mam monitor eizo S1911,mam taky problem,na monitore su foto ok,ked ich dam tlacit,alebo teraz som zadaval do fotoknihy tak su foto tmavsie,kde je chyba?
podla mna urcite v nadstaveni farebneho profilu medzi tebou a tlaciarnou...Ja mam skalibrovany monitor podla tunajsieho minilabu, a to mam ok....raz som dal-a naposledy tlacit /happyf,fotolab.../a farby boli uplne niekde inde...fotky boli nepouzitelne a aj napriek k tomu ze som odfajkol ich autom.korekcie.od vtedy tlacim iba tu v SE
tato problematika sa tu riesi sto rokov a zatial nikto moc nezmudrel. Kazdy tyzden niekto pride s otazkou monitora. Okrem toho cim viac clovek do toho vidi, tym viac sa spochybni.
tato problematika sa tu riesi sto rokov a zatial nikto moc nezmudrel. Kazdy tyzden niekto pride s otazkou monitora. Okrem toho cim viac clovek do toho vidi, tym viac sa spochybni.
1. Skontroluj jas na monitore, pre posudzovanie fotiek by mal mat okolo 100 Cd/m2. Co je okolo 50% nastavenia jasu.
2. Fotografie nikdy nebudu vyzerat ako na monitore. Su to dva rozne modely, vyzarovaci a odrazeny. Vyzarovaci je samozrejme ten ziarivejsi.
3. Fotografie treba pozerat pod dobrym svetlom. Velmi casta chyba! Zober si knihu na balkon, za denneho svetla, stale je tmava?
vypýtaj si v minilabe kalibračnú fotku. Mali by ti dať jeden výtlačok spravený na ich fototlačiarni a jeden zhodný obrázok v podobe súboru. Otvor súbor na kompe a porovnaj ho s vytlačenou fotkou. Parametre monitora potom uprav podľa tejto fotky. Nezabudni si to potom uložiť ako profil pre potreby tlače v danom minilabe.
vypýtaj si v minilabe kalibračnú fotku. Mali by ti dať jeden výtlačok spravený na ich fototlačiarni a jeden zhodný obrázok v podobe súboru. Otvor súbor na kompe a porovnaj ho s vytlačenou fotkou. Parametre monitora potom uprav podľa tejto fotky. Nezabudni si to potom uložiť ako profil pre potreby tlače v danom minilabe.
diky,ale ja si foto tlacim doma,do labu nechodim...
Nastavenie monitora
2. Fotografie nikdy nebudu vyzerat ako na monitore. Su to dva rozne modely, vyzarovaci a odrazeny. Vyzarovaci je samozrejme ten ziarivejsi.
3. Fotografie treba pozerat pod dobrym svetlom. Velmi casta chyba! Zober si knihu na balkon, za denneho svetla, stale je tmava?
http://images.google.sk/images?rlz=1C1CHMB_skSK360SK360&sourceid=chrome&q=calibration%20photo&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=sk&tab=wi
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa