Fórum » O TECHNIKE

Fotoaparat pre amaterov

xhawky
xhawky 2009-12-06 16:35:52+01
Zdravim vas. Pred nedavnom sme sa s manzelkou rozhodli pre kupu kvalitneho fotoaparatu ale kedze sme obaja laici v tomto smere tak by som sa rad obratil na odbornikov. Bol by som vam vdacny za radu ci ist do zrkadlovky alebo radsej kupit "elektronicku zrkadlovku" kedze sa tomu nechceme venovat profesionalne. Hladame fotak do rodiny pre kazdu chvilu, na kazdu prilezitost. Prioritou je rychlost uzavierky (ak som to dobre pochopil), a ak je moznost bez videa pretoze nato mame kameru. Najst nieco take v tomto mnozstve znaciek a oznaceni je pre laika asi nemozne a preto by som vam bol vdacny za kazdu radu. Co sa tyka ceny fotaku tak nase max. je 1000eur uz aj s danym prislusenstvom. Dakujem vsetkym za vsetky postrehy a rady.

Strhak
2009-12-06 17:28:31+01
príspevok od: xhawky
To Strhak a spot: urcite vieto o com hovorite pretoze som tu novy nemam ani nahodou sancu zistit kto je kto a ako sa tomu rozumie. Tak nemohli by ste ma nasmerovat vy tym spravnym smerom a nieco mi odporucit. Inac to asi ostane na tych obchodnikov ale mal by som aspon rad predstavu ktorym smerom sa vybrat pri vybere. Dakujem
ak len začínaš a nechceš sa tomu dáko venovať tak by som začal tiež z niečim menším. Poviem ti jednu príhodu s praxe. Na našu predajňu prišiel zákazník že chce špičkový aparát kolegyňa mu bez váhania a zbytočných otázok predala Canon EOS 50D. Po dvoch dňoch ho prišiel vrátiť. Proste nevedel s ním narábať a hlavne chcel niečo čo stlačí jedno tlačítko a výnde s toho dobrá fotka. Nakoniec si zobral dáky lepší kompakt a spokojný šiel domov. Ak začínaš nevrhni sa do toho bezhlavo a nekupuj hneť zrkadlovky ako ti tu niektorý radia, radšej sa vyber druhou cestou a počúvni skúsenejších ako je napr. Dodo alebo Afkaa. Toto sú ľudia čo majú profesionálnu výbavu a už čo to o tom vedia takže poriadia ti ktorú triedu je najlepšie na začiatok kupovať

xhawky
2009-12-06 17:31:33+01
V tom zdokonalovani som mal skor na mysli dokupovanie roznych objektivov, clon, filtrov a podobnych xxx veci ktore k zdokonalovaniu asi patria, ale mam velky zaujem naucit sa fotit na inych rezimoch ako je len auto pretoze aj o tom asi krasa fotky je. Tak berme to tak ze sme sa rozhodli pre zrkadlovku aby tu neboli nejasnosti.(nebolo to jasne od zaciatku ale aby to niekam viedlo tak muselo byt rozhodnutie) Da sa dat dokopy nejaky kvalitnejsi zaklad za 1000eur. Islo by o nejaky Cannon. Viem ze kazdy je tu za svoju znacku ale Cannon mi pride ako dobre riesenie.Dakujem

Strhak
2009-12-06 17:33:02+01
príspevok od:
na nic sa tu nehram, iba odpovedam podla vlastneho nazoru. zatial co cakam kym mi niekto iny ako ty odpovie na moje otazku ohladom blesku. Nejaky nestrhak.
na tvoju otázku ti hneť odpovedal Dodo a najlepšie ako mohol, to že si lenivý si prečítať manuál už nieje ani jeho a ani moja chyba. Neviem akú čakáš odpoveď??? Hádam si nemyslíš že ti to dakto sem prepíše. K tomu tvojmu názoru a myslíš že jeho zaujíma tvoj názor, on potrebuje fundovane poradiť a nie počúvať tvoje názory.

2009-12-06 17:34:17+01
4autor:
moj nazor je taky, ze podla tvojich vedomosti ti staci vynikajuci kompakt...
zrkadlovka i ta najlacnejsia poskytne lepsi vystup, no je to o uceni, o tom, co clovek vie a co sa chce-pri zrkadlovke priam musi naucit, pokial nebude fotit na prednastavenych rezimoch (co by bol i tvoj pripad)
kedze nemas tieto ambicie, kup si najlepsi kompakt momentalne na trhu Canon S90 v cene cca 450€ a za zvysne peniaze chod s manzelkou na predlzneny vikend ho otestovat...

xhawky
2009-12-06 17:34:39+01
Ospravedlnujem sa ze nestiham odpisovat k danym prispevkom. Davate mi pekne zabrat :-)

Strhak
2009-12-06 17:38:24+01
V tom zdokonalovani som mal skor na mysli dokupovanie roznych objektivov, clon, filtrov a podobnych xxx veci ktore k zdokonalovaniu asi patria, ale mam velky zaujem naucit sa fotit na inych rezimoch ako je len auto pretoze aj o tom asi krasa fotky je. Tak berme to tak ze sme sa rozhodli pre zrkadlovku aby tu neboli nejasnosti.(nebolo to jasne od zaciatku ale aby to niekam viedlo tak muselo byt rozhodnutie) Da sa dat dokopy nejaky kvalitnejsi zaklad za 1000eur. Islo by o nejaky Cannon. Viem ze kazdy je tu za svoju znacku ale Cannon mi pride ako dobre riesenie.Dakujem
áno dá, ale musíš sa rozhodnúť čo chceš fotiť. Na základe toho si potom vyberieš objektívy k tomu určené. Nekupuj hneť všetko ale postupne ako sa budeš zoznamovať s technikou. Na začiatok ti bude možno stačiť len jedno možno dva sklá a až zistíš že ťa obmedzujú následne dokúpiš ďalšie už podľa potreby. K zrkadlovke si hneť kúp dáku peknú knižku kde budeš mať pekne napísané čo a ako a skúšaj fotiť podľa jéj pokynov. Takto dosiahneš celkom rýchlo relatívne pekné výsledky.

winky
2009-12-06 17:41:33+01
myslim ze strhak ti to napisal dobre. Ta prihoda s tou 50D je celkom pravda pre uplneho laika, aj ja som uz strasne davno predal sestre 350D s tym ze sa chce strasne naucit fotit lepsie a vyuzit co zrkadlovka ponuka, a doteraz sa k tomu nedostala lebo je milion veci ktorym sa teraz musi venovat.A uz niekolko krat mi hovorila ze jej vadi ked ide na prechadzku s malou a chce si ju odfotit tak je ten fotak proste pre nu velky... A myslim si ze taky canon G10 ti ponukne na zaciatok velmi vela a ked sa uz zacnes do toho sprtat viac stale ma mnoho funkcii ktore ti budu stacit. A myslim si ze ked sa naucis zvladat svoj kompakt na jednotku to bude velmi dobry vstup do zrkadlovky, a myslim clovek co ma zvladnuty dobry kompakt uz potom nemusi riesit najnizsiu triedu zrkadlovky ale moze uz ist aj do tej 50D co strhak spominal s tym ze vie co ma ocakavat.

kralik_j
2009-12-06 17:47:31+01
CANON POWERSHOT G11

alebo takyto ´nezmar´:
OLYMPUS MJU TOUGHT 6010

xhawky
2009-12-06 17:48:45+01
Teraz to neberte tak ze chceme za kazdu cenu zrkadlovku je to len cisto pre moju zvedavost a informovanost. Mozte mi prosim vysvetlit v com je ta elektronicka zrkadlovka odlisna od normal zrkadlovky. Viem ze je tam elektronicky hladacik ale to je asi vsetko. Dakujem

kralik_j
2009-12-06 17:51:19+01
s tym olympusom sme fotili v slovinsku pocas canonignu(studena voda, pad na skaly...) v drsnych podmienkach ale i na jachte v stredozemnom mori v slanej vode. Vydrzal dost a je tam dobra cena, na zaciatok otuka majitela a potom moze byt super doplnok k tomu zrkadlu, napr.

Strhak
2009-12-06 17:53:30+01
príspevok od: kralik_j
s tym olympusom sme fotili v slovinsku pocas canonignu(studena voda, pad na skaly...) v drsnych podmienkach ale i na jachte v stredozemnom mori v slanej vode. Vydrzal dost a je tam dobra cena, na zaciatok otuka majitela a potom moze byt super doplnok k tomu zrkadlu, napr.
no servus už si tu aj ti. Čo už si stiahol fotky s Vlkolínca do PC, či fotíš ďalej prstienky???

Strhak
2009-12-06 17:54:49+01
G11 je super, tam ťažko hľadať konkurenciu v tej triede ;-)

kralik_j
2009-12-06 17:55:32+01
:)
snazim sa tu pomoct(dat radu) ako ostatni dalsiemu zufalcovi (xhawky), ale idem na download

xhawky
2009-12-06 17:57:07+01
Dakujem vsetkym za rady, fakt si to cenim.

Strhak
2009-12-06 17:57:54+01
príspevok od: kralik_j
:)
snazim sa tu pomoct(dat radu) ako ostatni dalsiemu zufalcovi (xhawky), ale idem na download

ja si to nechám na neskôr :-)))

conan7
2009-12-06 17:58:17+01
prečo ste ho odhorili od canon zrkadlovky ?????????????????? :) už som chcel ponúknuť 17-85 na predaj za výhodnú cenu :) ;)

kralik_j
2009-12-06 18:01:52+01
nemas ani zaco dakovat, lebo ja by som bol z tychto odpovedi na tvojom mieste ´jelen´ :D

kopatkom nic nepokazis, ale mozes nim dalej napredovat inym systemom, a na druhej strane ho mozes dat manzelke ked si kupis zrkadlo nech sa i ona ma cim zabavat a mali by ste potom spolocne hobby ;)
Kedze si tu uz na tomto webe registrovany, tak ti foto nieco hovori a zaujimas sa.. preto ti odporucam tu G11

xhawky
2009-12-06 18:10:26+01
V podstate mas aj pravdu ze mam z toho zmatok ale aj v niecom jasno. Strasne by ma zaujimalo ci sa tou G11 da urobit aj pekna fotka pri pohyblivom predmete, osobe alebo to ide len zrkadlovkou. Strasne mi vadi ked fotim pohybujucich sa ludi, biky, atv a nakoniec ide foto do kosa a pamiatka nikde. Dakujem

Ivo003
2009-12-06 18:11:19+01
príspevok od: conan7
prečo ste ho odhorili od canon zrkadlovky ?????????????????? :) už som chcel ponúknuť 17-85 na predaj za výhodnú cenu :) ;)
A kelo by si kcel za tote sklo?

conan7
2009-12-06 18:14:07+01
príspevok od: Ivo003
A kelo by si kcel za tote sklo?
tak 230.ked prídeš preto do LV, NR aj 220 :)

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()