Mozno to nie je vhodna tema, ale:
Nasiel som na nete taku zaujimavost. Chlapik mal pripevneny Canon 350D na helme a skakal z lietadla, fotak sa mu odlepil a padol z vysky cca 1000stop, co je asi 1km.
Fotak pad prezil, ma na tele puklinu a focus na objektive sem-tam zadrhne. Inac s nim foti :D
link: http://www.fredmiranda.com/forum/topic/845602
hmm...neviem....trosku sa mi to nezda...teoreticka rychlost tesne pred dopadom by bola 140 metrov za sekundu...to by musel ten fotak padnut do veeelmi makkeho blata aby to prezil....a ak by ja padol do makkeho blata tak by sa do neho asi viac zavrtal...
zaujímavé - no teoreticky ak by spadol do veľmi vysokej trávy / trstiny, mohol to prežiť, ale je to neuveriteľné šťastie, väčšinou zletí foťák zo statívu a je kaput :(
na tej eng stranke je 3000ft. co je 914,4m takze cca 1km ;) na obrazku je fotak od blata a travy, a aj pise ze pôda bola mäkka ale aj tak je to viac o stasti ze to zrkadlo a celkovo mechanika uzavierky prezili.
zaujímavé - no teoreticky ak by spadol do veľmi vysokej trávy / trstiny, mohol to prežiť, ale je to neuveriteľné šťastie, väčšinou zletí foťák zo statívu a je kaput :(
no mne zletel fotak so stativom a stativ bol kaput, na fotaku ani skrabanec :D
Mne padli, alebo boli niekym zhodene 4 fotaky z vysky 1-2m a vzdy to prezili bez ujmy. Canon 300D, 350D (oba pady boli s Tamron 17-50/2.8), a Panasonic FZ50 a LX1 (2x). Z hoteloveho trezora mi vypadli aj objektivy Sigma 18-50/2.8 a Sigma 55-200/4-5.6 a Sigma 18-50/2.8 z toho mala decentering.
mne padol stary fotak zo stativu (pes ho pri blazneni strcil) a uz bol kaput a tiez padol do blata a travy cca 60cm
ale na moje prekvapenie po umyti som ho poslal do servisu a vyreklamovali mi ho :-D
Je to mozno aj realne ze to prezil .... ja si spominam ako som este ako maly so susedom hadzal vajcia (neboli uvarene) po nasich c i e r n y ch spoluobcanoch z 8 poschodia.... raz sme sa viac rozohnali a vajce padlo za cestu do machu... z vysky vyzeralo ze prezilo tak me to sli skontrolovat... a prezilo :) neskor si ale naslo dalsieho spoluobcana ktory nas ohrozoval horiacimi zapalkami :D
A kedze mam 350D verim ze prezilo uz len pre pocit ze mam dobry fotak :D
na tej eng stranke je 3000ft. co je 914,4m takze cca 1km ;) na obrazku je fotak od blata a travy, a aj pise ze pôda bola mäkka ale aj tak je to viac o stasti ze to zrkadlo a celkovo mechanika uzavierky prezili.
Takto by asi nikdy nevyzeral keby padol z 1km, ta fotka mi pripada ako umelo naaranzovane blato a trava na tele fotaku, obycajny hoax nic viac to nieje. Keby padol z takej vysky tak sa roztrieska, bral by som este pad v nejakom batohu, to by mohol takto vyzerat, fyzika plati bohuzial.
Mne sa stalo že my spadol ked som išiel na Rysy v tatrách kotulál sa aj vbrašni asi cca 100m po skalách na štastie my ho zachytil jeden turista odniesol to jeden objektív a telo zo zadnej strany mal som ho novy ešte som ho splácal a oprava ma vyšla na 300eur takže smola =(((
uz ho mal davno zahodit, minimalne ten shitovy setak, ze ano... :)
V začiatkoch sme fotili kompaktom.....a to tak že foťák na helme sme ovládali rukou.....bolo to nepraktické , nakolko zmenou polohy rúk sa ti mení aj stabilita volného pádu (musíš to kontrovať nohami a tak).....EOS 350D bola taká prvá lastovička (digi) kde sa dala použiť dialková spúšť....neskutočný komfort a klient ktorého si počas volného pádu fotil ,sa išiel potentovať z kvality fotiek ktoré robil seťák.....
Pád 350D z 1 km
ale na moje prekvapenie po umyti som ho poslal do servisu a vyreklamovali mi ho :-D
A kedze mam 350D verim ze prezilo uz len pre pocit ze mam dobry fotak :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa