Fórum » O TECHNIKE

Nikon D60

Obert.milos
Obert.milos 2010-01-02 15:22:05+01
Zdravim. Opat mam surny problem... cistil som ten snimac a trubickou od cistica som narazil niekam na bok...a vyletela z tadial taka cierna folia..alebo krytka ...zrejme ochrana snimaca...vyzera to tam teraz tak pokrcene...da sa to vobec opravit? ...pripadne nejake kontakty na nejakeho opravara..co sa vyzna do toho?..dakujem :(

Strhak
2010-01-03 01:54:51+01
nerozumiem tomu ja som na svojom veteránovi 350D nikdy nečistil senzor, proste nebolo treba. Keď dakedy budem mať túto potrebu pri 50D tak to dám do servisu vyčistiť za dvacku. Nie celkom tomu rozumiem. Koľko krát do roka sa dáva čistiť senzor??? Maximálne raz??? A stále sa tu nájdu, ja neviem ako ich pomenovať ale asi diletanti bude správne slovo čo sú lakomí zaplatiť za túto službu. Čo si za tú dvacku v dnešnej dobe kúpim, takmer nič. Ale koľko ma bude stáť oprava viď teraz uzávierky pred tím hranolu a bohvie čoho ešte čo tu pobabrú ti diletanti skúpi :-(((

Strhak
2010-01-03 01:57:10+01
PS. takmer v každom väčšom meste čistia senzory, ja čo sa o to moc nezaujímam viem kde mi to v BB spravia

Obert.milos
2010-01-03 10:52:23+01
TTL, mas D60 na ND? vedel by si mi dat kontakt na teba? Vecer idem za tym typkom tak uvidim co povie...ak si to bude ziadat novy diel z nikonu tak by som sa ti ozval.
A chybu si uznavam...sm kreten ze som sa vtom rypal...ucime sa na vlastnych chybach...len skoda ze to neni lacna zalezitost. mrzi ma to...no uz stym nic nespravim.

Obert.milos
2010-01-03 10:53:32+01
príspevok od: dodo_bb
No neviem, ale nemal by si si radšej kúpiť nejaký kompakt? Ten nemá ani zrkadlo, ani hranol, ani k čipu sa šroubovákom nedostaneš (či čím si to čistil) :-))))
cistil som to stlacenym plynom...original na takuto techniku. /zevraj/

TTL
2010-01-03 10:59:53+01
Nemam, naopak by som mozno mal zaujem o D60 na ND, keby sa tvoja neoplatila opravit. Mal som v plane trochu upravovat senzor, potom som sa na to vykaslal, ale mozno sa k tomu vratim.

Obert.milos
2010-01-03 11:06:32+01
jaj tak...no skoda. Uvidim ozvem sa co to stoji..typek hovoril cca 7 000 ak je to poskodene, tak neviem ci sa mi oplati viac oprava ci zas kupit telo.
za co by si to zobral cca?

dodo_bb
2010-01-03 11:14:34+01
príspevok od: Strhak
nerozumiem tomu ja som na svojom veteránovi 350D nikdy nečistil senzor, proste nebolo treba. Keď dakedy budem mať túto potrebu pri 50D tak to dám do servisu vyčistiť za dvacku. Nie celkom tomu rozumiem. Koľko krát do roka sa dáva čistiť senzor??? Maximálne raz??? A stále sa tu nájdu, ja neviem ako ich pomenovať ale asi diletanti bude správne slovo čo sú lakomí zaplatiť za túto službu. Čo si za tú dvacku v dnešnej dobe kúpim, takmer nič. Ale koľko ma bude stáť oprava viď teraz uzávierky pred tím hranolu a bohvie čoho ešte čo tu pobabrú ti diletanti skúpi :-(((
Pali, možno si nemusel čistiť senzor preto, lebo si mal len jeden objektív a nezložil si ho celý rok z telíčka :-)))))

TTL
2010-01-03 11:30:48+01
OK, idem sice proti svojim zaujmom :) ale nasiel som ti originalnu zavieru na D60 za 50 dolarov: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390112203762. Uz som od tych ludi par veci bral, minule mi sice poslali iny diel ale teraz je (snad) na poste uz spravny. Ale pripadne ti dam 30 eur za pokazene telo :)

TTL
2010-01-03 11:37:42+01
Ale ked si aj kupis tento diel tak velmi nerataj s tym ze si ho vymenis sam, mozno si ten tvoj opravar necha viac zaplatit za pracu nez za diel, lebo je to sranda aspon na par hodin.

Obert.milos
2010-01-03 11:50:41+01
ake je postovne alebo co si mam priratat ku cene na tom ebay-i?

Strhak
2010-01-03 11:56:00+01
veď práve že nie, sám som sa čudoval ale proste nemám žiadnu špinu a to som nijak nešetril ten aparát. Je pravda že motokros nefotím ale aj tak ak by sa mi tam dáka špina dostala išiel by do servisu. Sú veci do ktorých sa ja nepustím a toto je jedna z nich. Naviac 20€ či koľko to stojí nieje veľa p pre pokoj duše sa mi to oplatí. Zdá sa mi že už si to aj ti písal v týchto dookola opakujúcich vláknách že to posielaš do servisu

TTL
2010-01-03 11:57:34+01
Neviem, male suciastky mi posielali s postovnym 6 dolarov, tak to bude asi podobne. Ine naklady nebudu, colnicu by to tiez nemalo zaujimat. BTW takto nejak vyzera oprava, keby si sa do toho chcel pustit :] http://www.youtube.com/watch?v=cwFt2cEoZV4

dodo_bb
2010-01-03 14:43:19+01
príspevok od: Strhak
veď práve že nie, sám som sa čudoval ale proste nemám žiadnu špinu a to som nijak nešetril ten aparát. Je pravda že motokros nefotím ale aj tak ak by sa mi tam dáka špina dostala išiel by do servisu. Sú veci do ktorých sa ja nepustím a toto je jedna z nich. Naviac 20€ či koľko to stojí nieje veľa p pre pokoj duše sa mi to oplatí. Zdá sa mi že už si to aj ti písal v týchto dookola opakujúcich vláknách že to posielaš do servisu
Samo - sem tam to všetko ofúkam balónikom, ale na snímač nesiaham. Špine sa hlavne vonku človek nevyhne a naviac ak často striedaš objektívy, ale pred určitými vecami mám rešpekt. Len servis. To som Ťa len v dobrom podpichoval :-)))

Strhak
2010-01-03 15:46:06+01
príspevok od: dodo_bb
Samo - sem tam to všetko ofúkam balónikom, ale na snímač nesiaham. Špine sa hlavne vonku človek nevyhne a naviac ak často striedaš objektívy, ale pred určitými vecami mám rešpekt. Len servis. To som Ťa len v dobrom podpichoval :-)))
veď ja to aj tak beriem ;-)))

Obert.milos
2010-01-08 13:01:19+01
Nikon opraveny...dalo sa to. Cena 108 eur + cistenie 10.

conan7
2010-01-08 15:55:23+01
príspevok od: Obert.milos
Nikon opraveny...dalo sa to. Cena 108 eur + cistenie 10.
...drahá skúsenosť...
ale lacné čistenie :) máš ozaj čistý senzor, kontroloval si?

Obert.milos
2010-01-10 20:08:51+01
draha... kontroloval, krasne vycistil, jedna bodka sa vsak nasla pri max. clone v honom rohu, moc tam nevadi.

miricius
2010-01-10 21:43:28+01
no, kamarat, tebe by som nedal do ruk ani krabicku od mydla. cistit senzor a nic o tom nevediet, ani to, ze treba najprv sklopit zrkadlo... neviem, na co si kupoval zrkadlovku, ked setris na takych veciach, ako je cistenie v servise. oproti nakladom na ´zveladovanie´ vybavy je to nulova polozka. no ale ako si pisal, poucil si sa na vlastnej chybe. za tych 100 eur si mohol mat pekny vak alebo stativ :)
P.S.zaujimali by ma tie ohlasy na servisy v prahe, co si cital... ono keby ti to aj v servise pokazili (ale tomu neverim), museli by ti to opravit na vlastne naklady. takto si si to zacvakal pekne krasne ty.

Obert.milos
2010-01-11 17:22:24+01
takze takto: zrkadlo som sklopil, lenze som nevedel ze je na to original rezim, a slo len o ofukovanie, nie o nejake chytanie toho snimaca, lenze po 25-30s mi zrkadlo nas5 skocilo, a narazil som bohuzial na zavierku snimaca, vyhodial sa jedna lamela, a za ten peniaz by bolo daco to je pravda...zijeme len raz, ;-). A stou prahou som cital na nu ohlasy na nasich aj ceskych strankach a to im by som nedal ani krabicku od mydla...bezpochybne odteraz davam zrkadlo cistit len tomuto panovi.

TTL
2010-01-11 19:48:38+01
No nastastie na cistenie senzora netreba posielat fotak do Prahy.

Inak milos - mne sa stalo ze som cistil senzor prave v tom rezime mirror lock-up a zrkadlo sa aj tak sklopilo bez dovodu varovania. Nastastie len jemne narazilo na makku cistiacu tycinku, uz som bol von so zavierky...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()