Ahoj ludia,rad by som sa este pred kupou poradil aby boucer od lumiquest si poriadit pre nikon SB-600,ci Pocket Bouncer alebo Midi Bouncer ,na velkosti mi v podstate nezalezi a je mi aj jasne ze cim vacsi zdroj svetla tym jemnejsie tiene ale som neisty ked vyrobca uvadza ze MidiBoucer je pre velke profiblesky,tak aby nebol az moc velky,tak ak mate s tym nekto skusenost,a ten isty problem mam aj medzi Ultrasoft a Big Bounce
dik za odpoved :)
suhlasim. mam aj Lasolite 60x60. nakoniec, kupil som ho na zaklade tvojich odporucani tu na fore. ale rozkladat softbox alebo dazdnik napr. na chalupe, ked je tam partia, alebo niekde kde je viac ludi sa mi zda neprakticke. softbox alebo dazdnik je super ked mas cas sa s fotenim pohrat. toto riesenie s Lumiquestom je dobre, mobilne. jasne ze to nenahradi softbox alebo dazdnik.
Ja som ti na to tak zvyknuty uz ze aj tohtorocneho silvestra som s parazolom fotil. Si predstav ako ti 10 podgurazenych ludi pred dazdnikom pozuje. Bola z toho dobra show. Ale uznavam ze taketo riesenie nemusi kazdemu vyhovovat, resp. nie je vhodne pre kazdu situaciu. Take situacie viem ja pokryt vysokym ISO + jemnym doblesknutim.
priamy blesk,merane v TTL,1/60 F4,5 +1 korekcia zablesku
takze vyvodzujem zaver ze boucer nejaky zmysel urcite ma,a ked vezmem ze to nebude iba kus tenkeho paiera ale kvalitne plasty tak ucinok bude este elepsi a pri big bounce ked to prezenie este aj ladovym difuzerom tak ucel urcite splni
A dakujem vsetkym za rady :)
Vela ludi totiz naleti videam na youtube, kde ukazuju difuzery (tie plastove priehladne blbosti, co sa nasadia na blesk - napr. Lightsphere). Potom si zavola modelku, odfoti ju a potom ju odfoti znova bez difuzeru ale s bleskom napriamo. Samozrejme, ze s difuzerom je to krajsie, pretoze ten posle svetlo nie len rovno ale do vsetkych stran, takze sa to pekne poodraza od stien. Rovnaky efekt vsak dosiahnem aj tym, ked budem odrazat (bez difuzeru) od stropu a dosvetlim dostickou/vizitkou na gumicke. To uz ale dany clovek na videu nerobi, lebo by ho kazdy poslal niekam. Takisto nerobia tieto porovnavania na miestach, kde steny nie su alebo su prilis daleko, pretoze by bol efekt nulovy.
Ja som to skusal len s tou malou cinskou ponozkou a rozdiel bol tiez badatelny. Navyse sa to da (!!) pouzit aj v exterieri alebo tam kde nie je nizky strop. Je to proste o nieco lepsis system ako len karticka. Potom este o cosi lepsi system su tie Lumiquesty, no a potom ked chces robit nieco ako IceDive s troma bleskmi so softboxmi na stative... Respect, ale to je cosi uplne ine. To je ako povedat tuto autorovi ze D40 je na nic, musi rovno kupit D3.
Ja som to skusal len s tou malou cinskou ponozkou a rozdiel bol tiez badatelny. Navyse sa to da (!!) pouzit aj v exterieri alebo tam kde nie je nizky strop. Je to proste o nieco lepsis system ako len karticka. Potom este o cosi lepsi system su tie Lumiquesty, no a potom ked chces robit nieco ako IceDive s troma bleskmi so softboxmi na stative... Respect, ale to je cosi uplne ine. To je ako povedat tuto autorovi ze D40 je na nic, musi rovno kupit D3.
Autor chcel poznat nas nazor, ja som len prezentoval svoj. Ucinok tychto veci naozaj velmi zalezi od danych podmienok a situacii. Castokrat sa da vynajst a dosiahnut lepsie vysledky. Staci vyuzit bocnu stenu pripadne pouzit malu 50 cm odrazku na odrazanie svetla ak nie je k dispozicii plafon. Moznosti je vela treba si najst to co ti vyhovuje.
to iste nastavenie o strop,sb-600 dosticku nema,ale myslim ze bouncery su urcene na miesta kde su vysoke stropy alebo von a na to to presne aj chcem,doma v obyvacke je vyhodnejsie boucovat o strop to je jasne ,takze podla mna je tato fotka uz mimo kontext :)
Presne test ako tie youtube videa :-))
A teraz este fot bez bounceru ale s odrazom od stropu a zistis, ze to je suverenne najlepsie. Neviem preco by si mal fotit napriamo s bouncerom ked mozes odrazat od stropu.
Skus urobit rovnaky test, ale miesto kvetu nejaku osobu a urob to za tmy vonku.
BigBounce som chcel na portrety a MidiBouncer na miesta kde su vysoke stropy napr ked fotim ordine oslavy v restauraciach,a bohuzial SB-600 karticku nema a vyssie iso neprichadza moc v uvahu na D40, do tych 800 je to este znesitelny sum
vypýtaj si od vrchného vizitku reštaurácie a od družičky gumičku do vlasov (môže byť aj guma od družbu) a máš kartičku aj na SB600. Donedávna sa to robilo len tak :-)))
Autor chcel poznat nas nazor, ja som len prezentoval svoj. Ucinok tychto veci naozaj velmi zalezi od danych podmienok a situacii. Castokrat sa da vynajst a dosiahnut lepsie vysledky. Staci vyuzit bocnu stenu pripadne pouzit malu 50 cm odrazku na odrazanie svetla ak nie je k dispozicii plafon. Moznosti je vela treba si najst to co ti vyhovuje.
Ja si vazim vase nazory,rady skusenejsich zdy pomozu :)
PS: a teda ak sa ces zbavit tych boucerov za naku rozumnu cenu tak by som jeden zobral :)
vypýtaj si od vrchného vizitku reštaurácie a od družičky gumičku do vlasov (môže byť aj guma od družbu) a máš kartičku aj na SB600. Donedávna sa to robilo len tak :-)))
A koza je cela a vlk je syty :-) (v preklade: usetris 40€ a vysledok ten isty)
Tak som po dlhom case zvolil BigBounce,vysledky podava slusne hlavne na portretoch,samozrejme na softbox to nema ale za tie penaze ani mat nemoze a clovek ho v pohode moze nosit so sebou na aparate a je to dobra volba pre ludi ako ja co maju iba jeden zdroj osvetlenia alebo nemozu odpalovat blesk mimo aparat, myslim ze uplatnenie by nasiel aj v studiu s viac sys. bleskami,ak by potom niekto chcel mozem zavesit aj snimky
a este som zabudol na nete ludia pisali ze im to sklapa hlavu blesku dole,je pravda ze BigBounce je dost tazky a treba to nosit velmi opartne lebo ked sa s tym viac sklbne naozaj to pada dopredu, ja som to vyriesil potom tak ze hlavvu vzdy zafixujem kuskom izolacky a drzi dobre, a cely bouncer z vonkajsej strany spevnim este ramienkom podobnym Chinch Strapu a vtedy to drzi uz uplne super :)
Aky boucer k SB-600 ?
takze vyvodzujem zaver ze boucer nejaky zmysel urcite ma,a ked vezmem ze to nebude iba kus tenkeho paiera ale kvalitne plasty tak ucinok bude este elepsi a pri big bounce ked to prezenie este aj ladovym difuzerom tak ucel urcite splni
A dakujem vsetkym za rady :)
A teraz este fot bez bounceru ale s odrazom od stropu a zistis, ze to je suverenne najlepsie. Neviem preco by si mal fotit napriamo s bouncerom ked mozes odrazat od stropu.
Skus urobit rovnaky test, ale miesto kvetu nejaku osobu a urob to za tmy vonku.
PS: a teda ak sa ces zbavit tych boucerov za naku rozumnu cenu tak by som jeden zobral :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa