chcem si kupiť canon eos450 ale neviem aky objektiv by bol k nemu najlepši pre začiatočnika chcem fotit ludi zvierata prirodu podla vlastnich skusenosti by ste my aky odporučili.Dakujem
a aby to bolo ešte zamotanejšie, aj ten Tamron má dve verzie...starú a novú :P
noo verziu VC a bez VC...VC je to iste ako IS ale VC verziu tamron asi na bazare tak rychlo nenajde :) to keskoseni...do 300 eciek je dufam len sklo :)
urcite nekupuj nic lacne lebo teraz das 300 eur za objektiv a za pol roka budes chciet lepsi , ktory stoji 600, takze ta to bude stat 900 a ten stary nepredas alebo ho budes mat na policke ako ja moje 18-200 canon , inak predam ti ho ked chces.
čaute mohol by som sa spýtať aký by bol najidealnejší foták .lebo jazdíme motocross a kamarát nás fotí ale chceli by sme maŤ vlastný prosím ak môžete poradte mi dík.
čaute mohol by som sa spýtať aký by bol najidealnejší foták .lebo jazdíme motocross a kamarát nás fotí ale chceli by sme maŤ vlastný prosím ak môžete poradte mi dík.
podla toho kolko ches za to dat ....vobec nemas predstavu? Nikon?Canon? Sony? ... a este skor zalezi ci aj niekdo vie ovladat ten fotak a ze ci vie fotit...
pre nakládku a vykládku strojov , v depe a podobne ti stačí hocijaká automat.šupka.Pre foto. kvalitnejšieho charakteru, skoky a pod. kúp nejakú kvalitnú zrkadlovku.....
na mtx potrebujes dost kvalitnu zrkadlovku, utesnenu a s rychlymi reakciami Canon 40D, 50D alebo Nikon D300, D700, kompromis D7000. Ak nie je problem v peniazoch Canon 1D Mk.IV, Nikon D3/D4 s adekvatnymi tele objektivmi (70-200/2.8 USM-AFS)...
moj skromny nazor na temu objektivu pre zaciatocnika je asi nasledovny.. ako to tu odznelo, kedze asi pri kazdej kupe si urcujeme rozpocet, skus prehrabat bazare a najdi si tam nejaky zoom s velkym rozsahom za cenu ktora zodpoveda.. ma to najuniverzalnejsie pouzitie, co vsak moze byt dan za svetelnost a kvalitu obrazu. ale na to, aby si sa naucil dobre fotit bude stacit.. do noveho by som na tvojom mieste urcite neinvestovala.. radsej si usetri a neskor ked budes v tom "mudrejsi" si zainvestujes do lepsieho. myslim ze asi kazdy fotograf musi prejst tou etapou postupneho upgradovania techniky, malo kto skoci rovno na full frame s objektivom 2,8 po celej dlzke..
moj skromny nazor na temu objektivu pre zaciatocnika je asi nasledovny.. ako to tu odznelo, kedze asi pri kazdej kupe si urcujeme rozpocet, skus prehrabat bazare a najdi si tam nejaky zoom s velkym rozsahom za cenu ktora zodpoveda.. ma to najuniverzalnejsie pouzitie, co vsak moze byt dan za svetelnost a kvalitu obrazu. ale na to, aby si sa naucil dobre fotit bude stacit.. do noveho by som na tvojom mieste urcite neinvestovala.. radsej si usetri a neskor ked budes v tom "mudrejsi" si zainvestujes do lepsieho. myslim ze asi kazdy fotograf musi prejst tou etapou postupneho upgradovania techniky, malo kto skoci rovno na full frame s objektivom 2,8 po celej dlzke..
Súhlas Začínal som setovým (ktorý ešte stále mám) a postupne som prešiel na pevné ohniská (28, 40, 85).
Pokiaľ chce kvalitné sklo na Canon/Nikon na APS-C za okolo 300 € tak 17-50 f/2.8 je super voľba.
aky objektiv pre začiatočnika
Pokiaľ chce kvalitné sklo na Canon/Nikon na APS-C za okolo 300 € tak 17-50 f/2.8 je super voľba.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa