ahoj, chcel by som sa opytat na prislusenstvo k LX-3 od Panasonicu. Zaujimaju ma hlave filtre - uv,polarizacny,nd. viem ze existuje nejaka predsadka, ale iba pre 46 mm. na nete som nenasiel ziadne renomovane filtre na 46 mm, ako to riesit? nejake prechody?
bol by som rad keby ste mi poradili nejaku rozumnu alternativu ako na LX-3 dostat nejake filtre.
dik.
46 mm vyraba aj Hoya, len nie su bezne v sortimente obchodov, pretoze sa preda 1ks/rok. Urcite by sme ich vedeli objednat, aj ked dodacia doba moze byt dlhsia.
Nuz 46 mmm veru nieje standartna velkost filtrov...Ja mam LX2, na eBay som k nej dokupil nieco ako predsadku zhruba 4cm vysoku /made in China/, ktora sa uchyti na obrubu objektivu /obruba ma na konci zliabok a predsadka na vnutotnej strane zase gumene tesnenie, takze to super dosada/,ma to vsak vnutorny zavit na 52mm takze som k tomu spociatku poucival UV filter tejto velkosti avsak na sirokom konci bola vyrazna vinetacia, nasledne som presiel na system cokin A a zaobstaral som si par filtrov prechodove, farebne UV atd., problem vsak znovu ten isty.Nechcel som skrz to prechadzat na P zostavu az som nahodou natrafil /opat na eBay-i/ na starsiu zostavu Hoyarex zaobstaral som si teda novy drziak filtrov a 52mm kruzok /zostava 2x drziak + 2 kruzky 52 a 58 + 3 filtre linear pol., star4 a prechodak za tusim 9£/ a mam pokoj vinetacia je odstranena a co je najlepsie pasuju na to vsetky cokin A filtre doporucujem!
nasiel som nejake filtre v 46mm prevedeni, je to znacka Soligor, priznavam ze som o nej vela nepocul. je to rozumna investicia? alebo velmi zaostava za znackami Hoya a Cokin?
prislusenstvo k LX-3
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa