Zdravím, chcel by som prejsť na zrkadlovku lenže sa neviem rozhodnúť.
Zaujali ma skor Nikonacke značky, konkretne D90, lenže potešilo by ma, keby mala kvalitnejšie video vo Full HD. Nie je nejaký porovnateľný Nikon v približnej cenovej hladine ktorý má full hd alebo v priebehu par mesiacov niečo take vyjsť? že by som vyčkal. Ak nie tak neva kupim aj D90 a potom sa dokupi dačo lepšie, aspon budem mať inšpiraciu zarobiť viac.
Inak moc sa v tom ešte nevyznam vybral som si D90 + Nikon AF-S 105mm f/2.8 VR Micro + nejaky ten stativ do 120€ + tašku KATA KT D-3N1-30 + dake čistiace blbostičky ... je to dobry vyber na skor makro, portrety, reportaž...? dakujem
konkretne teda toto sa mi velmi paci http://www.youtube.com/watch?v=FhskGyTF6VE
pekne pekne, take som mal na mysli, no MarkII by som rad len mam love tak ledva na telo... kupim asi tu D90, naučim sa s nou robiť a ked vyjde dačo nove prijatelne tak vymenim za ten
pekne pekne, take som mal na mysli, no MarkII by som rad len mam love tak ledva na telo... kupim asi tu D90, naučim sa s nou robiť a ked vyjde dačo nove prijatelne tak vymenim za ten
tak to uz je na tebe, co ako vyuzijes, ja som fotil zrkadlovkou rok, a prisiel som na to, ze az zrkadlovku mi netreba, aj ked moja prva volba, ak ma nepresvedci micro 4/3, bude tiez D90 :) to video je takou obycajnou plackou a je pomerne slusne.. D90 je urcite super volba, na mna trochu velky no zas ma super optiku.. pomer cena/vykon je u nikonu, ked to porovnam so sony neuveritelny..
no skor som myslel tak že rodinu pofotiť, ludi v nejakej činnosti a tak skor z bliskosti fotit
ked chodim tak so sebou nosim dva objektivy: spominanu makro 105 a k nej mam pevnu af-s 50/f1,4. S takouto kombinaciou sa da nafotit viac menej vsetko. Kvalitou uplne super, kresebne niet co vytknut. Radsej mam pevne skla nez zoomy, na totkach to vidiet, hoci konkretne u nikonu to az tak neplati, niektore zoomy su na urovnimkvality pevnych.
Je jedno ci pride nastupca teraz ci neskor, D90 je velmi kvalitny aparat a jeho AF je lepsi nez u inych znaciek profi! Ostri rychlo a spolahlivo, opticky vystup na urovni. Natacanie videa je u vsetkych fotakov tak trocha utrpenie. Treba k nim dokupit fotovybavu. Jedina vynimka celkovo na trhu je len novy nikon D3s , ktory ostri velmi rychlo a v podstate nema problemy, je ale cenovo dost vysoko. Nikon ma spickovu techniku, necha si ju vsak dobre zaplatit.
Nechcem byt sprosty, ale kupovat zrkadlovku na natocenie videa je uplne pomylene, ale komu to vyhovuje, to je jeho vec. Ked chces robit nieco poriadne tak nehladaj univerzalne stroje s vysokou kvalitou. Jednoznacne musis mat i fotak i kameru. Video na zrkadlovkach je cosi co pouzijem na natocenie miesta kde som fotil, doslova video diktafon, aby som potom doma lepsie popisal komenty k archivu fotiek a nic viac, tot moj nazor.
Nechcem byt sprosty, ale kupovat zrkadlovku na natocenie videa je uplne pomylene, ale komu to vyhovuje, to je jeho vec. Ked chces robit nieco poriadne tak nehladaj univerzalne stroje s vysokou kvalitou. Jednoznacne musis mat i fotak i kameru. Video na zrkadlovkach je cosi co pouzijem na natocenie miesta kde som fotil, doslova video diktafon, aby som potom doma lepsie popisal komenty k archivu fotiek a nic viac, tot moj nazor.
video na zrkadlovkach nie je zla vec, ale jediny model nad ktorym by som uvazoval je asi canon 5D Mk II... objektivy ako 24/1.4 alebo 85/1.2 a obraz nimi zachyteny v pohybe (youtube ;) ) to je nieco.. neskutocne
video na zrkadlovkach nie je zla vec, ale jediny model nad ktorym by som uvazoval je asi canon 5D Mk II... objektivy ako 24/1.4 alebo 85/1.2 a obraz nimi zachyteny v pohybe (youtube ;) ) to je nieco.. neskutocne
Vsetko beriem, komu to vyhovuje, tak nech si riesi video na fotaku, mna to neoslovuje. Venujem sa roky aj videu, a neviem si predtavit filmovat nejaku akciu fotakom, to je proste uplne iny komfort robit dobrou kamerou a fotakom, okrem toho vzdy pouzivam kamery v relacii od 2000eur hore, to proste je o niecom inom-drzanie stroja, ostrenie, plynuly zoom atd..
Vrátim sa k pôvodnej otázke, či kupovať, alebo čakať. Moja rada znie, čakať. O pol roka príde nový model, ktorý bude lepší, kvalitnejší a možno aj lacnejší. A potom o další pol rok príde novší model, lepší, kvalitnejší a možno aj lacnejší a o5 o pol roka ...
Peniaze, ktoré momentálne ušetríš, daš do BMG, alebo kam, kde ´zarobiš´. Samozrejme že nefotíš, ale veď čo? Ale tie ušetrené prachy ...
Dosť srandy. Čo sa týka Nikonov, nepoznám, ale ak máš na to kúp. Ja osobne by som už čakal na novoročné výpredaje. Pofotíš, naučíš sa a keď zistíš, že potrebuješ niečo lepšie, tak staré predáš a kúpiš novšie. Je to nekonečný proces. A najhoršie sú takéto fóra a workshopy. Iba tam zistíš, koľko vecí ti chýba. :o)
Počkať alebo kúpiť?
Je jedno ci pride nastupca teraz ci neskor, D90 je velmi kvalitny aparat a jeho AF je lepsi nez u inych znaciek profi! Ostri rychlo a spolahlivo, opticky vystup na urovni. Natacanie videa je u vsetkych fotakov tak trocha utrpenie. Treba k nim dokupit fotovybavu. Jedina vynimka celkovo na trhu je len novy nikon D3s , ktory ostri velmi rychlo a v podstate nema problemy, je ale cenovo dost vysoko. Nikon ma spickovu techniku, necha si ju vsak dobre zaplatit.
Peniaze, ktoré momentálne ušetríš, daš do BMG, alebo kam, kde ´zarobiš´. Samozrejme že nefotíš, ale veď čo? Ale tie ušetrené prachy ...
Dosť srandy. Čo sa týka Nikonov, nepoznám, ale ak máš na to kúp. Ja osobne by som už čakal na novoročné výpredaje. Pofotíš, naučíš sa a keď zistíš, že potrebuješ niečo lepšie, tak staré predáš a kúpiš novšie. Je to nekonečný proces. A najhoršie sú takéto fóra a workshopy. Iba tam zistíš, koľko vecí ti chýba. :o)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa