Ahojte, potrebovala by som pomôcť s inštaláciou softwaru ku canonu 450D. Inštalačka je v poriadku, ale na jednom konkrétnom PC nefunguje správne, t.j. nezobrazia sa všetky programy (napr. EOS utility tam vôbec nie je) a tie, čo sa zobrazia sa síce nainštalujú, ale nekomunikujú s fotoaparátom. Používam len príslušenstvo dodané výrobcom, takže tam by nemal byť problém. Z Canonu mi poslali linky na stiahnutie programov priamo z webu a návod ako na to, ale ani tak sa mi to nedarí nainštalovať. Vypisuje chybové hlásenie, že neboli splnené požiadavky. Pritom ide o schopný počítač, na ktorom by to malo bez problémov ísť. XP professional ver. 02, 512 MB RAM, dostatok miesta na disku. V návode sa uvádza, že musí byť nastavené oprávnenie uživateľa PC na "správca"...toto je jediná vec, ktorú nemám overenú, lebo netuším, kde sa to nastavuje. Ak s tým máte niekto skúsenosti, prosím poraďte..bolo by super môcť konečne stiahnuť RAW-kové súbory do počíku :)))
Pokial ti ide len o stiahnutie fotografii do PC, tak nemusis instalovat ziadny soft.
K fotaku si dostala urcite USB mini kabel ktory ti spoji FOTOAPARAT a PC.
Win XP by mal sam detekovat pritomnost noveho zariadenia, nainstalovat ovladace a v preiskumnikovy (WIN + E) by ti mal pribudnut dalsi logicky disk na ktorom sa budu nachadzat tvoje fotografie.
DPP-čko a Zoombrowser je nainštalovaný, ale ked chcem cez ne stiahnut fotky, reaguje hlasenim, ze nie su kompatibilne s fotakom...s tym fotakom, s ktorym boli dodane :))..keby som fotila len do JPEG nebol by problem, stiahnem normalne cez Tento pocitac a v pohode upravujem v ktoromkolvek z tychto programov..problem je s CR2 :(
DPP-čko a Zoombrowser je nainštalovaný, ale ked chcem cez ne stiahnut fotky, reaguje hlasenim, ze nie su kompatibilne s fotakom...s tym fotakom, s ktorym boli dodane :))..keby som fotila len do JPEG nebol by problem, stiahnem normalne cez Tento pocitac a v pohode upravujem v ktoromkolvek z tychto programov..problem je s CR2 :(
Ja osobne to robím cez čítačku, či už je to .jpg, .cr2, .xxx :-) skopírujem a upravujem v DPP alebo CS3 :-)
Ja osobne to robím cez čítačku, či už je to .jpg, .cr2, .xxx :-) skopírujem a upravujem v DPP alebo CS3 :-)
Citacka je super vec a urcite ju raz poriesim, ale neviem, ci by to v tomto pripade pomohlo. Aby sa zase nestalo, ze tieto subory aj tak PC precita ako subory s priponou bmp a velkostou 0. Stavim sa, ze je len nejaka prkotina zle zakliknuta v PC, len keby som vedela ktora. Nevies nahodou, kde sa prestavuje opravnenie uzivatela? Proste to musi fungovat. Na mojom starom hnilom PC som jednoducho vlozila instalacku a vsetko krasne islo a na tomto lepsom min. o 6 rokov novsom to blbne, tsts :)
Citacka je super vec a urcite ju raz poriesim, ale neviem, ci by to v tomto pripade pomohlo. Aby sa zase nestalo, ze tieto subory aj tak PC precita ako subory s priponou bmp a velkostou 0. Stavim sa, ze je len nejaka prkotina zle zakliknuta v PC, len keby som vedela ktora. Nevies nahodou, kde sa prestavuje opravnenie uzivatela? Proste to musi fungovat. Na mojom starom hnilom PC som jednoducho vlozila instalacku a vsetko krasne islo a na tomto lepsom min. o 6 rokov novsom to blbne, tsts :)
Tak veru problém bude asi v tvojom PC, ktorý ťažko poriešim :-)
ale ved aj raw sa musia dat stiahnut bez softu. riesim to cez kabel, bez dodanych softov a pohoda. pripojim, skopirujem a je to
Viem, aj mne to tak funguje. Ale ked pise ze vidi *.bmp subory z obsahom 0KB, tak po naistalovani kodeku by mala vidiet aspon normalne rawy. Mozno jej to potom pojde stiahnut... Nech vyskusa a napise..
stiahnute, ale neda sa nainstalovat, pise, ze pracuje len vo windowse SP2 alebo viste..mam si overit operacny system...fuu, na PC je windows XP professional ver. 2002..mozno najhlupejsia otazka sveta, ale je tam rozdiel..myslim medzi XP professional a XP SP2..? uz sa citim ako absolutny PC antitalent..a to som mala o sebe doteraz dost dobru mienku :-)
veru je veru je...žeby bolo v tomto problém...hmmm...ja mám SP3 a ide všetko. Ked máš legál OS tak si stiahni zo stránok MS service pack 3. Alebo si zožeň xp s SP3
XP pro 2002 ani neexistuje, to bol tusim nejaky piratsky zblitok... Kupil som minuly rok na ebayi niekolko OEM licencii WXP Pro po asi 20 eur, to je snad lepsie riesenie.
Kazdopadne skus este toto: stiahni si Total Commander http://www.ghisler.com/download.htm a plugin pre fotaky Canon http://www.ghisler.com/plugins.htm tym mozes korektne stiahnut fotky z fotaku.
a aky je rozdiel medzi piratskou verziou a OEM verziou z ebay, ked ta druha sa moze predavat len spolu s hardverom a viaze sa nan? podla mna je to to iste...
Total Commander jej pomoze jednorazovo resp. casovo obmedzene, kedze je to shareware...to skor ta citacka za par eur...
Tou otazkou si robis prdel? Aky je rozdiel medzi tym zaplatit za nieco a ukradnut to? Pirati si aspon hladaju vyhovorky, ale pytat sa aky je v tom rozdiel, to snad nemyslis vazne. A inak, co si kupis za 20 eur? A kolko stoji novy pocitac, ze je pri nom 20 eur vysoka polozka? Inak tie OEM sa na ebayi samozrejme predavaju aj hardverom - DVD obalom :) alebo nejakou centovou elektronikou. Nikto netvrdi ze sa nemoze instalovat na iny PC.
Plus, aky je rozdiel medzi piratskou a nepiratskou verziou vidis aj tu v tomto vlakne.
Zjavne autorka nepotrebuje ani tak tu citacku za par eur, ale prave normalny opreacny system za rovnakych par eur. Nechcem vidiet kolko na tych ´xp pro 2002´ musi byt spywaru a trojanov.
problémy s inštaláciou softwaru - canon
K fotaku si dostala urcite USB mini kabel ktory ti spoji FOTOAPARAT a PC.
Win XP by mal sam detekovat pritomnost noveho zariadenia, nainstalovat ovladace a v preiskumnikovy (WIN + E) by ti mal pribudnut dalsi logicky disk na ktorom sa budu nachadzat tvoje fotografie.
Na tých CD čo si dostala by mal byť program ´Digital Photo Professional´ s ktorým všetko potrebné ohľadom fotiek spravíš.
http://software.canon-europe.com/software/0033279.asp?model=
Kazdopadne skus este toto: stiahni si Total Commander http://www.ghisler.com/download.htm a plugin pre fotaky Canon http://www.ghisler.com/plugins.htm tym mozes korektne stiahnut fotky z fotaku.
Total Commander jej pomoze jednorazovo resp. casovo obmedzene, kedze je to shareware...to skor ta citacka za par eur...
Plus, aky je rozdiel medzi piratskou a nepiratskou verziou vidis aj tu v tomto vlakne.
Zjavne autorka nepotrebuje ani tak tu citacku za par eur, ale prave normalny opreacny system za rovnakych par eur. Nechcem vidiet kolko na tych ´xp pro 2002´ musi byt spywaru a trojanov.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa