chcela by som si zaobstarat jeden z tychto bleskov a pouzivat off camera s odpalovacom cactus v4, co vsak ale neviem zistit je aky bude synchro cas. totiz pri tej sigme sa uvadza v manualnom rezime 1/30 (v manuale) a to je az moc dlho, preto sa Vas chcem opytat ci nemate takuto kombinaciu nahodou a nejake prakticke skusenosti ohladne synchro casu. inak mam c450d. dakujem.
tam musí byť nejaká chyba. Bežne sa s týmito odpaľovačmi používajú časy tesne pod hranicou x-sync. Na 450D más synchro čas 1/200, takže ak rátaš s malým oneskorením cactusu, tak v poho by si mala vedieť používať čas 1/160.
Skús si prepnúť blesk do manuálu (normálne v sánkach) a foť bielu stenu. Používaj postupne stále vyššie časy (samozrejme s postupnou kopenzáciou výkonu) a uvidíš, kedy ti prestane stíhať uzávierka a na obrázkoch uvidíš tmavý pás.
Naozaj nevidím dôvod, prečo by to nemalo fungovať.
tam musí byť nejaká chyba. Bežne sa s týmito odpaľovačmi používajú časy tesne pod hranicou x-sync. Na 450D más synchro čas 1/200, takže ak rátaš s malým oneskorením cactusu, tak v poho by si mala vedieť používať čas 1/160.
Skús si prepnúť blesk do manuálu (normálne v sánkach) a foť bielu stenu. Používaj postupne stále vyššie časy (samozrejme s postupnou kopenzáciou výkonu) a uvidíš, kedy ti prestane stíhať uzávierka a na obrázkoch uvidíš tmavý pás.
dakujem za koment, totiz problem je v tom ze ja ani jeden z tych bleskov nemam takze to nemozem vyskusat:) som dufala ze tu niekoho najdem kto take nieco ma a vedel by mi povedat ako mu to funguje:) na webe som toho moc totiz nenasla...:(
dakujem za koment, totiz problem je v tom ze ja ani jeden z tych bleskov nemam takze to nemozem vyskusat:) som dufala ze tu niekoho najdem kto take nieco ma a vedel by mi povedat ako mu to funguje:) na webe som toho moc totiz nenasla...:(
kombináciu týchto lacných odpaľovačov z íbeja a vivitaru 285HV používa obrovské množstvo ľudí po celom svete a zdá sa, že sú spokojní. Sám som čakateľ na túto kombináciu, tak ak počkáš cca mesiac, tak ti budem vedieť povedať svoje skúsenosti...
kombináciu týchto lacných odpaľovačov z íbeja a vivitaru 285HV používa obrovské množstvo ľudí po celom svete a zdá sa, že sú spokojní. Sám som čakateľ na túto kombináciu, tak ak počkáš cca mesiac, tak ti budem vedieť povedať svoje skúsenosti...
Upozornujem na jednu vec ze signu 500dg super nemusi ist odpalit s tymto odpalovacom! Neviem ako je to pri konkretne tomto modeli ALE! starsie sigmy sa nedaju radiovo odpalit cactusom v4 a to z toho dovodu ze pouzivali zlozitejsie odpalovanie (to znamena ze muselo byt viac kontaktov zopnutych aby sa blesk odpalil) a to cactus v4 nevie. preto odporucam si to najprv overit na internete. Vivitar je bezproblemovy sam mam 2 kusy ale coskoro ich predam :)
Kombinaciu cactusu v4 a vivitaru som pouzival nejaky ten cas nebol s tym najmensi problem ALE zas zas je tu to ale a to v tom ze na vivitari sa da nastavit vykon len 1/1, 1/2, 1/4 a 1/16 co moze byt pri urcitich fotkach kde treba velmi presne nastavit vykon urciteho blesku problemove - to je aj dovod preco ich predavam.
mám to objednané, ale bol som upozornený na dlhšiu dodaciu lehotu kvôli vianociam...pošty nestíhajú :(
Neviem, kde na nete si hľadala info o tejto kombinácii ale skús si pozrieť videá na youtube...napr. http://www.youtube.com/watch?v=nwNzo3LHQDs
Kombinaciu cactusu v4 a vivitaru som pouzival nejaky ten cas nebol s tym najmensi problem ALE zas zas je tu to ale a to v tom ze na vivitari sa da nastavit vykon len 1/1, 1/2, 1/4 a 1/16 co moze byt pri urcitich fotkach kde treba velmi presne nastavit vykon urciteho blesku problemove - to je aj dovod preco ich predavam.
no preto by som tiez radsej tu sigmu ale neviem ako to s tym cactusom pojde. na gadget infinity pisu ze by mal fungovat...
mám to objednané, ale bol som upozornený na dlhšiu dodaciu lehotu kvôli vianociam...pošty nestíhajú :(
Neviem, kde na nete si hľadala info o tejto kombinácii ale skús si pozrieť videá na youtube...napr. http://www.youtube.com/watch?v=nwNzo3LHQDs
kde si to nakupoval ak sa smiem spytat?:)
ja som hladala konkretne sync speed tak som to asi obisla.:3
http://levibuzolic.com/2009/05/cactus-v4-sigma-500-dg-super/ - tak podla tohoto by malo vsetko fungovat a co sa tyka toho synchrnoizacneho casu tak si myslim ze je to blbost. neni dovod aby to nezvladalo 1/250
po tom co som citala na forach pri tychto lacnych odpalovacoch zalezi od celkovej kombinacie (telo+odpalovac+blesk)... a niekedy aj od stastia aky kus sa podari:)
po tom co som citala na forach pri tychto lacnych odpalovacoch zalezi od celkovej kombinacie (telo+odpalovac+blesk)... a niekedy aj od stastia aky kus sa podari:)
Z praktickej skúsenosti môžem porovnať len kombináciu 40D+580EX II+Cactus V4 a tam je to 1/250 (ako má 40D). Ale je pravda, že pri rôznych lacňákoch nemusí byť prenos signálu najrýchlejší.
cactus v4 vs. sigma 500dg super/vivitar 285hv
ja som hladala konkretne sync speed tak som to asi obisla.:3
o je u-color? a blesky z GI??
u-color je jeden z miliónov íbej obchodov. a áno, blesky z GI
cinska nahrada luxusne draheho pocket wizardu je na svete.
u-color je jeden z miliónov íbej obchodov. a áno, blesky z GI
mozes prosim poslat link na ten u-color?
cactus KF36?tak to som zvedava ako s nim budes spokojny:)
tie moje nebudú cactusy ale nejaké iné bakeliťáky šmejd in čajna...ale ono je to vlastne všetko o tom istom :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa