chcem si kupit moju prvu zrkadlovku
co tieto sady, ktoru by ste brali:
http://www.pixmania.sk/sk/sk/4128820/art/nikon/d5000-objektiv-af-s-dx-v.html
http://www.pixmania.sk/sk/sk/1549231/art/nikon/d90-objektiv-af-s-dx-nikk.html
som zaciatocnik uplny.
Nechcem začínať nové vlákno, ale tiež by som potreboval poradiť. Idem predať E420-ku a chcem si kúpiť D5000-ku (vrámci možností). No chcem foťák kúpiť v kamennom poľskom obchode v Krakowe. Rozdiel ceny je 120€. Nebude problém s prípadným uplatnením záruky ak by sa náhodou niečo stalo? Ďakujem.
k tomu AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR by ste vedeli doporucit UV filter pls?
kup si naky kvalitnejsi s antireflexnou vrstvou, do toho sa oplati investovat,napr hoya HMC ,a k tej D90 ak sa nebojis zmeny ja by som isiel skor do pevnych ohnisiek,je to sice praca noh ale je to o zvyku,do 1000€ by ti k D90 vysla velmi kvalitna AF-S 35mm f1,8 DX (ktora ti na D90pokryje bezny zorny uhol oka) + velmo oblubene sklo AF 50mm 1,8, myslim ze kvalita tychto objektivov je omoc lepsia oproti hentym zoomom a na tu nizku svetelnost si tez rychlo zvyknes, ja trebars odkedy mam tu 35 F1,8 tak zoom lezi v skrini ale samozrejme aj zalezi co budes fotit, lebo pouzit zoom je sikovnejsie ako menit stale objektivy a pokryje ti vacsi rozsah,zo zoomov by som potom isel do AF-S 16-85mm DX a odporucam precitat tento clanok :) http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/ephotoshop/aspon-jeden-dobry-objektiv/
cafte .. som zaciatocnik .. idem na strednu fotograficku.. dostal som canon eos 40 D + zakl. objektiv CANON EF-s 18-55 mm .. chcem si dokupit objektiv .. najradsej by som chcel s minimalnou ohniskovou vzdialenostou 18 mm do max 200 mm .. vedeli by ste mi poradit aky objektiv kupit ?? mam 15 rokov cize nemam nejako vela financnych prostriedkov .. ak by ste vedeli o nejakom takom objektive 18 - .... a bol by za rozumnu cenu tak by som vam bol vdacnyy .. samozrejme ze nechcem objektiv za ´50´ eur aby mi vydrzal pol roka ak nie menej ale zase nemusel by byt ´1000´ eurovy ... okolo tych 250 ak take vobec suu .. :D dakujem pekne ..
cafte .. som zaciatocnik .. idem na strednu fotograficku.. dostal som canon eos 40 D + zakl. objektiv CANON EF-s 18-55 mm .. chcem si dokupit objektiv .. najradsej by som chcel s minimalnou ohniskovou vzdialenostou 18 mm do max 200 mm .. vedeli by ste mi poradit aky objektiv kupit ?? mam 15 rokov cize nemam nejako vela financnych prostriedkov .. ak by ste vedeli o nejakom takom objektive 18 - .... a bol by za rozumnu cenu tak by som vam bol vdacnyy .. samozrejme ze nechcem objektiv za ´50´ eur aby mi vydrzal pol roka ak nie menej ale zase nemusel by byt ´1000´ eurovy ... okolo tych 250 ak take vobec suu .. :D dakujem pekne ..
pokial do 200, tak 70-200. Ci uz Sigma f/2.8, alebo Canon f/2.8 pripadne f/4.
zalezi na financiach. urcite vyuzijes aj pevne skla, tak 50 f/1.8 a 85 f/1.8.
a
ten setak by som tiez vymenil...
nastuduj si popisky na objektivoch... EF je pouzitelne na crop (tvoj pripad) aj full frame. EF-S len na crop. cize tvoj setak je EF-S ale na 5D by som ho neskusal :o)
a ked ich mam nastudovane tak mi povies ci by islie na moju 40D canonku aj objektiv AF ??
no daj konkrétny prípad..
možno trepnem ale neviem ktoré novšie sigma objektívy by nemali ísť...v canone nie sú také ´problémy´ že je motorček, nie je motorček, bude ostriť, nebude ostriť...
Ahoj k tej zaruke z pixmanie, niektori vyrobcovia poskytuju zaruku v ramci EU v ktoromkolvek servise v EU. Takto som si kupil Panasonic GF1 s tzv. paneuropskym zarucnym listom. Mam potvrdene z Panasonic CZ a SK, ze akceptuju zarucny servis.
zaciatocnik - pomoc pri kupe
EOS 40 D je kompatibilna z EF , EF-s, a je kompatibilna este z nejakymy objektivmi ???
zalezi na financiach. urcite vyuzijes aj pevne skla, tak 50 f/1.8 a 85 f/1.8.
a
ten setak by som tiez vymenil...
http://www.sigma-foto.cz/sigma-katalog/objektivy/
možno trepnem ale neviem ktoré novšie sigma objektívy by nemali ísť...v canone nie sú také ´problémy´ že je motorček, nie je motorček, bude ostriť, nebude ostriť...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa