Fórum » O TECHNIKE

Bodove meranie a Canon 450d

Hard12
2009-11-30 17:35:03+01
zdravim potreboval by som vediet ako funguje bodove meranie na Fotoaparate canon 450d lebo sa mi zda ze je nefunkcne popripade ako by sa to dalo otestovat

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-11-30 17:39:13+01
Zapni si malu lampicku, nakomponuj u tak, aby ti zaberla len mensiu cast plochy v strede hladacika. nPri viaczonovom a integralnom merani by sa mal fotoaparat snazit aj o prekreslenie tmy, takze by sa ti lampicka mala preexponovat. Ked pouzijes bodove meranie, lampa by mala byt spravne exponovana a vsade vokol temnota.

sankiakis
ocenenie redakciou 2009-11-30 17:44:14+01
jj mne to tak funguke:) kde sa to tak najcastejsie pouziva? v praxi myslim.

sankiakis
ocenenie redakciou 2009-11-30 17:44:28+01
boze:D ... funguje*

Hard12
2009-11-30 17:47:28+01
príspevok od: Karol Srnec
Zapni si malu lampicku, nakomponuj u tak, aby ti zaberla len mensiu cast plochy v strede hladacika. nPri viaczonovom a integralnom merani by sa mal fotoaparat snazit aj o prekreslenie tmy, takze by sa ti lampicka mala preexponovat. Ked pouzijes bodove meranie, lampa by mala byt spravne exponovana a vsade vokol temnota.
noo nejak tak som to testoval mam este jednu otazku spravi to iste co aj bodove meranie ked si zvolim meraci rezim ciastocne meranie? Lebo sa mi zda ale asi sa mylim ze predtym ako bol fotak v servise tak bodove meranie my meralo tak mde som si zvolil od zaostrenia a to ciastocne mi meralo len v strede ale asi sa mylim

Hard12
2009-11-30 17:48:23+01
príspevok od: sankiakis
boze:D ... funguje*
Da sa tak dobre odfotit napriklad bratislavsky hrad

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-11-30 17:53:40+01
príspevok od: Hard12
noo nejak tak som to testoval mam este jednu otazku spravi to iste co aj bodove meranie ked si zvolim meraci rezim ciastocne meranie? Lebo sa mi zda ale asi sa mylim ze predtym ako bol fotak v servise tak bodove meranie my meralo tak mde som si zvolil od zaostrenia a to ciastocne mi meralo len v strede ale asi sa mylim
Bodove meranie meria v strede je tam kruzok vyznacujuci oblast merania. U niektorych fotoaparatov je mozne naviazat meranie aj na AF senzory, niekedy je to potrebne aktivovat v uzivatelskych funkciach. Mozno ti to v servise resetovali.

Osobne bodove meranie pouzivam uz minimalne, moznost zobrazenia prepalov a histogramu ma to u nenuti. Volim skor korekciu expozicie, hlavne pri praci so stativu.

duroslav
2009-11-30 17:53:54+01
Nechcem ehmmmm maľovať čerta na stenu, ale tušíš kde sa fyzicky nachádza expozimeter? Skús si to dať dokopy s tou škodou čo si si narobil keď si sa vo foťáku rýpal a modli sa, či si nedoj...l aj expozimeter.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2009-11-30 18:20:36+01
na 450D je bodové meranie len v strede. Tento nedostatok sa dá kompenzovať použitím tlačidla aretácie expozície ´*´ a následným prekomponovaním.

Ultra TXF
2009-11-30 19:07:41+01
...len dodám,že to platí bez ohľadu na to,aký ostriaci bod si si manuálne vybral.Vždy merá na stredový bod.
Ale toto všetko máš v návode napísané .

Manny357
2009-11-30 19:10:16+01
príspevok od: sankiakis
jj mne to tak funguke:) kde sa to tak najcastejsie pouziva? v praxi myslim.
napr ked robis HDR sa to zide :)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()