Chcel by som si kupit Canon 500D,na anglickom ebay su za dobru cenu,ale pise pri nich CANON EOS REBEL T1i/500D. Neviete ci sa jedna o 500D,alebo je to nejaky hybrid?
Rozdiely su tieto:
- nalepka na fotoaparate
- nedostanes slovensku prirucku
- nabijacka ma americku zastrcku, potrebujes redukciu, co stoji asi euro
- zaruka je len 1 rok a na slovensku Ti ju s najvacsou pravdepodobnostou neuznaju
Este si ale zabudol na clo a DPH, ktore ti pri objednavke z EBAY nasi colnici nauctuju. S tym ta vyde fotak na cca 650 EUR. Rok zaruky, cestina, navod a bezproblemova reklamacia za usporu 40 EUR (rozdielu oproti cene v SK) za to nestoja.
O.o ... byt tebou, do buducna by som sa uz radsej vyhol prikladaniu linku na konkurencny eshop. ephoto.sk ma vlastny eshop a tym je ephotoshop.sk a tym, ze na ephoto.sk prezentujes prilozenymi linkami konkurencne eshopy (obzvlast take ako aqt.sk), tak tym odvracias oci uzivatelov od ephotoshop.sk, ktory je poskytovanym tovarom urcite velmi dobre zaobstarany a zaroven disponuje skusenymi technikmi, ktori vzdy ochotne poradia.
O.o ... byt tebou, do buducna by som sa uz radsej vyhol prikladaniu linku na konkurencny eshop. ephoto.sk ma vlastny eshop a tym je ephotoshop.sk a tym, ze na ephoto.sk prezentujes prilozenymi linkami konkurencne eshopy (obzvlast take ako aqt.sk), tak tym odvracias oci uzivatelov od ephotoshop.sk, ktory je poskytovanym tovarom urcite velmi dobre zaobstarany a zaroven disponuje skusenymi technikmi, ktori vzdy ochotne poradia.
a co vyssie spominany ebay ? ved aj to je konkurencia....dobry eshop sa presadi sam...cenami....sluzbami atd..
pekne napisane...
nie je to sice zakazane, ale nie je to priamo slusne...
bazar je zalezitost, ktora priamo nesuvisi so zarobkom webu, ktorym je poskytovany. myslim si, ze aspon v tejto suvislosti je bazar primarne zalozeny na zvysenie navstevnosti stranky a podporenie obchodnej komunikacie medzi uzivatelmi stranky. bazar ako taky je z obchodneho hladiska sprostredkovanie kupy a predaja medzi osobou, ktora predava a osobou, ktora kupuje a naopak. a v ramci foto-portalu je vyhodne mat bazarovu sekciu tykajucu sa kupy a predaja fototechniky spravenu, pretoze medzi rastucou ponukou a dopytom v sekcii bazaru implikacne rastie aj navstenost stranky ako takej. co samozrejme len pozitivne prispieva k rastucej navstevnosti stranky.
ale podobny priklad by bol, keby si na stranke autobazaru prispel prispevkom, kde prezentujes iny autobazar. tiez tym poskodzujes predajnost daneho autobazaru. pretoze primarnym ucelom stranky s autobazarom je prave predaj ojazdenych aut.
treba si uvedomit principy a nie odvovodnovat tvrdenia inymi alternativnymi tvrdeniami, ktore v principe hraju rolu len cisto hypoteticky. to by sme takto hypoteticky mohli polemizovat aj do rana, ze co je konkurencia a co nie.
preto aj spomenuty e-bay sa nemoze z principalneho hladiska brat ako konkurencia, pretoze e-bay funguje na uplne inej politike predaja a jeho vyznam v celosvetovom posobeni je tak velky, ze ci ho uz clovek na forach prezentuje alebo nie, nijak to nezmeni vec na tom, ze nakupovanie z e-bay (ci uz americkej alebo anglickej) stranky je pre mnohych omnoho zlozitejsie ako nakupovanie cez slovensky eshop a preto sa mnoho ludi takejto kupe vyhyba ( amimo to je kupa cez e-bay velakrat nevyhodnejsia - clo, shipping).
Kup to na SVK a mas po probleme... ta mierne vyssia cena sa ti oplati za rok zaruky naviac... Napr na ephotoshop alebo to aqt - u nich som 110% spokojny. Jeden z najsolidnejsich shopov aky poznam :) z ephotoshopu idem asi brat novy tamron tak uvidime...
Budeme radi, ak uzivatelia ephota podporia portal kupou tovaru v ephotoshope, preto bol aj zriadeny. Davame ale priestor aj inym predajcom, o com svedcia aj reklamy viacerych obchodou z fototechnikou, ktore mozte vidiet na tomto portale.
Zverejnenie linky na sortiment v inim obchode nam neprekaza, pokial to neprekroci urcity stupen, pri ktoro by mal vlastne spomenity predajca za inzerciu svojich sluzieb platit, tak ako to robia ostatni. To je ale vec korektnosti v podnikatelsko sektore.
Samozrejme je nasim cielom zarabat, to je princim obchodu. Chceme to ale dosiahnut kvalitou sluzieb a prijatelnymi cenami a nie vymazavanim kazdej zmienky na konkurenciu.
Canon 500D
- nalepka na fotoaparate
- nedostanes slovensku prirucku
- nabijacka ma americku zastrcku, potrebujes redukciu, co stoji asi euro
- zaruka je len 1 rok a na slovensku Ti ju s najvacsou pravdepodobnostou neuznaju
novy 2 roky zaruka a nemas strach ze ti to nepride ale ze ti pride nieaky hybrid
nie je to sice zakazane, ale nie je to priamo slusne...
ale podobny priklad by bol, keby si na stranke autobazaru prispel prispevkom, kde prezentujes iny autobazar. tiez tym poskodzujes predajnost daneho autobazaru. pretoze primarnym ucelom stranky s autobazarom je prave predaj ojazdenych aut.
treba si uvedomit principy a nie odvovodnovat tvrdenia inymi alternativnymi tvrdeniami, ktore v principe hraju rolu len cisto hypoteticky. to by sme takto hypoteticky mohli polemizovat aj do rana, ze co je konkurencia a co nie.
preto aj spomenuty e-bay sa nemoze z principalneho hladiska brat ako konkurencia, pretoze e-bay funguje na uplne inej politike predaja a jeho vyznam v celosvetovom posobeni je tak velky, ze ci ho uz clovek na forach prezentuje alebo nie, nijak to nezmeni vec na tom, ze nakupovanie z e-bay (ci uz americkej alebo anglickej) stranky je pre mnohych omnoho zlozitejsie ako nakupovanie cez slovensky eshop a preto sa mnoho ludi takejto kupe vyhyba ( amimo to je kupa cez e-bay velakrat nevyhodnejsia - clo, shipping).
Zverejnenie linky na sortiment v inim obchode nam neprekaza, pokial to neprekroci urcity stupen, pri ktoro by mal vlastne spomenity predajca za inzerciu svojich sluzieb platit, tak ako to robia ostatni. To je ale vec korektnosti v podnikatelsko sektore.
Samozrejme je nasim cielom zarabat, to je princim obchodu. Chceme to ale dosiahnut kvalitou sluzieb a prijatelnymi cenami a nie vymazavanim kazdej zmienky na konkurenciu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa