Pozdravujem vsetkych,
rad by som presiel z kompaktu na zrkadlovku a kedze je tu kopec uzivatelov chcel by som pocut nazor na moj vyber. Fotim a chcem fotit hlavne deti, ludi a prirodu. POzdava sa mi tento vyber :
fotak: canon EOS 50D
objektivy: Sigma objektív 50mm F1,4 EX DG HSM na fotenie portretov, Canon EF 17-40mm f/4 L USM na fotenie prirody. MOzte popisat vas nazor na vyber, je to ok alebo za tu cenu sa da kupit nieco lepsie a pod. Prip. kedze som este zrkadlovku nemal, nemal by som ist radsej do lacnejsich fotakov a objektivov a cosom uvidim ci sa mi oplati investovat viac do vybavy? dik za vase nazory
podla toho co si predstavujes pod fotenim prirody, ale v podstate je tok ok volba.. mozno miesto sigmy by som vzal radsej original canon aj ked len 50/1.8 ale original je predsa len lepsi a mas zaruku ze nehras loteriu s kusmi :)
Ona tá Canoňácka jednaosmička vraj nieje žiaden zázrak...(info od kolegu ktorý sa jej už zbavil) hlavne farebná vada....:(((....no so Sigmou má Wayne pravdu...
podla toho co si predstavujes pod fotenim prirody, ale v podstate je tok ok volba.. mozno miesto sigmy by som vzal radsej original canon aj ked len 50/1.8 ale original je predsa len lepsi a mas zaruku ze nehras loteriu s kusmi :)
Sigma je drahsie nez original 50/1,4! Poznam ´stastneho´ majitela, ktory mal backfocus 8 cm a nevedl o tom, len sa divil, ze zo 100 fotiek ma jednu ostru.
Si ma potešil...:( som písal Ježiškovi či nemá jeden tentok...
Su naňho docela fajn recenzie a cena oproti Nikon - originalu slušná....
A teraz toto....Ti ďakujem , zničil si mi vianoce...:)))))
Ked sa vydari byva aj ostrejsi ako original. Tak nech sa ti vydari.
No veď práve , snaď to pomôže aj dalšim záujemcom ak napíšem že som zatial nenašiel na fórach sťažovatela....že by motyka strelila zrovna pri ňom???
A keď už Ťa tu mám (prešlo Ti toho predsa len viac rukami ako mne).....stačí jednou vetou....(svetelnosť neriešim)...
Ona tá Canoňácka jednaosmička vraj nieje žiaden zázrak...(info od kolegu ktorý sa jej už zbavil) hlavne farebná vada....:(((....no so Sigmou má Wayne pravdu...
no ja som cital jednu recenziu na tu sigmu..a snej vysla ten objektiv velmi dobre..a v porovnani s canonnom aj o nieco lepsie..preto som sa rozhodol pre nu...
no ja som cital jednu recenziu na tu sigmu..a snej vysla ten objektiv velmi dobre..a v porovnani s canonnom aj o nieco lepsie..preto som sa rozhodol pre nu...
Samozrejme súhlas.....za predpokladu (a o tom som presvedčený) že recenzent testuje vydarené výrobné číslo)....mechanické prevedenie je tiež na dobrej urovni ....ale.....vydrží?....nezačne hrkať?....neprestane komunikovať ?
Toto su ich problemi...po čase sa prejavujú dosť často....preto mám aj ja chrobáka v hlave či Sigmu-24-70 alebo radšej Nikkor 24-85.....Vlakno kvôli tomu nezakladám , nakolko tu asi s oboma nikto vážne nepracoval a nazor , že ´čital som že je dobrá/zlá´ mi nepomôže....čítať viem...))) a kamarátim sa s Googlom:))) Snažim sa nakupovať v okolí TT/BA a Prolaika ako na potvoru Sigmu nemá tak si ju nemôžem vyskúšať na predajni....ide ma poraziť..:)))
taka napis do hamy tam su obchodni zastupcovia pre sigmu a pre jednotlive regiony a maju snahu predavat
privezie ti ju a ty si ju mozes vyskusat myslim ze je to mozne alebo priamo do pezinka do hamy a tam je mozno na sklade hlavne treba zavolat
drzim palce
ja som si vytelefonoval takto 150-500 sigmu
Tychto objektivov sa predalo malo. Boli pomerne drahe. Nemam ale ziadne aktualne informacie, ako si vedu na digitaloch. Julo o nom uvazoval na svoju novu D3, napokon sa rozhodol pre 28-70/2,8.
Podstatne lepsie sa predaval 28-105 s makrom 1:2. Ten bol velmi popularny.
Si ma potešil...:( som písal Ježiškovi či nemá jeden tentok...
Momentalne som na svojej stranke spravil testik objektivov. Porovnaval som Canon 17-40mm vs Sigma 15-30mm vs Carl Zeiss 21mm ZE. Blizsie ohladom testu na mojej web stranke www.tomaspauko.com
prechod z kompaktu na zrkadlovku
A keď už Ťa tu mám (prešlo Ti toho predsa len viac rukami ako mne).....stačí jednou vetou....(svetelnosť neriešim)...
Toto su ich problemi...po čase sa prejavujú dosť často....preto mám aj ja chrobáka v hlave či Sigmu-24-70 alebo radšej Nikkor 24-85.....Vlakno kvôli tomu nezakladám , nakolko tu asi s oboma nikto vážne nepracoval a nazor , že ´čital som že je dobrá/zlá´ mi nepomôže....čítať viem...))) a kamarátim sa s Googlom:))) Snažim sa nakupovať v okolí TT/BA a Prolaika ako na potvoru Sigmu nemá tak si ju nemôžem vyskúšať na predajni....ide ma poraziť..:)))
privezie ti ju a ty si ju mozes vyskusat myslim ze je to mozne alebo priamo do pezinka do hamy a tam je mozno na sklade hlavne treba zavolat
drzim palce
ja som si vytelefonoval takto 150-500 sigmu
Podstatne lepsie sa predaval 28-105 s makrom 1:2. Ten bol velmi popularny.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa