Dobrý deň,
som na fóre nový, a tak Vás žiadam o pomoc. Chcel by som si kúpiť dig. fotoaparát do 300 eur. Moje nároky:-makro(rastliny, mravce)
-fotenie mojich psov(2)
-svadby a pod...
-krajina
V podstate nie som náročný, a nechcem kvalitu zrkadlovky, ale chcel by som niečo podobné. Do oka mi padli tieto modely: Nikon Coolpix L100 a Sony Cyber-shot dsc h20. V ďalekej budúcnosti by som sa chcel venovať foteniu možno aj profesionálne, a tak by bolo dobré zvyknúť si na ovládanie zrkadlovky. Doteraz som fotil mobilom :( LG Viewty. K mojím nárokom patrí aj čo najvačšia možnosť manuálnych nastavení: ISO, zoom, zaostrovanie, clona, ex. čas...
Ujo:D Wayne písal, že 6500fd mi poskytne lepší obraz ako je jeho cenová kategória nových. Ty píšeš opak:(. A Canon 1000D ide od 270 eur vyšie!! a to iba telo, bazárový limit je 150 eur, bohužial: keby som mohol tri stovky, tak kupujem od Waynea jeho Sony ;)
Ujo:D Wayne písal, že 6500fd mi poskytne lepší obraz ako je jeho cenová kategória nových. Ty píšeš opak:(. A Canon 1000D ide od 270 eur vyšie!! a to iba telo, bazárový limit je 150 eur, bohužial: keby som mohol tri stovky, tak kupujem od Waynea jeho Sony ;)
už som mimo obraz o čo ti vlastne ide,
každopádne ak chceš šetriť a kupiť niečo nové kup si Canon A590 IS. Je to male a fotí to dobre. Hodne šťastia!
Som celkom pevne rozhodnuty pre a590is a zaujala ma na nej jedna vec:
http://digiarena.zive.cz/ShowFullThumbNail.aspx?id_file=752624241&width=750&height=500&title=p09.jpg&
co vsetko sa na to da ´primontovat´? Da sa k tom napr. vyrobit ´makroobjektiv´(cital som o tom clanok) a kde by sa dal tento model zohnat na internete?
paeti nechces si zalozit server pytaj sa odpovedaj si sam
teba ani tak nezaujimaju odpovede ako otazky na ktore ani nechces tie odpovede lebo vlastne mozno ani fotak nechces
vyprdni sa uz na to a nieco si uz kup trebars kolobezku
Ahoj, po dlhsom case zase :). Takze, rozmyslal som a pytam sa Vas, co by ste brali Vy, vo vybere A720is a A590is. Viem, radili ste mi 590ku, ale 720ku som mal dnes v ruke, myslim, ze to je nastupca 590ky a mam aj par foto, su vacsinou v automatickom rezime, a su dost pekne. Co by ste brali Vy?
Ahoj, po dlhsom case zase :). Takze, rozmyslal som a pytam sa Vas, co by ste brali Vy, vo vybere A720is a A590is. Viem, radili ste mi 590ku, ale 720ku som mal dnes v ruke, myslim, ze to je nastupca 590ky a mam aj par foto, su vacsinou v automatickom rezime, a su dost pekne. Co by ste brali Vy?
no ja by som bral urcite zrkadlo :) na zaciatok nieco mensie - napr. 7D a k tomu setak 24-70 f2.8 + 70-200 f2.8 IS USM - to aby to malo nielen zmysel ale tiez aby si sa z toho mohol dlhu dobu radovat. A co ty vies, mozno ta to chyti a bude z teba druhy Salgado :)
A720is je starsi model ako A590is, avsak je to vyssia rada. 720is sa lisi oproti 590is myslim len vyssim zoomom a kvalitnejsim prevedenim /aspon tak posobi/.. A590is ma novsi procesor a je rychlejsi oproti 720ke...Svojho casu som oba fotaky skusal a rozhodol som sa pre 590ku. Som s nim maximalne spokojny a doteraz ho pouzivam ako doplnkovy fotak k zrkadlovke. Funguje na nom alternativny soft CHDK. Da sa fotit do raw, ma napriklad zivy histogram....uplne manualne nastavenia samozrejmostou. Samozrejme je to kompakt, oproti zrkadlovke viac sumi ale 200iso je ok.. Ten fotak je idealny pre niekoho kto sa uci fotit a planuje v buducnosti prejst na zrkadlovku. Samozrejme canon G rady foti lepsie, ale stoji niekolkokrat viac.. Co sa tyka moznosti nastaveni, vsetko zvladne aj 590ka...
no ja by som bral urcite zrkadlo :) na zaciatok nieco mensie - napr. 7D a k tomu setak 24-70 f2.8 + 70-200 f2.8 IS USM - to aby to malo nielen zmysel ale tiez aby si sa z toho mohol dlhu dobu radovat. A co ty vies, mozno ta to chyti a bude z teba druhy Salgado :)
dnes ked uz oba v podstate vymizli z trhu to mas jedno, vezmi ktory sa ti viac paci
Tak ja som skor pre 590, uz len pre to, ze ujo ma 720. Ale, stale rozmyslam aj o 120sx. Viem, neradite uz, ale v recenziach sa o objektivovych chybach prilis nezmienuju :-(. A na digitalcamerainfo.com je 13 naj kompakt rocnik 09. A k tomu este stale zije nadej na nieco v podobnej cene s podobnymi funkciami(aj ked to asi nezozeniem).
Ahoj, zase mam jednu z OT ozazok:(. Neviem, kde to mam zaradit, asi je to tu najvhodnejsie. Uz dlhsiu dobu na Vasu radu patram po Fuji 6500. Ona ma najkratsi exp. cas 1/4000 s. Trochu mi to vrta v hlave, rozmyslam nad tym a neviem na to prist.... Da sa tato hodnota docielit napr. pri F 2,8 a ISO 100?Ked nie, pri akych hodnotach by sa dal docielit najkratsi ex. cas? Prepacte, som absolutny amatater. A ako je to s a590? Tam je to tiez celkom utyhodne: 1/2500 sec. Pri akej konfiguracii ostatnych parametrov by sa to dalo docielit? Aky ucinok by to malo na foto napr. psa v pohybe? Ze ked chcem pouzit tu 2500tinu, tak budem mat ISO 800+ a F5,3? Cize na fotke to vyznie tak, ze pole a oblaky budu rovnako ostre ako pes, a k tomu cela foto zasumena?
Prepacte, ze mam zase dva prispevky za sebou, ale je to dolezite. Ako som tak rozmyslal, ze ked by sme brali foto na splatky(mama inak asi nebude chciet) tak by sme mohli ´siahnut´ cenovo vyssie-low-end zrkadlovka. Otec bol proti tomu , a odvovodnil to tym, ze si mysli, ze fotak u nas bude ´chvilkova´ zalezitost. Teda, ze tak dva tyzdne sa ´budem tesit´ a po zbytok jeho zivotnosti ostane v skrini. Tu je problem. Keby som ho presvedcil, ze ma fotenie bavi, a ze by som sa chcel tomu venovat ako konicek, tak by mozno zainvestoval ;). MOZNO. Je to taka situacia ´ani z voza ani na voz´. Ked mi kupia fotak do 200 eur, a ukazem im, ze ma to s nim bavi, a ze mi ´nestaci´, tak mi povedia, ze nedavno kupili jeden, takze uprage sa nekona. Bojim sa situacie, ked zostanem na slepom bode. S lowackym kompaktikom, kt. mi nebude vyhovovat, a rodicia mi nieco lepsie nebudu ochotni kupit. Co s tym mam robit zatial neviem. Na druhej strane, neviem co bude o dva roky, a ci ma bude fotenie ozaj bavit. Ked som bol mali, tiez ma urcite hracky onudili rychlo. Ale dufam, ze som v stadiu, kedy si vypilujem konicek a budem ho pestovat cely zivot. Dokazom toho je aj to, ze sa venujem mojim psikom uz vyse 3 rokov. Bavi ma to. Sice aj ja sa trochu obavam, ze fotenie a najma fotenie ´hnedzrkadlovkou´ ma bude nudit....ale preco to neskusit? Ved aj v Biblii sa pise, ze kto dostal do vienka talent(kazdy neaky dostal;) tak ho ma pilovat a pestovat ho cely zivot ;). Co sa tyka zrkadiel, mam par vybratych, chcel by som vediet, kt. z nich je naj:Canon EOS 1000D
Oly E-420
Oly E-450
Kamos, ja som si to tu precital cele, a je uplne jedno kto ti co napise, pretoze ty aj tak prides s nejakym inym modelom a inou cenovou kategoriou.
neviem, naco sa zamyslas ci ma fotak minimalny expozicny cas 1/1 100 000 alebo 1/1000 ked ´zamrazenie´dokaze v podstate kazdy fotak.
priklanam sa k nazoru, ze lepsie je kupit zrkadlo so setom, pretoze sa to da casom rozsirovat, zatial zo kompakt, ci ultrazoom rozsirit asi iba o stativ a novu pamatovu kartu.
Prepac, ked to tak vyznieva. Ale snazim sa vycerpat vsetky moznosti, a presvedcit rodicov na nieco perspektivne. A ze menim fin. strop, ozaj SORY. Ale je to preto, lebo stale je mozne presvedcit mamu na nieco ´drahsie´. Ked sa mi to nepodari, tak sa budem snazit presvedcit na bazar- Fuji 6500fd, ked ani to tak: Canon 120sx z kamenneho obchodu, alebo(radsej) A590is z internetu-iba jeden obchod:(. A este raz sa ospravedlnujem za neporiadok v teme;).
Rada: Nikon L100 vs. Sony dsc h20
každopádne ak chceš šetriť a kupiť niečo nové kup si Canon A590 IS. Je to male a fotí to dobre. Hodne šťastia!
http://digiarena.zive.cz/ShowFullThumbNail.aspx?id_file=752624241&width=750&height=500&title=p09.jpg&
co vsetko sa na to da ´primontovat´? Da sa k tom napr. vyrobit ´makroobjektiv´(cital som o tom clanok) a kde by sa dal tento model zohnat na internete?
teba ani tak nezaujimaju odpovede ako otazky na ktore ani nechces tie odpovede lebo vlastne mozno ani fotak nechces
vyprdni sa uz na to a nieco si uz kup trebars kolobezku
Oly E-420
Oly E-450
neviem, naco sa zamyslas ci ma fotak minimalny expozicny cas 1/1 100 000 alebo 1/1000 ked ´zamrazenie´dokaze v podstate kazdy fotak.
priklanam sa k nazoru, ze lepsie je kupit zrkadlo so setom, pretoze sa to da casom rozsirovat, zatial zo kompakt, ci ultrazoom rozsirit asi iba o stativ a novu pamatovu kartu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa