to neni uz moc sirokac - vcelku dobre sklo ale sirokouhle na tomto oh isku koncia, skus 20 alebo 24 - su dobre a lacne - neviem teda co chces fotit, sirokouhle objektivy su tak od 14 do 24, popripade 28
nemohol som najst o tomto objektive je kompatybilny s mojou D60?TAMRON SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di-II pro Nikon LD ................... a co znamena to LD?
www.nikon.cz - tam mas vsetko o technike aj zoznam skratiek, je to aj tu na ephoto v fotoskole - na D60 neni motor, potrebujes objektiv, ktory ho ma zabudovany v tele aby si nemusel ostrit manualne
35/2 je velmi dobre sklo, ale na D60 nevhodne...iba MF, nema AF-S. Co sa tyka Pevnych skiel, 24 ani 28 nie su zdaleka take dobre ako 35/2, perfekt je 20/2,8, ale ani jedno nie je vhodne pre D60-nemaju AF-s, jedine co sa robi s AF-s je 35/1,8-velmi pekne podanie farieb a kresba nato ako malo stoji a este 50/1,4, podobne vlastnosti, ale pokial chces naozaj siroke musis si vybrat zo zoomov, napr. Tokina 11-16/2,8 a pod. Siroke skla su od 24 smerom dole...
A nezaskodilo by si sem tam aj nieco precitat...kupou fotoaparatu sa nikto nestava fotografom, napr. mistrovstvi prace s DSLR, len tak pre zaujimavost-pisu tam celkom zaujimave veci-co je clona, expozicny cas, rozdelenie skiel a pod...
No ved sme ti napisali, ija stary cap citam knihy, i Lenin nas kedysi ucil: Ucit sa, Ucit sa, Ucit sa :0)) Ja tie vsetky skla mam, alebo som mal, nikdy nepisem precitane taraniny z netu.
Takze iba skla s AF-S, resp. ked od ineho vyrobcu tak musi mat zaostrovaci motorcek, napr. Sigma to ma ako HSM, atd. bol tu raz clanok so skratkami. Asi najlepsia volba je ta 11-16/2,8, lebo na Nikon asi nebudes mat, este dobra volba snad od ruky Nikkor 12-24/4, predsa origo je origo, moj nazor i skusenost. Na abs. spicku 14-24/2,8 asi nebudes reflektovat, to je jak kupit Micheliny an Skodu 120.
Viking ma asi pravdu T 12-24 urcite nie tu mam, 11-16 so mal na svojich strojch, ale ja mam ine tela, som si to neuvedomil. Tu ma sjednu linku s kompatibilitou http://www.digitalrev.com/en/a-compatibility-issue---lenses-for-nikon-d40-or-d60-667-article.html
Este som zabudol, velmi dobre sklo Nikkor 16-85, ma af-s a dokonca VR, velmi pekna kresba a rozsah, bazarovka sa da okolo 400eur kupit, i menej. Jedina nevyhoda ze nema svetelnejsiu a pevnu dieru.
co hovorite?
dmedia:dakujem za radu co tak TOKINA AF 12-24 mm f/4 DX ATX 124 to by slo na D 60?
Apropó, na záchod trafíš..???
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa