Kedze je cas vianoc a cas plnenia vsetkych snov ako by mala vyzerat fotovybava vasich snov? nico co keby ste mali povedali by ste si ze mate ozaj vsetko co potrebujete a ste spokojny;) kludne budte narocni!
mne stačí to čo mám a keď si potrebujem rozšíriť výbavu tak aj tak postupne robím.
Ale keď si povedal že buďte náročný tak Hasselblad H4D-60 k tomu riadny Mac Pro (aby to vládalo potiahnuť) Druhé telo Leica S2 ( oba aparáti samozrejme aj s objektívmi podľa výberu ) štúdio so stropom aspoň 4,5m a kompletne vybavenú svetlami Broncolor a kopec tích drobných serepetičiek čo k štúdiu patrí. Ak som na niečo zabudol kľudne doplním neskôr ;-DDD
Ja som len zaciatocník ale mám sen, ktorý sa mi snáď podari do dvoch rokov realizovat... :telo 1d mark IV(to je nedosiahnutelny, to len tak na okraj:)) a teraz to realne k mojej C 1000D : Tamron 17-55 2.8, canon 1OO macro 2.8 usm, Canon 100-400 5.6 L IS USM k tomu nejaký slušný statív, makroblesk a externý blesk...dufam ze aspon tie tri objektívy a statív sa mi podaria do dvoch rokov, bola by to paráda...:)
hmm...canon 7D + tokina 11-16 + canon 17-55 IS + canon 70-200 f/4 L IS + 50 f/1,4 + 85 f/1,8 + 100/2,8 macro + 300 f/4 + canon tc 1,4 samozrejme grip k tej 7D a blesk 580exII...drobnosti ako filtre..brasnu..kablovu spust...karty a take somarinky ani pisat nebudem :)
Napisem tiez teda. Nikon d3s, 14-24, 24-70, 70-200 vrII, 50 F1.4, 16mm fisheye a ako zalozne telo d300ku s BG napr. a potom 5ks pocketwizardov a k tomu 2ks sb 900 a 2ks elinchrom quadra rangerov k tomu nejake 2 softboxy a este jednu zableskovu jednotku nejakych 600w a som plne spokojny xD
Ja canon 5D mark II a kedze nemam na taky stroj pc fotil by som na medium,11 megapixelov :))...Ale uplne by mi stacil 50D a nejaky objektiv sirsi na krajinku,asi Tokina 11-16 f2.8 alebo nejake Lkove sklo pevne 14 asi.potom Canon 17-40 mm F/4 L USM na ´vselico´ a 70-200 L na sport atd.Mozno aj pevnu 400...
Tak asi tolko :) Ked nie 50D,staci aj 450D :)
Napisem tiez teda. Nikon d3s, 14-24, 24-70, 70-200 vrII, 50 F1.4, 16mm fisheye a ako zalozne telo d300ku s BG napr. a potom 5ks pocketwizardov a k tomu 2ks sb 900 a 2ks elinchrom quadra rangerov k tomu nejake 2 softboxy a este jednu zableskovu jednotku nejakych 600w a som plne spokojny xD
krásne si to napísal, len možno miesto toho S by som ja dal X a doplnil to 85 f/1,4 ;-)))
no ja tak isto ako ma.to...nieje vsetko o vybave:)...ja teraz momentalne tuzim aby som mal uz vsetko do mojej ´komôrky´ a aby som vedel slusne spracovat BW fotky aj doma:)...(sa brutalne tesim ked mi budu tie zveceniny viset v izbe:-D) tak ale ked uz tak urcite d3s:)
mne raz jeden profik predpovedal Nikon, ze ak ostanem pri foteni skoncim v Nikone :-) tak potom staci D300S Tokina 11-16 2.8 a N 70-200 2.8 VR a 105 2.8 VR len kto mi to zaplati :-) PS: hladam sponzora :-)
pekna tema, necham sa aj ja uniest :) takze.. D3s, D3x do atelieru, (backup telo D700 uz mam), 14-24/2.8, 70-200/2.8 VR II, 50/1.4 AF-S, 85/1.4 AF-S a 135/2 DC AF-S, (nieco z blizkej buducnosti), 200/2 a vsetky tie serepeticky co pouziva napr. Joe McNally pri foteni s CLS, vratane bleskov :)
sice je uz po vianociach, ale mne by sa pacilo mat Pentax K-7 s gripom a k nemu DA14/2.8, FA31/1.8, DA*55/1.4, FA77/1.8, DA100/2.8 MACRO a DA*200/2.8 :-D aj ked sice neviem na co by mi to vsetko bolo, ale urcite by to bolo dobre :)
sice je uz po vianociach, ale mne by sa pacilo mat Pentax K-7 s gripom a k nemu DA14/2.8, FA31/1.8, DA*55/1.4, FA77/1.8, DA100/2.8 MACRO a DA*200/2.8 :-D aj ked sice neviem na co by mi to vsetko bolo, ale urcite by to bolo dobre :)
Samo, napadlo ta vobec niekedy, ze by si mohol zmenit znacku, ako to urobilo vela ludi i tu? C-N, N-C, O-C/N...neviem, cim sa zivis, no kebyze som konatel jednej firmy z Michaloviec, tak urobim z teba kopiu p. Juraka pre Pentax...to myslim vazne, nikoho tak zanieteneho pre tuto znacku nepoznam...
Samo, napadlo ta vobec niekedy, ze by si mohol zmenit znacku, ako to urobilo vela ludi i tu? C-N, N-C, O-C/N...neviem, cim sa zivis, no kebyze som konatel jednej firmy z Michaloviec, tak urobim z teba kopiu p. Juraka pre Pentax...to myslim vazne, nikoho tak zanieteneho pre tuto znacku nepoznam...
:-DDD sme še pobavili. WildSammy nahradzuje Pentaxu neexistujúci marketing. Respektíve Pentax má marketingové oddelenie priamo na slovensku a volá sa WildSammy. Keď si spomeniem na pentax hneť sa mi vybaví jeho profilovka. Inak mňa by zaujímalo prečo Pentax má také divoké ohniská že 31 77 a podobne. Tomuto som nikdy nerozumel
Vysnívaná výbava
Ale keď si povedal že buďte náročný tak Hasselblad H4D-60 k tomu riadny Mac Pro (aby to vládalo potiahnuť) Druhé telo Leica S2 ( oba aparáti samozrejme aj s objektívmi podľa výberu ) štúdio so stropom aspoň 4,5m a kompletne vybavenú svetlami Broncolor a kopec tích drobných serepetičiek čo k štúdiu patrí. Ak som na niečo zabudol kľudne doplním neskôr ;-DDD
Tak asi tolko :) Ked nie 50D,staci aj 450D :)
A dodatok mojej manzelky : co sme zabudli doma / nezobrali aj tak nepotrebujeme ;-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa