zdravim Vas, vlastnim nikon d80 a akosi sa mi moj setovy objektiv 18-135 mierne pos..l (kto by to bol povedal), no a samozrejme sa dostavili aj problemy s reklamaciou lebo... ale to je nakoniec jedno. chcel by som vas poprosit ci by ste mi nevedeli poradit - rozhodujem sa medzi tamronom 17 50 a tokinou 12 24, viem ze foto profesionali nebudu mat radost na ich otazku "co chces fotit"? ked im odpoviem tak vseobecne, ale vazne by som to chcel mat tak na zhruba vacsinu standardnych situacii, tak ak mozte poradte prosim... vdaka a pekne zvysok sviatkov prajem. mano
ja viem ja viem, priznavam bola to hlupa otazka, je jasne ze so sirokym rozmerom nemozem rbit detail alebo blizke veci, len ze s tym nemam vela skusenosti, fotil som len s hentym setakom nestastnym, a tam sa vela vody nedalo namutit, viem ze si musim uvedomit co chcem fotit, ale v podstate chcem fotit cokolvek co za fotku stoji a preto vyberam v tej cenovej rovine ako su 17 -50ka a 12 -24ka, a 12-24 preto lebo ma strasne zaujali obrazky ake robi, tu na tomto webe...
ja viem ja viem, priznavam bola to hlupa otazka, je jasne ze so sirokym rozmerom nemozem rbit detail alebo blizke veci, len ze s tym nemam vela skusenosti, fotil som len s hentym setakom nestastnym, a tam sa vela vody nedalo namutit, viem ze si musim uvedomit co chcem fotit, ale v podstate chcem fotit cokolvek co za fotku stoji a preto vyberam v tej cenovej rovine ako su 17 -50ka a 12 -24ka, a 12-24 preto lebo ma strasne zaujali obrazky ake robi, tu na tomto webe...
vlastne nie - ´ a preto vyberam v tej cenovej rovine´ - vyzera to akoby som argumentoval cenovu rovinu 350 e, s fotenim ohokolvek, myslel som to tak ze tolko som za to ochotny dat
vyzera dobre a ma to aj stabilzaciu, ktoru by som urcite prijal len na ebay sa pohybuje za okolo 650 dolcov a to sa mi zda dost...
tu v bazári je ponúkaný za nižšiu cenu ... ja ho chcem, len momentálne nemám €€€ a to mám aj tamrona 17-50/2,8, ale raz som vyskúšal 16-85 a nič také všeobecno-univerzálne som ešte nemal, môžem iba odporúčiť
doplním ... inzerát z 22.12.2009 o 22:02 cena 390,- €
zistil som ze tu v bazari maju tamron dokonca aj za 200 eciek, takze hovoris ze je to velky rozdiel? oplati sa investovat? nefotil som ani s jednym z nich..., v predajni mi typek hodil tamrona na nikon D3, takze som bol roztraseny z tej masiny ako by som skor mal s chladnou hlavou skusat sklo:)))
zistil som ze tu v bazari maju tamron dokonca aj za 200 eciek, takze hovoris ze je to velky rozdiel? oplati sa investovat? nefotil som ani s jednym z nich..., v predajni mi typek hodil tamrona na nikon D3, takze som bol roztraseny z tej masiny ako by som skor mal s chladnou hlavou skusat sklo:)))
ten môj tamron má trochu mäkšiu kresbu oproti nikkoru. Ak chcem ostrú fotku tak potrebujem aj tak pricloniť na min. 5,6 a nemá VR (niekedý VR je dobrá vec) ... ja by som radšej išiel do 16-85
Ludia pouzijem temu a opytam sa... :-)
Chcem objektiv na krajinky zaujma ma najme clona (F 8-14) a chcem sa opytat je velky rozdiel vo fotografii na clone napr. 11 pri objektivoch Canon 17-40 4L a Tokina 12-24 F4 ? na ohnisku 17mm da sa to niekde pozret? ide mi oto ci kupit tokinu alebo dosetrit a na jar Lko ???
Gino, citas forum? Wayne to pisal ako posledny prispevok par vlakien pod tebou...tam mas mrte obrazkov, mozes ocumovat do zblaznenia :o))
http://www.pixel-peeper.com/
tamron 17-- 50 vs. tokina 12-24
Chcem objektiv na krajinky zaujma ma najme clona (F 8-14) a chcem sa opytat je velky rozdiel vo fotografii na clone napr. 11 pri objektivoch Canon 17-40 4L a Tokina 12-24 F4 ? na ohnisku 17mm da sa to niekde pozret? ide mi oto ci kupit tokinu alebo dosetrit a na jar Lko ???
http://www.pixel-peeper.com/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa