Fórum » O TECHNIKE

Canon speedlite 550 EX

Emkoo
2009-12-14 22:00:03+01
Nazdar ľudia. Dostal som ponuku kúpiť Canon speedlite 550EX. Môžete mi niekto napísať skúsenosti s týmto objektívom ? Aké má výhody a nedostatky ? Či mám do neho ísť alebo nie ? Rád by som to vedel lebo na nete je toho podozrivo málo. Tak málo, že sa mi zdá ako keby sa Canon za tento model moc nepriznával. Ďakujem za každú konštruktívnu odpoveď.

Martin P
2009-12-14 22:02:27+01
Canon speedlite 550EX je systemovy blesk
a nie objektiv

Emkoo
2009-12-14 22:04:02+01
ježiš sorry. to je preklep. Samozrejme viem, že to nie je objektív

Strhak
2009-12-14 22:04:14+01
úplne najfantastickejší objektív, neuveríš tomu ale rada speedlite ti má takú priepustnosť svetla že dokonca sama osvetlí scénu. Len pozor nepasuje na bajonet EF ani EF-S no do sánok blesku ju bez problémov našróbuješ. Jednoducho skvelí objektív

javelin
2009-12-14 22:04:30+01
A vraj velmi fajn.....vravia Canoňáci...:)

Strhak
2009-12-14 22:04:55+01
je to stará rároha ;-)

Emkoo
2009-12-14 22:09:44+01
príspevok od: Strhak
úplne najfantastickejší objektív, neuveríš tomu ale rada speedlite ti má takú priepustnosť svetla že dokonca sama osvetlí scénu. Len pozor nepasuje na bajonet EF ani EF-S no do sánok blesku ju bez problémov našróbuješ. Jednoducho skvelí objektív
písal som, že ďakujem za konštruktívnu odpoveď a ty napíšeš také sprostosti. Dobre vieš, že to bol iba preklep. Stále riešim objektívy a keď zrazu dôjde na blesk tak tam hodím slovo objektív. nabudúce napíš niečo normálne alebo si odpousti príspevok

Martin P
2009-12-14 22:10:09+01
ale ked funguje je ok
ja ho mam a pouzivam ho ako slave k 580 II a doteraz sluzil dobre
nemal som snim ziadny problem

Emkoo
2009-12-14 22:12:16+01
nevieš mi povedať prečo je o ňom toho tak málo na internete a prečo je taký drahý ?

jrfoto
2009-12-14 22:13:50+01
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-550EX-E-TTL-Speedlite-Flash-Review.aspx

Emkoo
2009-12-14 22:16:11+01
príspevok od: jrfoto
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-550EX-E-TTL-Speedlite-Flash-Review.aspx
tak toto si viem nájsť aj ja. Problém je v tom, že neviem tak dobre po anglicky aby som si to dokázal preložiť. Nabudúce namiesto linku, ktorý si vygoogli každý mi pošli preklad toho článku rovno. To by mi pomohlo oveľa viac.

Martin P
2009-12-14 22:17:41+01
príspevok od: Emkoo
nevieš mi povedať prečo je o ňom toho tak málo na internete a prečo je taký drahý ?
lebo je to stara sunka ako sa vyjadril klasik
a co by si chcel vediet mimo toho ze to blyska a da sa stym robit skoro vsetko co s 580?a drahy neviem
ja ked som ho kupoval tak stal 24 000korun

Strhak
2009-12-14 22:18:01+01
písal som, že ďakujem za konštruktívnu odpoveď a ty napíšeš také sprostosti. Dobre vieš, že to bol iba preklep. Stále riešim objektívy a keď zrazu dôjde na blesk tak tam hodím slovo objektív. nabudúce napíš niečo normálne alebo si odpousti príspevok
po prvé neviem že ti stále riešiš objektívy, nemám to skadiaľ vedieť a po druhé hneť na to som ti napísal niečo konštruktívne, zopakujem to : je to stará rachotina ;-)
a vôbec nieje drahý, na ebay sa predáva za pár korún

jrfoto
2009-12-14 22:20:05+01
tak toto si viem nájsť aj ja. Problém je v tom, že neviem tak dobre po anglicky aby som si to dokázal preložiť. Nabudúce namiesto linku, ktorý si vygoogli každý mi pošli preklad toho článku rovno. To by mi pomohlo oveľa viac.
tak to mas smolu, ked uz fotograf nevie aspon zaklady anglictiny tak to je dost zle, ale teraz k veci pouziva ho kamarat, je silnejsi ako 430 ex2, funguje ako master, je to predchodca 580tky, funguje aj na novych telach, len nezohladnuje pri merani ohniskovu vzdialenost

Martin P
2009-12-14 22:20:26+01
akurat ze nieje utesneny tak ako 580 a je tiez master a daju sa tam nastavovat take veci ze som niektore este ani nepouzil a mozno ani nepouzijem
napriklad stroboskop

Emkoo
2009-12-14 22:21:59+01
ja som nehovoril, že to musíš vedieť, že stále riešim objektívy. Iba som ťa oboznamoval s dôvodom, prečo som ten preklep spravil. Na ebay nekukám, pretože nemám na ebay prístup. Nekupujem cez to a tak pozerám iba internetové obchody na slovensku a tu mi vyskočili sumy na najnakupe 615€ čo je mrte a to ma zarazilo, že prečo za to toľko chcú.

Strhak
2009-12-14 22:23:08+01
pomohol ti hodne a ja ťa teraz naučím jednu lahôdku: otvor si google.sk hore máš napísané že prekladač, klikneš naň a otvorí sa ti okno. Do toho okna vložíš tu www adresu a dáš si to preložiť. Funguje to dobre a budeš si môcť prečítať čo o ňom píšu, ku prekladu ale zázraky nečakaj, no malo by ti to stačiť na to aby si sa o ňom čo to dozvedel

javelin
2009-12-14 22:26:59+01
ja som nehovoril, že to musíš vedieť, že stále riešim objektívy. Iba som ťa oboznamoval s dôvodom, prečo som ten preklep spravil. Na ebay nekukám, pretože nemám na ebay prístup. Nekupujem cez to a tak pozerám iba internetové obchody na slovensku a tu mi vyskočili sumy na najnakupe 615€ čo je mrte a to ma zarazilo, že prečo za to toľko chcú.
Aj to si mal niekto vycucnuť z prsta že ty na Ebay nekukaš....:))))

Strhak
2009-12-14 22:27:33+01
no ono ak by si si ho aj objednal bol by som prekvapený ak by ti prišiel pretože sa už roky nevyrába. Ak sa nemýlim bol uvedený na trh s Canon EOS 3 takže je to už deduško. Čo sa tíka ceny je to stará MOC a v tej dobe boli proste foto veci podstatne drahšie ako sú dnes. Neodporúčam kupovať, blesky sa časom zvyknú vypáliť a pri tomto veteránovi je to riziko obrovské. Oprava by mohla byť nerentabilná ;-)

javelin
2009-12-14 22:28:17+01
príspevok od: Strhak
pomohol ti hodne a ja ťa teraz naučím jednu lahôdku: otvor si google.sk hore máš napísané že prekladač, klikneš naň a otvorí sa ti okno. Do toho okna vložíš tu www adresu a dáš si to preložiť. Funguje to dobre a budeš si môcť prečítať čo o ňom píšu, ku prekladu ale zázraky nečakaj, no malo by ti to stačiť na to aby si sa o ňom čo to dozvedel
A toto ešte niekto nevie...:)))))

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()