Viete mi prosim poradit optimalny format videa pre vistu? Manzelka chce natacat video na S90 a, potom to v pocitaci spojit a kedykolvek to prehrat vo windows media playery. Do akeho formatu je najlepsie vysledne dielko prekonvertovat? Canon seriovo dodava ZoomBrowser EX, ale nejako si nechcel rozumiet s mojim pocitacom, tak neviem aky vysledny format daval.
ale pokial to chce prehravat vylucne v WM playeri (co je dost shit program), tak podla mna konverzia do mpeg...no ked stiahnes vyssie popisovane prehravace, nie je potrebne nic konvertovat...
QuickTime mam, ale co sa tyka manzelky a pocitaca, tak heslom dna je jednoduchost. Pusti live fotogaleriu, zlozku video, odklikne ziadane video a BINGO. Zatial na skusku pouzivam AVS video conv. 6.3 a format H.264-AVC. Idem vyskusat MPEG. Konvertovat to musim, lebo potrebujem spajat do celku. Dakujem za radu.
vsak ono to je jednoduche - spustit priamo mov v QuickTime...staci len pripone priradit ten spravny program...a pokial viem, S90 robi video do H.264...
dalsia vec - ak su moje info v pamati spravne, mov sa da spajat klasicky ako mepg ci iny format...kamos v tom robi vizualizacky, nema so spajanim problem a viem, ze to nekonvertuje...ide len o program, ktory robi editaciu, aby vedel otvorit mov, no to sa da bud cez zasuvne filtre ale vacsina volne dostupnych to vie v zaklade...
naozaj skus to vlc, media player ma problem prehrat videa...nekedy pusti len zvuk, a vizualizaciu :) ale to zrejme zalezi od verzie a formatu videa :)
media player nema kodeky, takze ked ti spusti len zvuk, chyba mu video kodek...samozrejme video vo wmv spusti, ale to je licencia Microsoftu...mam mediaplayer odinstalovany a pouzivam free VLC...naco si komplikovat uz aj tak komplikovanu a nespolahlivu Vistu :o)
aj Vista sa da, len ju treba nastavit a to je kamen urazu...
pokial chces soft na strih H.264, tak Pinacle Studio minimalne vo verzii HD (50€) alebo podla potreby Ultimate a nemusis robit konverziu...
Teraz som to dostudoval. Sa mi zda, ze na tom fore kopu uplne inu ligu, nez som ja schopny vobec pochopit. Takze zostavam pri svojom uz vyskusanom AVI H.264.
optimalny format videa pre vistu???
daju sa prehrat napr. v QuickTime alebo VLC player
dalsia vec - ak su moje info v pamati spravne, mov sa da spajat klasicky ako mepg ci iny format...kamos v tom robi vizualizacky, nema so spajanim problem a viem, ze to nekonvertuje...ide len o program, ktory robi editaciu, aby vedel otvorit mov, no to sa da bud cez zasuvne filtre ale vacsina volne dostupnych to vie v zaklade...
pokial chces soft na strih H.264, tak Pinacle Studio minimalne vo verzii HD (50€) alebo podla potreby Ultimate a nemusis robit konverziu...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa