Fórum » O TECHNIKE

iMac 27 vs profi monitor

bear
- moderator
2010-01-07 17:07:01+01
Chcem kupit novy monitor (NEC 3090WQXI), ale ako alternativu zvazujem novy iMac 27 (ma IPS panel s LED podsvietenim), ktory je za cca rovnaku cenu. Okrem toho, ze ma mac niekolko vyhod ma jeden mensi nedostatok (kusok mensie vertikalne rozlisenie) a jeden velky nedostatok (leskly display). Bol som sa na to pozriet v Poluse a naozaj to bolo ako zrkadlo, ale ta predajna bola osvietena ovela viac, ako moja izba a preto sa chcem spytat majitelov iMacov ake maju prakticke skusenosti pri slabsie osvetlenych miestnostiach.

Martin P
2010-01-07 17:17:44+01
mam imac 24´ a pracujem v tme a aj v mierne zatemnenej miestnosti a nemam problem je pravda ze mam matny display ale planujem kupit tu 27 uz som sa bol na nu v pondelok pozriet aj ja
a leskly display neriesim z dovodov vyssie uvedenych

Daniel.U
2010-01-07 17:55:37+01
mna z leskleho displaya boli oci. Vadi mi to. Je pravda, ze po tme je to jedno, ale po tme sa robi este horsie. Okrem toho by som uz nechcel taketo riesenie. Kupil by som si minimac a normalny monitor.A mozno ani to nie lebo tie notebookove disky su pomalsie

bear
- moderator
2010-01-07 18:17:30+01
Ved prave, aj ja mam s lesklym displayom zle skusenosti. Mam ho na notebooku a pri silnejsom okolitom svetle je to nepouzitelne, ale v izbe, kde mam PC je dost slabe osvetlenie a slnko mi sem svieti len rano cca 2 hod. Mozno si na vikend skusim pozicat 20´ iMac a vyskusam to priamo na mojom stole.

Pospo
2010-01-07 18:22:02+01
Tak najlepsie zrkadlo ma Mac :) Ale sranda stranou, tu ziadna rada nepomoze. Rok cumim do iMacu a pri silnom svetlo to je obcas dost peklo. Cize poziciat a uvidis. Horsie ako to zrkadlo su skor porozorvacie uhly, co tam po peknych farbach ked tam je svetelny gradient.

Ferdo
2010-01-07 18:35:37+01
iMac je len na image, a image je nanic :D ja by som sa rozhodoval medzi LCD Eizo a NEC, a osobne mam na wishliste Eizo :)

Martin P
2010-01-07 18:42:03+01
príspevok od: Ferdo
iMac je len na image, a image je nanic :D ja by som sa rozhodoval medzi LCD Eizo a NEC, a osobne mam na wishliste Eizo :)
pracoval si niekedy s imacom?

bear
- moderator
2010-01-07 18:53:43+01
Na tom iMac ma lakaju 2 veci, koli ktorym nad nim uvazujem:
- nizsia spotreba (40W v idle oproti 180W pri PC + 30´ display)
- velka uspora miesta na stole (zrusim 1 PC + reproduktory)
Som aj celkom zvedav na OS X, ale ak bude robit problemy, vymenim ho za Linux.

Ferdo
2010-01-07 18:56:44+01
príspevok od: Martin P
pracoval si niekedy s imacom?
proti pocitacom iMac nemam nic..prave naopak, pacia sa mi. Ale tie ich LCD-cka, co ja viem.. za tie peniaze radsej Eizo.

A ano, pracoval som... v Auparku :D

Martin P
2010-01-07 19:02:13+01
imac nieje monitor je to pocitac a ked chces porovnavat monitor za 1600 euri s imacom za 1600 euri tak to sa neda samozrejme monitor za tie prachy je lepsi
ja som s lcd na mojom imacu spokojny a poskytuje mi to co potrebujem
a nove 27´´ imacy niesu lcd ale led a to je rozdiel
precitaj si to v uvodnej stati tohto vlakna
a keby si pracoval dlhsie a mal ho doma tak takuto vetu nikdy nenapises

Martin P
2010-01-07 19:06:28+01
osx problemy nerobi alebo len take ake normalna elektronika obcas mu zadrbe a potom sa ukludni a ide dalej bez problemov a je to velmi ustretovy OS
a velmi dolezity prinos imacu je ze je TICHO
nehuci
ja si to vychutnavam uz skoro 3 roky mal som predtym klasicku bednu power pc G4 a to bol hukot
toto je uplne ticho co v predajni nikto nemoze pocut ale doma to je jedna basen

Daniel.U
2010-01-07 19:13:57+01
ja si pod pojmom ticho predstavujem uplne ticho. V iMacu rovnako pocut ventilatory ako v notebooku. Ked som ho kupoval som si myslel, ze tam ani niesu, ale su

Ferdo
2010-01-07 19:15:26+01
bear si vybera medzi monitorom a pocitaco-monitorom, teda iMacom, to viem. Kedze si v sucasnosti tiez vyberam nove a lepsie LCD, uz dlhsiu dobu sa hrabem na internete a pozastavil som sa aj nad Apple Cinema LCD, preto som si sem dovolil napisat. Vyberal som z 24´ Apple, Eizo, Nec.. tam smerovalo moje porovnanie. Mimochodom iMac 27 ma stale LCD, ale s LED podsvietenim :)

Martin P
2010-01-07 19:18:15+01
príspevok od: Daniel.U
ja si pod pojmom ticho predstavujem uplne ticho. V iMacu rovnako pocut ventilatory ako v notebooku. Ked som ho kupoval som si myslel, ze tam ani niesu, ale su
no absolutne ticho neexistuje a ked ti doma huci chladnicka a vselijake ine spotrebice popripade susedia a auta zvonku a manzelka deti vedz ze sa to medzi nimi v pohode strati
a nemam vdaka 24´´monitoru nalepenu hlavu tesne na nom a 27´´na tom bude este lepsie
imac ma nohu a ta trochu inak prenasa hluk na stol ako cele telo notebooku
ale toto su myslim len take prekaracky
mac je fajn a ked sa niekomu nepaci nech si kupi nieco ine

Martin P
2010-01-07 19:19:14+01
príspevok od: Ferdo
bear si vybera medzi monitorom a pocitaco-monitorom, teda iMacom, to viem. Kedze si v sucasnosti tiez vyberam nove a lepsie LCD, uz dlhsiu dobu sa hrabem na internete a pozastavil som sa aj nad Apple Cinema LCD, preto som si sem dovolil napisat. Vyberal som z 24´ Apple, Eizo, Nec.. tam smerovalo moje porovnanie. Mimochodom iMac 27 ma stale LCD, ale s LED podsvietenim :)
ok
aj tak si ho kupim a budem vysmiaty
uz teraz to viem

Daniel.U
2010-01-07 20:42:28+01
imac ma tu smolu, ze aj ked huci len malo, ale huci do ksichtu. Tak isto ako notebook. Velky pocitac das pod stol alebo zavres do skrinky a nemas ho 30cm od ucha. To som si uvedomil este davno ked som si kupil notebook. Jediny sposob ako eliminovat zdroj hluku je ho nejak izolovat. Bohuzial pocitac vedla chladnicky nemam, tam si chodim len pre sladkosti :-)

Daniel.U
2010-01-07 20:49:11+01
vlastne som tym chel povedat len v com je pointa. Imac je prezentovany ako bezhlucny. Fakt je, ze bezhlucny nieje. Bezhlucnost a tichost vnivam ako ine vyznamy slova

TTL
2010-01-07 21:38:29+01
Ja nedam dopustit na svoj home-made PC, v ktorom je 5 chladicov Noctua a dva disky a huci menej ako monitor s aktivnym chladenim :] Tiez som uvazoval ze kupim Mac, ale ked som si poskladal toto, uz by som do integrovaneho riesenia nesiel. Monitor detto, plus asi by som obesil do prievanu toho, kto vymyslel leskle monitory. Kvoli tomu uz na slnku nevidime ani na mobily.

Martin P
2010-01-08 08:26:41+01
príspevok od: Daniel.U
imac ma tu smolu, ze aj ked huci len malo, ale huci do ksichtu. Tak isto ako notebook. Velky pocitac das pod stol alebo zavres do skrinky a nemas ho 30cm od ucha. To som si uvedomil este davno ked som si kupil notebook. Jediny sposob ako eliminovat zdroj hluku je ho nejak izolovat. Bohuzial pocitac vedla chladnicky nemam, tam si chodim len pre sladkosti :-)
tak to mam asi stastie ze mem asi dobry tichy kus
dufam ze aj ten druhy bude taky
a 30 cm od ucha a ani od tvare ho nemam lebo 24´´ takze asi 90 cm
ale asi ta nepresvedcim tak nech nam to sluzi aspon tak ako doteraz

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-01-08 08:44:17+01
Ja som pre iMac 27 uz rozhodnuty, len si pockam na prvy upgrade. Nech sa len vychytaju vsetky nedostatky, tak ako to u noviniek byva zvykom. Viem, ze ma o nieco horsi displej ako moj NEC 2690WUXi2, ale stale je dost dobry pre upravu fotografii a hlavne to vyvazia ine prednosti. Vykon ako Mac Pro, All in One design, MAC OS, vacsinou bezhlucny chod.

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()