Fórum » O TECHNIKE

ruský старт

srni
2009-12-19 15:20:04+01
Určite ste mali niekedy chuť vyskúšať si nejakú starú zrkadlovku na BW film, ja som sa dostal k zrkadlovke tzv ruskému Startu (старт), ledva som prišiel na to ako sa s týmto strojom fotí. Chcel by som sa opýtať kde by sa dal zohnať nejaký BW film do tejto zrkadlovečky, resp. ak niekto fotíte s takýmto typom fotoaparátu aký typ presne používate.

srni
2009-12-19 15:23:07+01
blizsia speifikacia je Almaz 103

lu_boss
2009-12-19 17:58:48+01
...zlata dobra manualna ruska lomo klasika :-) No, leze tam kinofilm, ak si z BA, tak odporucam prolajku, filmov maju plno (a dobrych) inak nejaky rozumny lab, tam drzia aj CB filmy a ak mozem poradit, KODAK T-max, ale to uz je na Tebe.

srni
2009-12-19 20:27:44+01
dakujem moc krat, ProLaiku poznam takze hned zaciatkom tyzdna asi zbehnem nejaky ten film kupit a necham si to asi aj trosku vysvetlit lebo fakt tam je vela gombikov, ktore neviem na co sluzia :) .. rusky patent no .. co uz

lu_boss
2009-12-19 23:09:32+01
...brnkacka... Je to manual, v zasade, film ma ISO dane, takze to je parameter, ktory nemenis, zostava uz len cas a clona. Zaostrit a cvak ! :-)
Cas menis takym kolieckom vpravo (nasiel som si fotku na nete, osobne tento fotak nemam) od hladacika, tie hodnoty-oznacme ich x-treba brat ako 1/x, clonu nastavis prstencom na objektive to su cisla v slede 4-5,6-8-11-16-22, zaostris potocenim prednej casti objektivu - tam su ciselka 1-1,2-1,5-2-2,5-4-8-lezata osmicka - tie udavaju vzdialenost, na ktoru je to ostre. Hlbka ostrosti by sa mala dat odcitat z objektivu a sice tak, ze po obvode su udane clony (vzdy 2x), pokial sa vzdialenost na ktoru ostris na prednej strane objektivu dostane do ohranicenia clonovymi cislami, tak ´odtial-potial´ je to ostre. Tazko sa to pise, ale je to logicke a lahke. A ak mas ochotnu dusu, ktora Ti ukaze ako zalozit film (ano to nie je velke umenie), moze zacat. Po nafoteni sa film musi pretocit naspat do kazety (na to sluzi ten gombik vlaho hore). Ja tieto stariny mozem :-) A prepac, pokial som napisal nieco trivialne a Tebe zname.

srni
2009-12-20 11:40:53+01
nejake tie veci som uz pochopil na tom fotaku ako sa ostri a podobne ale aj tak dakujem za rady

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()