Zdravim vsetkych.
Dnes som sa rano vybral do prirody spravit nejake fotecky a potom sa s vami o nejaku podelit. Vo fotaku to vyzeralo este celkom fajn, mal som kopec zaujimavych zaberov (80) a veril som ze zopar, tak cca 5 bude pouzitelnych na spracovanie.
Ake vsak bolo moje prekvapenie a hlavne velke sklamanie, ked som si zacal prezerat fotky v pc. Vsetky boli viac ci menej neostre. Nebolo to objektivom, lebo som menil dva objektivy a menil som ako aj clonu, tak aj cas, takze neudrzanim v ruke to tiez nemohlo byt. Takisto bolo uplne jedno, ci som robil makro, alebo krajinku, vsetko neostre.
Stretli ste sa uz s niecim takym,? Co to moze byt za zavadu ? Tento fotak mam uz dlhsie a s takym problemom som sa este nestretol.
Dakujem vopred vsetkym za reakcie.
nech sa paci aspon jednu. Kazdopadne sa mi to stalo po prvy raz a tento fotak mam uz cca dva roky. Urcite som mal uz viac rozmazanych zaberov, ale aby nebola ostra ani jedna, tak to ma dostalo.
priznam sa ze taka banalita ako pridat fotky na iny server a sem dat odkaz ma nenapadla, sorry.
Pozriem na to , kam by som ich umiestnil. Co sa tyka pocasia, chcel som vystihnut prave tuto atmosferu v tomto ramene bez vody..... kazdopadne som isiel do kratkych casov od 1/30 do 1/10, tiez som dal vyssie ISO (800) a farby som nastavil na vivid. Objektivy su setove, takze asi aj toto mohla byt suhra nahod a pricina fotiek neostrych a s farebnym sumom. Co na to poviete ? Ak je to tak, prepacte mi za flame a uzavrite prosim tuto diskusiu.
Mne 1/10 - 1/30 zrovna ako moc krátke časy nepripadajú - obzvlášť keď fotíš krajinku a potrebuješ ju mať ostrú. Teda keď fotíš z ruky, hoci aj so stabilizátorom. Skús si odfotiť niečo zo statívu a daj normálne ISO. Na Olympusových minichipoch je ISO 800 už dosť veľa.
Olympus E510 - problem s ostrenim
Dakujem.
Pozriem na to , kam by som ich umiestnil. Co sa tyka pocasia, chcel som vystihnut prave tuto atmosferu v tomto ramene bez vody..... kazdopadne som isiel do kratkych casov od 1/30 do 1/10, tiez som dal vyssie ISO (800) a farby som nastavil na vivid. Objektivy su setove, takze asi aj toto mohla byt suhra nahod a pricina fotiek neostrych a s farebnym sumom. Co na to poviete ? Ak je to tak, prepacte mi za flame a uzavrite prosim tuto diskusiu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa