Prosím o radu a to aký objektív a výbavu kúpiť k telu canon 50D na fotenie psov na výstave v hale ale aj vonku. Už mam objednaný canon 50 f 1,4 ako základ , ale myslím si že ešte nejaký určite bude potrebný.Ďakujem vopred za radu som úplný laik ktorý potrebuje fotiť a túži mat pekne fotky.
hm na take podmienky so sony alphou 500 alebo 550 nemusi to byt ani full frame,,, 3200 pouzitelnych ,,aj 6400 sa da v pripade nudze . Ale kedze mas canona uz tak za tie peniaze len do pevne skla by som siel
canon 200 2,8 L je parádny objektív za 700E, akurát by si musel fotit hafanou z väcsej vzdialenosti ako 10 m. alebo mozno by ti stacilo aj sklo 100mm 2.8 za cca 500E, to si musis odskusat podla toho na aku vzdialenost ake zorne pole chces. inak uz asi len ten 70-200 2.8 ktory stojí raz tolko. ono ked to nerobís ako hobby, ale v rámci práce mohol by si si dovolit investovat, inak vies z ... bic neupleties
Ja si myslím, že pokiaľ nechceš fotiť záverečné súťaže(BIS) tak ako záklaďák je pre teba najlepšia voľba L-kový Canon 24-70...a keď máš niekoho v USA, tak po novom roku by sa to aj oplatilo kúpiť. Tiež mám pevnú 50 ale na fotenie výstav to nieje...iné je keď si chceš niečo cvaknúť doma. Neviem či už máš blesk, ale bez neho je to veľmi ťažké...hlavne v slovenských halách
ešte jedna vec ma napadla. keď takéto fotenie je pre teba nutnosť a potreba, prečo nezaplatíš/nezaplatíte nejakého šikovného amatérskeho fotografa s vhodnou výbavou a skúsenosťami, aby podobné akciá vám fotil. Za tie stovky a tisícky eur čo do toho vrazíš a ako čítam nejak s tým fotením výraznejšie skúsenosti nemáš, tak podla mna za ten peniaz by ste mohli niekomu radšej platiť...a máš vybavené...
napad je to dobry ale nerealizovatelny lebo to by musel stale so mnou ten človek chodit po vystavach a je vela vystav ked tam nie je nič zaujimave a to vopred nevieš...skratka to nejde ...chcem byt sebestačny
napad je to dobry ale nerealizovatelny lebo to by musel stale so mnou ten človek chodit po vystavach a je vela vystav ked tam nie je nič zaujimave a to vopred nevieš...skratka to nejde ...chcem byt sebestačny
dobre, v poriadku ty vieš, ale to nič ´nie je zaujímavé´, to akurát pre toho človeka bude tam zaujímavé tebou poskytnutá finančná odmena. Nejaký šikovný študent by tvoj problém mohol vyriešiť, má čas fotiť, zlepšovať sa a veľa nepýtajú určite. Druhá vec: musíš ale spočítať s tým, že prvé fotenia, v takých náročnejších podmienkach nemusia dopadnúť najlepšie, samozrejme je to o tvojich preferenciách že čo ti stačí. A keď si pracovne a časovo riadne vyťažený tak aj to môže byť problém že takéto vážnejšie fotenie zrkadlovkou vyžaduje intenzívne samoštúdium. Keď si všimneš, ľudia tuto, čo sú pokročilí, zarábajú si fotením sledujú aktuálnu literatúru, kupujú knihy atd. teda spočítaj s tým...so sebestačnosťou to je v poriadku ale začiatok bude asi náročný :) veľa šťastia :)
som si vedomy že fotky ktore nafotim ja sa nikdy nevyrovnaju tym ktore foti profik ja chcem docielit len jedno aby som si pre seba a svoju potrebu dokazal nafotit to čo chcem ...moj koniček je chov psov a fotenie je nevyhnutne skratka bez toho to nejde a nejde ani to aby som ja niekoho tahal stale za sebou napr aj do zahraničia na trojdnovu vystavu atd....netužim venovat sa foteniu a zrkadlovku som si kupil preto lebo obyčajnym fotakom je za trest fotit psov
som si vedomy že fotky ktore nafotim ja sa nikdy nevyrovnaju tym ktore foti profik ja chcem docielit len jedno aby som si pre seba a svoju potrebu dokazal nafotit to čo chcem ...moj koniček je chov psov a fotenie je nevyhnutne skratka bez toho to nejde a nejde ani to aby som ja niekoho tahal stale za sebou napr aj do zahraničia na trojdnovu vystavu atd....netužim venovat sa foteniu a zrkadlovku som si kupil preto lebo obyčajnym fotakom je za trest fotit psov
máš pravdu, ale ked sa chytíš, budeš trénovať, pojde to, a ešte by som k tomu povedal tolko, že špičková výbava do určitej kompenzuje neskúsenosť používateľa, ale kvalitná výbava žerie tisícky €.
máš pravdu, ale ked sa chytíš, budeš trénovať, pojde to, a ešte by som k tomu povedal tolko, že špičková výbava do určitej kompenzuje neskúsenosť používateľa, ale kvalitná výbava žerie tisícky €.
myslite že toto : Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asp.(IF) ....by mi nestačilo???
Ak teda budes fotit na cca. 10 metrov, ja by som sa priklanal k canon 100mm macro f/2.8. Kresba vyborna, ostrenie usm dostatocne rychle a ked bude nejaky pes prilis maly, mozes na to vyuzit to makro :-)) Teraz tu prave je v bazari jeden pod 400€ co je v pohode cena ak je v dobrom stave.
odporucam zakladateľovi vlákna najskor vyriešiť základné zoomy na reportáž - rozumej 18 až cca 200mm a potom riešiť pevné 50tky, 100vky a 135tky :) proste na APS-C senzor je podľa mna nutnosť rozsah 17-50 + 70-200 so svetelnosťou F2,8 a môže sa pohodlne fotiť všetko aj reportáž. Ak ti niekto povie že nafotí toto s takým pevným ohniskom a hento s onakým je to pekné ale, nikdy nevieš presne čo a kde ideš fotiť a ako ďaleko budeš od fotenej scény ,to je jasné nie?
dakujem všetkym za rady mam dojem že ked to zhrniemtak Jozef NR ma to vystihol uplne presne teda aspon podla toho čo pišete.Teraz kupim jeden z tych dvoch a druhy zasa neskor. Ešte raz dakujem.
Nieco podobne riesim aj ja teraz. Potrebujem fotit rychle tanecne sceny a je to nieco na sposob kinosaly resp. divadla s podiom. T.j. slabe svetelne podmienky aj ked podium byva zvacsa osvetlene. Mam Canon 40D a zhanam objektiv s dobrou svetelnostou od f2.8 a nizsie. Skusal som 85mm 1.8 a urobil som zopar fotiek ostrost perfektna, rychly AF a to som skusal na plnej diere a casy cca. 1/1000 a nemal som problem odfotit portret v slabo osvetlenej miestnosti, predajne. Pri 85mm, clona 1.8 a casy od 1/640 do 1/1000 a ISO800 uplne v pohode, ostre a velmi pekny bokeh. Avsak co ma neskor zarazilo bola ta chromaticka aberacia. Vsade ci uz v strede alebo na krajoch ak je vedla seba biela a cierna prip. biela a seda (testovacia tabulka v predajni a aj vonku vetvicky na stromoch, zabradlie pri ceste, odlesky od chrom. casti na autach) vsade mi vystupovali zelene odtiene, prip. cervene a fialove(modre). Da sa s tym nieco robit? Zatial som ho nekupil ale chcel by som len sa neviem tejto vady zbavit. Ako druha moja alernativa spociva bud sklo 100mm f2.0 alebo 100mm f2.8 macro obidve maju USM. Urobil som test. fotky s macrom a tie uz vady chromatickej aberacie nemali a to som fotil na 2.8 a portret som robil na 1/640 a ISO800-1000 len uz bol o cosi tmavsi ako pri 85mm a 1.8 clone. Este by som sa mohol pohrat viac s casom je mozne ze by mi mohli stacit casy aj 1/400 a tam by uz mohli tanecnici byt dostatocne zobrazeni. Ake mas skusenosti s tym macrom 100mm 2.8 na portrety a rychle sceny pri slabsom svetle? Ako je to tam s ostrostou a ostrenim u tohto objektivu? Na tele je akysi prepinac, ma 2 polohy, na co sluzi?
No tiez som jeden cas uvazoval kupit tu 85 F1,8,, paradne sklicko, ale ako sam pises na plnej diere aberuje kazdy kus. Aberiacia sa da pekne odstranit v nejakom softe.
100vka macro je vyborna aj na plnej diere, aberaciu tam nehladaj, ostrost super aj a rychlost ostrenia je OK. A mas k tomu aj macro 1:1. Nemam sice to sklo, ale fotil som s nim par tyzdnov a spokojnost maximalna. Urcite by som ho uprednostnil pred 100 F2.
Ak ti v tom divadle bude stacit F2,8 tak neni o com. A ten prepinac sluzi na urcenie vzdialenosti od ktorej ma objektiv ostrist.
A ak chces byt sef a top kvalitku, tak si kup 135 F2 L,,po nom pozeram ja, snad v lete nabrigadujem tolko :)
ono hala je velka ale fotim max z 10m vzdialenosti ....vonku je to aj viac
urcite kup canon 100 F2.8 makro, foti krasne makro a aj krasne ostre fotky na dialku tak 6 - 10 metrov cvaknes co potrebujes, svetelnost je super. Navyse vyriesis aj makroproblem pre buducnost ked budes fotit kobylky :-) ten objektiv je ok
Objektív na 50D +aka výbava
100vka macro je vyborna aj na plnej diere, aberaciu tam nehladaj, ostrost super aj a rychlost ostrenia je OK. A mas k tomu aj macro 1:1. Nemam sice to sklo, ale fotil som s nim par tyzdnov a spokojnost maximalna. Urcite by som ho uprednostnil pred 100 F2.
Ak ti v tom divadle bude stacit F2,8 tak neni o com. A ten prepinac sluzi na urcenie vzdialenosti od ktorej ma objektiv ostrist.
A ak chces byt sef a top kvalitku, tak si kup 135 F2 L,,po nom pozeram ja, snad v lete nabrigadujem tolko :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa