Prosim poradte mi aky fotak si mam kupit
vsteky by som kupil uz z druhej ruky (financie pritiskli)
+ake objektivy su dobre pre canon a nikon.
nieco 50mm nejake znacky (portety)
a nieco na sport a makro 70-300 macro
Proism napiste aky fotak si mam kupit Som amater ale uz ocakavam od fotaku dobru kvalitu zaroven od objektivu
pochybujem ze dakto by predaval Hasselblad za par supiek..:)) aspon ja nie
Na slovensku maju kolko takych fotakov?(Hasselblad).
jeden, dva? trochu malo hhehe..este si pockas kym budu v bazaroch :D
no by si sa divil koľko ich je tu. Ja len v BB viem o cca 3-4 kusoch a to nevravím ešte ani o veľkých formátoch ako je napr. Linhof ;-)
Jasné, že dá - k tomu červenému F čo máš pri nicku Ti možno pribudne zlatá šunka :-))) Možno by sa mala na takéto jednotné otázky dohodnúť jednotná odpoveď, napríklad ´hoď si korunou´ alebo ´kúp si hocičo´ alebo ´zásadne nekúp nič iné ako Olympus E-520´ Keď to napíšeš, nebudeš nezdvorilý a takmer všetky tie odpovede sú správne.
fasacky napad, ... uz som zase pripraveny poradit , hlavne zdvorilo, vsak my sme kedysi tiez zacinali a pamatam si, ze 3 mesiace som nerobil nic ine len vahal a co ked keby nebolo keby - su to investicie a to si treba vzdy rozmysliet a tieto vlakna davaju istotu (aspon aku taku)
fasacky napad, ... uz som zase pripraveny poradit , hlavne zdvorilo, vsak my sme kedysi tiez zacinali a pamatam si, ze 3 mesiace som nerobil nic ine len vahal a co ked keby nebolo keby - su to investicie a to si treba vzdy rozmysliet a tieto vlakna davaju istotu (aspon aku taku)
nov vidis kazdy niekedy zacina,ja tiez o niekolko rokov mozno budem tiez pisat dakemu zacatocnikovi ze co si ma vybrat ..a mozno ma to bude stvat jak teba ze tu furt dakdo dava podobne temy.Ale podla mna sa rozlisuju tym ze kazdy chce nieco ine a s inym zameranim..a v inej dobe pise temy..
a mne uz zostava iba canon eos 450d. a nikon d80 a medzi nimi sa neviem rozhodnut ze do ktorejzzacnem investovat..ked viete poradit poradte ak nie aj tak dajuem
(mozno ste ma pochopili mozno nie ale chapeme sa :DDDD)
jasne ze chapem, mna zralo najviac, ze ked to raz kupim aby som bol spokojny a nelutoval to - preto ti skor poradim, ze na to co chces fotit je idealna a cenovo najdostupnejsia kombinacia nikon D90 a nad objektivom treba dost porozmyslat, asi by som bral sigmu 70-200/f2,8 HSM II verzia - akurat neviem ci ti postacia fiancie - nikon D90 je o dve kategorie lepsie ostrenie ako sony a je podstatne spolahlivejsi nez canon, zase je to drahsie ale s fotkami by si bol urcite spokojny - v optike by bolo dobre spravit kompromis, sklo 70-200/f2,8 - nech uz je od kohokolvek, je vhodne na portrety (vsetky maju krasny bokeh), na fotenie sportu , v halach , mody, glamour - skratka hodne univerzalne a mozes si drzat aj mierny odstup, pre teba urcite vyuziteklnejsie nez zakladny zoom 17-50 ale podobne
sony by som s prepacenim a bez urazk sonistov nebral - AF bieda, ma aj ine rezervy - hoci za takych 5 az 10 rokov to uz nemusi platit
canon je dobra volba hlavne co sa tyka dostupnosti dobreho a lacnejsieho originalneho prisusenstva - ale ak peniaze dovolia bral by som aspon 500D
nieeeeeee veľmi sa mýliš každý chce to isté v podstate, lacný low-end a so zameraním si tiež mimo, lebo každý chce zarábať s tým low endom ťažké cashe :) furt je to o tom istom, len niekto porovnáva canon-nikon, pentax-canon, nikon-pentax, sony-canon, pentax-sony atd :)
a ty nás nechápeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vyberaj systém nie telo. pozri sa na ponuku objektívov C a N. Ktoré Canon sklá by ti vyhovovali do budúcnosti, v závislosti od toho čo budeš fotiť, sprav si zostavu, prečítaj recenzie, vypočítaj cenu... to isté sprav aj pri nikone. Ked máš zostavu aj u C aj u N potom rozhodni či 450D alebo D80. Prestan riešiť už len telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo!!!!!!!!!!
p.s. do buducna si myslim, ze to bude vyber medzi nikon-canon - sony , ieto znacky utecu dopredu, ostatni asi budu len dobiehat - situacia by sa zmenila, keby povedzme samsung kupil nejaku znamu ale uz neuspesnu fotoznacku a preinvestoval do zrkadloviek nejaku nekrestansku sumu, za obdobie 10 rokov je na spici s ostatnymi
p.s. do buducna si myslim, ze to bude vyber medzi nikon-canon - sony , ieto znacky utecu dopredu, ostatni asi budu len dobiehat - situacia by sa zmenila, keby povedzme samsung kupil nejaku znamu ale uz neuspesnu fotoznacku a preinvestoval do zrkadloviek nejaku nekrestansku sumu, za obdobie 10 rokov je na spici s ostatnymi
ovela skvor by bol na spici,lebo keby investoval nekrestansku sumu,tak by investoval aj do inzinierov zo znaciek na spici,pripadne ako je to na azijskom trhu bezne,rozpitval,preskumal nejaky konkurencny stroj , dal iny obal a predaval pod svojou znackou
ovela skvor by bol na spici,lebo keby investoval nekrestansku sumu,tak by investoval aj do inzinierov zo znaciek na spici,pripadne ako je to na azijskom trhu bezne,rozpitval,preskumal nejaky konkurencny stroj , dal iny obal a predaval pod svojou znackou
je privela roznych patentovych prav - a samsung je prilis hrdy na taketo tahy - sice sa spojil s pentaxom, ale ten 2 roky dozadu kupila Hoya - som zvedavy co sa bude diat, samsung ma len jednu zrkdlovku ale na prekvapenie dost dobru - zaujmave je, ze fotobiznis ovladli totalne japonci
no tak si sprav zostavu do budúcna na papieri, pouvažuj o kompromisoch (tamron, sigma, tokina) a máš rozhodnuté. len nechci prosím ťa vyriešiť šport-príroda-wild-živočíchy-portréty vyriešiť s tamron 70-300 alebo napr sigma 55-200, ked chceš kvalitu, toto sa ojeb*ť nedá.
no tak si sprav zostavu do budúcna na papieri, pouvažuj o kompromisoch (tamron, sigma, tokina) a máš rozhodnuté. len nechci prosím ťa vyriešiť šport-príroda-wild-živočíchy-portréty vyriešiť s tamron 70-300 alebo napr sigma 55-200, ked chceš kvalitu, toto sa ojeb*ť nedá.
jasne ze nie vsetko z jednym objektivom.
takze ku nikonu by som mal nikon objkt.kitovy 18-70,+NIKON Objektív AF 50mm f/1.8D a 70-300 sigmu/tamron
a pri canone setak 18-55 canon, 70-300 sigma/tamron cena je podobna 128-135€ a nejaku 50mm f1.8 CANON Štandardný objektív EF 50 mm f/1,8 II
:D :D :D presne o tom som hovoril :D :D chceš fotiť náročné disciplíny s najhoršou súčasnou technikou na trhu. Ale samozrejme všetko je len o tvojich preferenciách a nárokoch na tvorbu...
pevnú 50ku ešte beriem, a aj nikon 18-70 ešte beriem ale ostatné...no neva, je to na tebe
viem ze tie sigma a tamron 70-300 niesu naj su tie najlacnejsie na trhu
ale na nejake drahsie nemam kesh.ale cchel by som Tamron SP AF 70-200mm F/2,8 Di LD (IF) MACRO nieco take s tym 2.8 f .
tak prečo nešetríš o 2-3 mesiace ďalej????, plne chápem o čo ide, pred pár mesiacmi aj ja som bol taký, ale som sa zobudil, ak chceš výbavu, čo produkuje kvalitné fotky a kompenzuje tvoju neskúsenosť tak to nebude hned lebo to niečo stojí. Jednoducho neide to...ide to len postupne, stálym šetrením, sledovaním inzerátov a trvá to dlhé mesiace ba skôr roky...
ten tamron nemá rýchle ostrenie, na šport to bude trocha problematické...
ja ked som riesil podobnu otazku som kupil nakoniec 450ku setak 50/1.8 tamron 70-300 som spokojny ale aj ty casom budes chciet nieco lepsie je jedno ako sa vyberes poznam nikonakov ktori nedaju dopustit a na kazdej fotke z canonu hladaju chyby :-D
to je všetko ok, a čo by keby tá doba medzi ´tamron 70-300 a lepšie niečo´ sa preskočilo/prečakalo/prešetrilo a hned by sa išlo do lepšieho? nevyhodí 150-200 € do luftu a došetrí ešte?
aj tak sú to zbytočné úvahy, ja si myslím že chlapec je už rozhodnutý, čo kúpi, darmo mu to budeme rozprávať...boj proti vetrným mlynom...
canon eos 450 vs nikon d80 vs nikon d40x
Na slovensku maju kolko takych fotakov?(Hasselblad).
jeden, dva? trochu malo hhehe..este si pockas kym budu v bazaroch :D
a mne uz zostava iba canon eos 450d. a nikon d80 a medzi nimi sa neviem rozhodnut ze do ktorejzzacnem investovat..ked viete poradit poradte ak nie aj tak dajuem
(mozno ste ma pochopili mozno nie ale chapeme sa :DDDD)
sony by som s prepacenim a bez urazk sonistov nebral - AF bieda, ma aj ine rezervy - hoci za takych 5 az 10 rokov to uz nemusi platit
canon je dobra volba hlavne co sa tyka dostupnosti dobreho a lacnejsieho originalneho prisusenstva - ale ak peniaze dovolia bral by som aspon 500D
a ty nás nechápeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vyberaj systém nie telo. pozri sa na ponuku objektívov C a N. Ktoré Canon sklá by ti vyhovovali do budúcnosti, v závislosti od toho čo budeš fotiť, sprav si zostavu, prečítaj recenzie, vypočítaj cenu... to isté sprav aj pri nikone. Ked máš zostavu aj u C aj u N potom rozhodni či 450D alebo D80. Prestan riešiť už len telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo telo!!!!!!!!!!
dakume za komenty..
a moje zameranie by bolo sport-priroda-zivocichy a obcas portrety
takze ku nikonu by som mal nikon objkt.kitovy 18-70,+NIKON Objektív AF 50mm f/1.8D a 70-300 sigmu/tamron
a pri canone setak 18-55 canon, 70-300 sigma/tamron cena je podobna 128-135€ a nejaku 50mm f1.8 CANON Štandardný objektív EF 50 mm f/1,8 II
pevnú 50ku ešte beriem, a aj nikon 18-70 ešte beriem ale ostatné...no neva, je to na tebe
ale na nejake drahsie nemam kesh.ale cchel by som Tamron SP AF 70-200mm F/2,8 Di LD (IF) MACRO nieco take s tym 2.8 f .
ten tamron nemá rýchle ostrenie, na šport to bude trocha problematické...
aj tak sú to zbytočné úvahy, ja si myslím že chlapec je už rozhodnutý, čo kúpi, darmo mu to budeme rozprávať...boj proti vetrným mlynom...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa