Dobrý deň! Prosím vás, nevie mi niekto poradiť? Som úplná začiatočníčka, kúpila som si Canon 450D, setový objektív FE-S 18-55 a sadu filtrov Homei a práve tu mi nastal problém. Nasadila som filter CPL na objektív, skúšala som fotenie a keď som chcela filter dať dolu, nejde to. Filter sa iba krúti na obidve strany a neviem, čo s tým. Mám obavu, aby som niečo nepoškodila vynaložením väčšej sily alebo neuváženým pohybom. Za každú radu vopred ďakujem.
neboj, to sa stava. s CPL filtrom aj mne pravidelne. zober snurku (bavlnku), nieco co obtocis okolo filtra a tym ho odtiahnes. obtocit to musis okolo tej casti, ktora je nasrobovana na objektive, nie tej casti, co sa toci na filtry.
snurkou vytvoris rovnaku silu na celu prochu filtra a tym ho odtocis. existuju nato aj nejake ´klieste´. tiez si ich chcem kupit
Zrejme len otacas castou, ktora sa otacat ma. Skus prstami zachytit tu cast ktora sa nepohybuje a beznym smeron filter odsrobovat.
Ďakujem pekne, tak táto rada mi pomohla. Skutočne som točila nesprávnou časťou - hladkou, je potrebné zachytiť vrúbkovanú drážku a potom to ide. Medzitým som našla aj na fotoškoda tzv. uvoľňovač filtrov - vyzerajú to byť také klieštiky (objímka) z plastu a tým sa zrejme tá správna časť filtra zachytí, cena cca 135,- Kč, čo si myslím že je úplná zbytočnosť, pokiaľ človek príde na to správne uchytenie.
V podstate obidve rady správne a hlavne pomohli. ĎAKUJEEEM.
Filtre
snurkou vytvoris rovnaku silu na celu prochu filtra a tym ho odtocis. existuju nato aj nejake ´klieste´. tiez si ich chcem kupit
V podstate obidve rady správne a hlavne pomohli. ĎAKUJEEEM.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa