Zdravim Vas, chystam sa kupit tento fotoaparat a aj nejake filtre. Som amater , chcem zacat s fotenim... Chcem sa opytat ake su najvyhodnejsie filtre na tento fotoaparat, pretoze som cital o redukcii priamo od panasonic na 55mm ale ak je na fotoaparate nastaveny minimalny zoom tak ho vidno... Cital som aj nieco o 46mm filtroch ktore sa daju nasadit ale neviem ci sa da s nimi aj fotoaparat vypnut a nebudu branit zasunutiu objektivu a ci sa da nasadit zaroven aj slnecna clona. Za vsetky rady a postrehy silno dakujem... pripadne mi moze skuseny uzivatel aj odporucit nejaky iny fotoaparat... Dakujem
Filtre sa pri fz 7/8 montovali len na odoberatelny tubus o priemere 55m. Toto mam z netu, bez vlastnej skusenosti: Od fz-18 vyssie sa objektiv pri zoomovani vysuva nad uroven tubusu, no ma aj zavit priamo na vysuvacom objektive, ten ma priemer 46mm. Da sa ale dokupit aj redukcia(je to vlastne predlzeny tubus) o priemere 55mm. Viac ako 20€ za blbu platovu rurku so zavitom je kua vela penazi, ale toto riesenie sa mi zda byt odolnejsie, kedze samotny objektiv sa pohybuje len vo vnutri a nehrozi vyosenie, alebo podobne poskodenie.
Filtre pre Lumix FZ38
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa