Zdravím tak dnes som trošku googlil a nenašiel som vela príslušenstva k mojumu kompaktu teda jedná sa o filtre našiel som iba niečo čo sa mi zdá velmi podivneé...http://www.amazon.com/gp/product/B002DMITQA/?tag=newbonli-20 Nevedeli by ste mi poradit ako zohnat nejaké filtre na moj kompakt?...Už taško sa mi zhánal kryt na objektýv a mám len taký improvizovaný...Objektív tam ma nejaké dve úchytky...Nevedeli by ste mi konkrétne poradit nejaky eshop? A ak by bol niekto taký ochotný že by si aj naštudoval take parametre mojho objektívu lebo ja sa v tom zatial nevyznám...Dakujem za rady...BTW: chcel by som polarizačný,neutral density - o tom som sa dozvedel dnes :)...Vopred dakujem za rady...
Ach jo... no problem je asi ten, ze tato fujina nema na konci objektivu zavit, tym padom tam ani tie vyguglene kruhove filtre nemas ako namontovat (aj napriek tomu ze nazov kitovej sady tvrdi nieco ine)... z filtrov by mohlo pasovat asi nieco taketo (citaj nizsie -->http://www.mafra.sk/cokinkreativnysystemakosystemfunguje.html) ale najskor hadam naozaj prestuduj ten manual ;-)
Ach jo... no problem je asi ten, ze tato fujina nema na konci objektivu zavit, tym padom tam ani tie vyguglene kruhove filtre nemas ako namontovat (aj napriek tomu ze nazov kitovej sady tvrdi nieco ine)... z filtrov by mohlo pasovat asi nieco taketo (citaj nizsie -->http://www.mafra.sk/cokinkreativnysystemakosystemfunguje.html) ale najskor hadam naozaj prestuduj ten manual ;-)
ani moj SX10 nema zavit a filter pasuje,kupil som si polarizak hoya...tiez som sa bal :) ale pohodicka,akoby tam zavit bol,su tam take drazky...Nech pozrie ci su tam nejake drazky
ani moj SX10 nema zavit a filter pasuje,kupil som si polarizak hoya...tiez som sa bal :) ale pohodicka,akoby tam zavit bol,su tam take drazky...Nech pozrie ci su tam nejake drazky
Neviem si to sice predstavit ale budis :-) ked tak, bude musiet ten manual aj tak otvorit aby vedel aky priemer mu treba (snad to tam bude) :-)
Tak dnes som bol v POPRADE v ´špecializovanom´ obchode pre fotoaparáty a obchod sa volá FUJIFILM a oni mi povedia že nedržia prislušenstvo k fotoaparátom FUJI =( OMG...nooo a priemer?V manuále má bit napísané o objektive na str 11 a je tam iba zapinanie a vypynanie...a pozeral som a nič o objektíve som nenašiel...Iba min ohnisko či čo to...no ja som ho meral a má asi 43-44 mm a tu je niečo o objektíve - Fujinon 12x optivký zoom f/2.8 (wide angle) - 5 (telephoto)
focal length - f=5.9mm-70.8mm(35-mm format equivalent: 33mm-396mm)...
No fakt už neviem čo dalej a uvažujem o variante cookin je to moc drahá záležitost?
V navode a na strankach Fujifilm nie je ziadna zmienka o moznosti pridavat na objektiv prislusenstvo (filtre, predsadky). Ak je naobjektive skutocnezavit a ma 43 mm, tak je to dobre. 43 mm je normalizovany zavit pre filtre, aj ked dostupny vacsinou len na objednavku. Pouziva sa aj na videokamerach.
V navode a na strankach Fujifilm nie je ziadna zmienka o moznosti pridavat na objektiv prislusenstvo (filtre, predsadky). Ak je naobjektive skutocnezavit a ma 43 mm, tak je to dobre. 43 mm je normalizovany zavit pre filtre, aj ked dostupny vacsinou len na objednavku. Pouziva sa aj na videokamerach.
závit nemá má len aké si dve úchitky ja si plánujem kúpit teraz cez ebay ten najlacnejši aký najdem aby som vyskúšal či to pojde =)
Fuji S1500 Filtre
focal length - f=5.9mm-70.8mm(35-mm format equivalent: 33mm-396mm)...
No fakt už neviem čo dalej a uvažujem o variante cookin je to moc drahá záležitost?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa