Vysla info, ze prichadza nahrada D90 - bude D7000 a uz je nachystany aj D400 - ak niekto nieco viete , dopiste co
http://nikonrumors.com/2009/12/22/rumor-nikon-dx-body-roadmap.aspx
ako pise dodo_bb, do buducna urcite zostanu 2 modeli kde bude vzdy zabudovany motr v tele, v profi triede isto - tak ked bude nikon 20 rokov vyrabat len af-s objektivy tak potom nenapadne zrusi motory v telach a nikto si to mozno nevsimne, popripade sa to bude dat nejak specialne objednat, ked drzi uz 90 rokov latku tak preco nie dalsich 90 rokov serioznosti
nuž možnosti sú rôzne, ale o serióznosti sa bohužial už pri výrobe priemyselného tovaru hovorí len ťažko. Myslím, že Tradícia, Serióznosť, Značka, sú už len marketingové pojmy.
...tak ako som bol proti videu v dslr, tak ma mrzí, že fps je na 400ke len 24 a nie 30 a nefunguje AF pri natáčaní videa.....inak (ak to nie sú iba hypotézy) tie foťáky majú opäť vysoký potenciál:)
nuž možnosti sú rôzne, ale o serióznosti sa bohužial už pri výrobe priemyselného tovaru hovorí len ťažko. Myslím, že Tradícia, Serióznosť, Značka, sú už len marketingové pojmy.
To je fakt. Proste my zákazníci sme tak trochu schizofrenici. Najprv doženieme výrobcov, aby foťáky (a iné výrobky) rozdávali pomaly zadarmo a keď to z odretými ušami dokážu, potom zrazu po nich chceme aj kvalitu :-))) Taký chudák výrobca sa z toho môže zblázniť...
sam som zvedavy ze co sa do buducna ma akoze zlepsovat, asi to uz bude problem - zatial vsetky novinky su viac menej len kozmeticke vylepsenia (cest vysokemu ISO D3s - jedine co stoji za serioznu vymenu fotaku) ale pre bezneho fotografa uz taka D700, s ktorou fotim je hranica moznosti, - dalie vylepsenie neviem ci na fotke do formatu A4 vobec bude nejak badat, asi tazko. Ale nechajme sa prekvapit co pride, zatial je stale nejak ticho.
Nechcem vam kazit vase predstavy ale na tej stranke som nevidel nikdy nic pravdive. Napr. O D3s nemali ani ponatia ale stale veria ze pride D700x. Su to ozaj iba rumors(famy).
No neviem ci pride nieco nove, ale co som pozeral ceny u nas na Slovensku, tak napriklad D300s isla mierne hore :( ... ma niekto nejake info ci v blizkej buducnosti (mesiac, dva) pride k nejakemu poklesu cien, alebo nema zmysel cakat a kupovat treba uz dnes?
No neviem ci pride nieco nove, ale co som pozeral ceny u nas na Slovensku, tak napriklad D300s isla mierne hore :( ... ma niekto nejake info ci v blizkej buducnosti (mesiac, dva) pride k nejakemu poklesu cien, alebo nema zmysel cakat a kupovat treba uz dnes?
u nas D300s je draha, ale uz za hranicou v Polsku alebo Rakusku je priemerna cena akolo 1250,- Eur a nad sa da aj dohodnut. Slovensko je drahe, musis platit predsa mytne!
mám rovnakú dilemu kooratko. K tomu neviem, či prejsť na nikon, alebo ostať u Canonu :(
pozicaj si niekde nikon o ktory mas zalusk, vyskusaj a uvidis sam, ... ale oplati sa to vtedy ak budes jednoznacne presvedceny, ze robis dobre - pozeram, ze mas canon 350D - kazdopadne by som doiporucil ist aspon do D300s ak chces vymenit kona, hoci ak mas uz nejake objektivy tak si radsej vezmi za tie peniaze canon 7D
pozicaj si niekde nikon o ktory mas zalusk, vyskusaj a uvidis sam, ... ale oplati sa to vtedy ak budes jednoznacne presvedceny, ze robis dobre - pozeram, ze mas canon 350D - kazdopadne by som doiporucil ist aspon do D300s ak chces vymenit kona, hoci ak mas uz nejake objektivy tak si radsej vezmi za tie peniaze canon 7D
presne medzi týmito dvomi fotoaparátmi sa rozhodujem. Mám 17-85, čiže ak by som si kúpil 7D, tak či tak si k tomu budem musieť brať sklo. (prechod by ma v tomto prípade moc draho nevyšiel) Ak D300, tiež to chcem s 18-200 stovkou aspoň. Mne ako začiatočníkovi isto bude stačiť jeden, alebo druhý stroj aspoň na niekoľko rokov, čo chcem vlastne v konečnom dôsledku docieliť.
Za mesiac idem na týždeň do Londýna, uvidím, či nenatrafím na niečo zaujímavé. Ďakujem.
sam som zvedavy ze co sa do buducna ma akoze zlepsovat, asi to uz bude problem - zatial vsetky novinky su viac menej len kozmeticke vylepsenia (cest vysokemu ISO D3s - jedine co stoji za serioznu vymenu fotaku) ale pre bezneho fotografa uz taka D700, s ktorou fotim je hranica moznosti, - dalie vylepsenie neviem ci na fotke do formatu A4 vobec bude nejak badat, asi tazko. Ale nechajme sa prekvapit co pride, zatial je stale nejak ticho.
mám záujem v blízkej budúcnosti o kúpu D700. niekde na začiatku vlákna sa píše niečo v zmysle, že u čipu veľkosti APS-C by ste očakávali rozlíšenie zhruba 16Mpx, ale u veľkosti čipu FF u D700, ktorý má 12 Mpx je to všeobecne považované za dostačujúce rozlíšenie. čo v prípade, že mám záujem o rozmery rádovo A0. ten nepomer je dosť výrazný. mám v tom trochu guláš, ale rozhodne mám namierené do FF.
mám záujem v blízkej budúcnosti o kúpu D700. niekde na začiatku vlákna sa píše niečo v zmysle, že u čipu veľkosti APS-C by ste očakávali rozlíšenie zhruba 16Mpx, ale u veľkosti čipu FF u D700, ktorý má 12 Mpx je to všeobecne považované za dostačujúce rozlíšenie. čo v prípade, že mám záujem o rozmery rádovo A0. ten nepomer je dosť výrazný. mám v tom trochu guláš, ale rozhodne mám namierené do FF.
z vlastnej skusenosti mi bohate staci D700 aj 12 MPx rozlisenie. na rozmer 80x60 to robi bozske fotky, krasna kresba a dynamicky rozsah.je to myslim dostatocne rozlisenie, na profi zakazky treba viac ale bezny aj profi fotograf co robi vystavy a nie su to zrovna bilboardy tak nemusi mat obavy. Ak vsak vyjde traz nova D4 tak svoju D700 isto predam a vymenim. A ci uz bude mat 16 alebo 18 MPx mi je uplne jedno. Skor by som bol rad vacsiemu AF systemu co by pokryl vacsiu plochu hladacika, ale ze ma byt asi 90 bodovy, co by bola spica. Nikon tak v tichosti pustil info, ze v D4 bude par revolucnych noviniek a ostriaci system tiez. tak sa tesim.
asi si úplne nepochopil prečo táto otázka padla. to či sa mi také rozlíšenie zdá nízke, tam vôbec nezaznelo. bola to reakcia na príspevok, kde sa na polovičnú veľkosť čipu očakáva rozlíšenie cca 16Mpx, tak adekvátne rozlíšenie u
FF by malo byť na úrovni cca 30Mpx. Preto ma to zaujalo, nie však spochybňujem dostatočnosť súčasného rozlíšenia D700. Len toľko a žiadne iné špekulácie.
asi si úplne nepochopil prečo táto otázka padla. to či sa mi také rozlíšenie zdá nízke, tam vôbec nezaznelo. bola to reakcia na príspevok, kde sa na polovičnú veľkosť čipu očakáva rozlíšenie cca 16Mpx, tak adekvátne rozlíšenie u
FF by malo byť na úrovni cca 30Mpx. Preto ma to zaujalo, nie však spochybňujem dostatočnosť súčasného rozlíšenia D700. Len toľko a žiadne iné špekulácie.
ty si asi tiez celkom nepochopil preco som tam ´vylepil´ ten obrazok
mohol si si vsimnut ze nereagujem na ziadny odkaz len som proste nasiel
na nete tuto fotku a nedalo mi sa onu nepodelit :-D
uznaj ze taky fotak nemas ani ty :-D
tak ak som sa ta dotklol sorry ;-)nebol to umysel
dobre svetlo tebe aj ostatnym!
Nikon - nove fotaky
...D750 rulez! (maybe):D:D
Za mesiac idem na týždeň do Londýna, uvidím, či nenatrafím na niečo zaujímavé. Ďakujem.
:-D
mohol si si vsimnut ze nereagujem na ziadny odkaz len som proste nasiel
na nete tuto fotku a nedalo mi sa onu nepodelit :-D
uznaj ze taky fotak nemas ani ty :-D
tak ak som sa ta dotklol sorry ;-)nebol to umysel
dobre svetlo tebe aj ostatnym!
Nové zrkadlovky budú údajne až na PMA, t.j. cca. za 3 týždne.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa