koho stranu sa prikloniť. Myslím že ak by bola taká nepodarená ako ti tu furt píšeš tak by už hádam aj skrachovala, ale zas je tu dáky háčik lebo pravidelne sa v prieskumoch medzi firmami Canon dostáva na popredné miesta ohľadom kvality. Ozaj už si si objednal noví grip ak sa ti ten pôvodný náhodou odlepí??? ;-)
Ale ja nejdem rýpať do Nikonu, nemám prečo mne neprekáža, nič mu nezávidím a navyše jeho zrkadlovky sú mi sympatické. Vieš ale tomu sa vraví nadhľad, nekupujem si zrkadlovku kvôli dákemu nápisu na popruhu, ale kvôli tomu že mi vyhovuje.

slavmiro
2009-11-27 00:19:45+01
Cecko Ta zivi, si jeho majitelom, cize moc to prezivas, davas sem zbytocne vela pismenok. C je druha najlepsia znacka, momentalne, jak v telach tak v sklach.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()