Fórum » O TECHNIKE

kupa objektivov z EBAY.COM

djpali
djpali 2010-01-04 13:53:49+01
zdravim vsetkych fotografov, chcel by som sa spytat, ci ste uz niekto kupovali takto objektivy a ake mate skusenosti. Su tam obcas dobre ponuky, viete aj niekto popisat konkretnu kupu ako to doslo ako to bolo zbalene, atd. ? velmi pekne dakujem

miki33
2010-01-05 11:47:17+01
mate aj nejake negativne skusenosti? Ja som chcel stredny format, ale dat 500Eur na ebay sa bojim :(

michys
2010-01-06 11:31:42+01
príspevok od: miki33
mate aj nejake negativne skusenosti? Ja som chcel stredny format, ale dat 500Eur na ebay sa bojim :(
Zatiaľ žiadne negatívne skúsenosti. Keď platíš cez PayPal, nemusíš sa báť o svoje peniaze. PayPal garantuje vrátenie peňazí, keby ti tovar neprišiel, alebo niečo podobné. (Ak sa mýlim, opravte ma). Už som čo-to nakúpil na eBay-i, keď aj nejaký problém bol, vždy to treba vydiskutovať v prvom rade s predajcom. Keď to nepomôže, nasleduje PayPal.

tomis.ales
2010-01-06 14:27:51+01
nazabudni ze z krajin mimo EU nemozes dovazat pouzitu elektroniku(a objektiv rozhodne elektronika je, pokial nechces kupit uplny manual bez el.kontaktov).ak ti to zistia, nebudes mat ani moznost to poslat spat. ani prachy ani fotak/objektiv.ja som to raz skusil a mal som stastie, kupil som jazeny objektiv z USA,bol zabaleny v originalnej krabici aj nejakymi dokladmi, vyzeral ako novy, ale faktura tam samozrejme nebola. UPS mi zavolalo, ze co je vo vnutri. Po pravde som odpovedal a na druhy den som si to prevzal a zaplatil colny dlh, cize 19% DPH a asi 6% clo. Ale obycajnou postou(ak budes platit clo a DPH) sa priprav na vylet do BA alebo KE, lebo iba tam ti to daju. A to mas na cely den. Osobne kupujem z Ebay iba plastove veci, dazdniky atd...., lebo iba to je ozaj lacnejsie. na Slovensku su ceny uz tak nizke ze sa ti neoplati riskovat kupu niekde z HK alebo USA. a budes to mat bez zaruky mozno o 5 - 10% lacnejsie.
urcite si nastuduj www.colnasprava.sk lebo sa to meni snad kazdym polrokom.
Co sa tyka predajcov na Ebay, davaj si pozor, kupuj iba od osob/spolocnosti, ktore maju vysoky pocet predajov(1000 a viac) a vysoky feedback(98%). Ja som sa zatial nestretol s podvodnikom(tuk tuk na drevo) a to som kupoval od typka z Madarska Sigmu 70-200 + telekonvertor a jeho skore bolo asi 5. Dalej Nikkor 70-200 f2,8 z UK a pohoda. Cim drahsie tym viacej overovania.
Pocul som ze ak si z USA objednas tovar do UK, tak sa neplati clo, to znamena ak niekoho mas v UK, mozes si to tak vybavit. Ale ruku do ohna za to nedam.
Skus a uvidis.

djpali
2010-01-06 17:29:09+01
jo, ale mna laka skor to, sledoval som vybrane L kove skla, mna zaujimaju iba tie. Vysledoval som jednu 50ku 1.2 L ktora sa predala za 680 EUR, dalsiu 400 L 5. za 700 EUR, to su polovicne rozdiely, to uz stoji za povsimnutie. Ano co sa tyka toho cla, mozu a nemusia na to prist, ak pridu platis. Co tak ebay.de ebay.pl a ine ebaye z okolia, to je istejsie a blizsie, budem dumat moc moc...

tomis.ales
2010-01-06 17:45:13+01
príspevok od: djpali
jo, ale mna laka skor to, sledoval som vybrane L kove skla, mna zaujimaju iba tie. Vysledoval som jednu 50ku 1.2 L ktora sa predala za 680 EUR, dalsiu 400 L 5. za 700 EUR, to su polovicne rozdiely, to uz stoji za povsimnutie. Ano co sa tyka toho cla, mozu a nemusia na to prist, ak pridu platis. Co tak ebay.de ebay.pl a ine ebaye z okolia, to je istejsie a blizsie, budem dumat moc moc...
To je fakt. Ja som pisal hlavne o novych, co sa tyka vyhodnosti. Jazdene objektivy sa urcite oplatia, nie je to taky velky risk, ludia sa staraju o objektivy a nikto z EBAYistov si nechce pokazit feedback, tym ze preda objektiv s zlom stave pricom o nom tvrdil ze je v 100% stave. Len to treba poriadne zabalit aj do dvoch krabic, to je vec ktoru im vzdy prizvukujem ked kupujem nieco krehke a drahe. Ale bacha na ten nakup pouzitych elektronickych vyrobkov z krajin mimo EU, to by mohlo ozaj zle dopadnut. Sestra sa stahovala z USA a nechala si poslat veci postou. Na colnici jej chceli hodit notebook do kosa. Neviem ci tento zakon este plati, ale asi hej.

michys
2010-01-08 16:10:39+01
Neviem, aké majú naši český bratia poplatky za clo a dph pre dovoz z ameriky, možno by bolo dobré to aj zistiť. Pretože dá sa nakúpiť cez www.nakupyvusa.cz , posielaju aj na slovensko. Ale z USA to ide rovno do CZ, až potom ti to prepošlú poštou na Slovensko. Asi majú iné zákony, a dalo by sa to možno takto obísť.

2010-01-08 17:27:35+01
príspevok od: michys
Neviem, aké majú naši český bratia poplatky za clo a dph pre dovoz z ameriky, možno by bolo dobré to aj zistiť. Pretože dá sa nakúpiť cez www.nakupyvusa.cz , posielaju aj na slovensko. Ale z USA to ide rovno do CZ, až potom ti to prepošlú poštou na Slovensko. Asi majú iné zákony, a dalo by sa to možno takto obísť.
neobides to z jedneho dovodu - Cesi su tiez v Europskej unii :o) a ked uz, tak na slovensku po slovensky - www.nakupyvusa.sk :o)

MajkY
2010-01-08 18:45:14+01
ozaj, ako je to s tymto obchodom http://www.digitec.ch/ ak sa nemylim, je to svajciarsky obchod. Ked si odtial nieco objednam, tak mi nasi colnici na to narubu clo aj dph?

2010-01-08 19:48:29+01
príspevok od: MajkY
ozaj, ako je to s tymto obchodom http://www.digitec.ch/ ak sa nemylim, je to svajciarsky obchod. Ked si odtial nieco objednam, tak mi nasi colnici na to narubu clo aj dph?
ano, Svajciarsko nie je v EU...

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()