Čaute. Mohli by ste mi prosím poradiť? Už hodnú chvíľku sa rozhodujem medzi: canon EF-S 17-85 F4-5,6 IS USM...a...sigma 18-125 F3,5-5,6 DC OS HSM..V podstate ide o to či sa oplatí tých cca 130 eur navyše u canonu. Ide o fotenie prirody sem tam nejaka akcijka.Hlavne z pohľadu obrazovej kvality resp. kresby. Dik za postrehy
Inak dobrá rada pre kupcouv objetívou...pozerajte si recenzie na SLRGEAR.com alebo photozone.de a sustredte sa na veci ako ostrost a chromatická vada a porovnavajte. Lebo to ze je nejaky objektiv odrahy alebo znackovy este neznamena ze je dobrý (ale väcsinou to tak je) napr ten canon 17-85 je podla recenzii jeden z najhorsich za tu cenu
Tak este raz, som sa preklepol, sorac :-) Vybrat predsa musi podla toho, na co to bude pouzivat. A kedze pisal, ze aj na akcie, tak potrebuje dobru svetelnost, rychle a presne ostrenie. Preto som odporucal 17-55 z druhej ruky, lebo to vsetko splna, na rozdiel od ostatnych tu menovanych skiel. Ak by fotil len krajinky, kludne aj nieco ine, kedze pri clone f/8 su dostatocne ostre takmer vsetky objektivy a rychlost ostrenia nie je podstatna. Nejde mi moc do hlavy, preco sa na 17-55 zabuda - ja osobne keby som si mal vybrat jeden jediny objektiv na crop senzor tak beriem prave tento.
Tak este raz, som sa preklepol, sorac :-) Vybrat predsa musi podla toho, na co to bude pouzivat. A kedze pisal, ze aj na akcie, tak potrebuje dobru svetelnost, rychle a presne ostrenie. Preto som odporucal 17-55 z druhej ruky, lebo to vsetko splna, na rozdiel od ostatnych tu menovanych skiel. Ak by fotil len krajinky, kludne aj nieco ine, kedze pri clone f/8 su dostatocne ostre takmer vsetky objektivy a rychlost ostrenia nie je podstatna. Nejde mi moc do hlavy, preco sa na 17-55 zabuda - ja osobne keby som si mal vybrat jeden jediny objektiv na crop senzor tak beriem prave tento.
ja si myslím že sa na to zabúda kvôli cene a konštrukcie (zobral by si to do dažďa? :))
no ta 17-55ka je drahá jak fras. to uz radsej asi ten tamron. moj non-VC ostrí fakt ceľkom rýchlo a tá nová VC verzia vraj ešte rýchlejšie. Ak by sa ale dala zohnat 17-55 za nizsiu cenu, o tom by sa dalo uvazovat. Ak by som mal vysolit ale 1000 ecok za novú 17-55 IS to by som si asi veľmi rozmyslel ci nieradsej 24-70 alebo 24-105 L. Nielen kôli moznosti montaze na FF ale aj kôli odolnosti a konstrukcii. pred nedávnom som kúpil z druhej ruky 24-105 L a stále som v údive co to dokáze a co sa týka konstrukcie...kludne by som s nim lúskal orechy a nema obavy ze sa mu nieco stane (ale robit to nebudem:-)
Inak ak chces fotit akcie..tak to si kúp EF - 50 1.8 + ten tamron 17-50 VC alebo aj non VC to uz zálezí ci chces usetrit. stále je toň lacnejsie ako ako 15-85 alebo iné ponúkané varianty a takemu clonovemu císlu sa pri fotení akcií v interiéroch nic nevyrovná (len EF 50 1.4 ale ta je za 5x tolko)
ja si myslím že sa na to zabúda kvôli cene a konštrukcie (zobral by si to do dažďa? :))
V dazdi nefotim. Preco by som to robil ? Radsej sedim doma :-) V dazdi foti len ten, kto musi, cize ten, co sa fotenim naozaj zivi. Cena je vyssia, to je pravda, ale ma byt aj preco. Ja som pisal, ze sa oplati kupit z druhej ruky - ludia co prechadzaju na FF ho zvyknu predavat. 1000€ by som zan ani ja nedal, ale da sa zohnat za 600€ a to uz je urcite lepsia kupa ako tamron.
Inak ak chces fotit akcie..tak to si kúp EF - 50 1.8 + ten tamron 17-50 VC alebo aj non VC to uz zálezí ci chces usetrit. stále je toň lacnejsie ako ako 15-85 alebo iné ponúkané varianty a takemu clonovemu císlu sa pri fotení akcií v interiéroch nic nevyrovná (len EF 50 1.4 ale ta je za 5x tolko)
Neviem ako 50 1.8 ale mal som moznost skusat 50 1.4 a rychlost ostrenia bola oproti 17-55 dost slaba, 1.8 verzia je urcite este horsia. Okrem toho na 17-55 odfotim v pohode z ruky pri 1/10s co pri 50mm asi tazko.
V dazdi nefotim. Preco by som to robil ? Radsej sedim doma :-) V dazdi foti len ten, kto musi, cize ten, co sa fotenim naozaj zivi. Cena je vyssia, to je pravda, ale ma byt aj preco. Ja som pisal, ze sa oplati kupit z druhej ruky - ludia co prechadzaju na FF ho zvyknu predavat. 1000€ by som zan ani ja nedal, ale da sa zohnat za 600€ a to uz je urcite lepsia kupa ako tamron.
presne si to vystihol, pri fotení niektorých obecných akcií som sa stretol už s každou formou dažďa ale pri prudkom daždi ma trochu štvalo že musím kvôli objektívu vyhľadávať úkryt. Ved aj ja som na to prišiel že nič lepšie začínajúce sa na 17 (16,18) so svetelnosťou 2,8 a slušným rozsahom asi nie je...myslím opticky a v rýchlosti ostrenia.
Samozrejme to je pravda. Na akcii ale pri 1/10 budú ludia asi rozmazaný. To je uz tazko, dokonaly objektív neexistuje :-D
Dokonale by bolo mat 5x to najlepsie FF telo, na kazdom jedno najlepsie pevne sklo (na ´akciu´ dajme tomu 14,24,50,85,135 mm) a k tomu peknu mladu asistentku, ktora by to vsetko nosila a na poziadanie s usmevom podala :-)
1/10 je trochu malo, priznavam, ale na ludi stojacich napr. v kostole to celkom staci.
sigma alebo canon
1/10 je trochu malo, priznavam, ale na ludi stojacich napr. v kostole to celkom staci.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa