Zdravim, chystam sa dat si vytlacit fotoknihu a rozhodujem sa medzi sluzbou CEWE a americkou Blurb. Konkretne sa jedna o knihu velkosti 30x30cm tlacenu na obycajny papier (tlac na fotopapier od CEWE mam vyskusanu). Ak mate niekto s tymito dvoma sluzbami skusenosti rad by som pocul vase nazory na pre/proti. Dovod preco nevolim rovno CEWE knihu je rozdiel ceny, ktory pri 130 stranach zacina byt zaujimavy a v prospech Blurb (aj po zaratani postovneho na Slovensko).
Druha vec co ma zaujima je gramaz, CEWE ponuka gramaz 200g/m2, pricom Blurb 2 varianty a to 80 lbs a 100 lbs, co je podla tejto tabulky http://en.wikipedia.org/wiki/Paper_density cca 300 resp. 375g/m2 co sa mi zda dost vela. Budem rad za vase nazory a osobne skusenosti, ktore mi pomozu pri vybere.
Ja mam doma knihy z Blurb a som s nimi maximalne spokojny. Tlac je ovela kvalitnejsia nez Cewe. Najviac ma dostali farby, tie su dokonale..jednoducho presne take ako ich vidim v PC na monitore. Ja som si daval robit format 25x20 v nizsej gramazi ale ajtak je to velmi slusne, strany su dostatocne hrube a dobre sa v knihe listuje. Jednoznacne odporucam Blurb.
Ja mam doma knihy z Blurb a som s nimi maximalne spokojny. Tlac je ovela kvalitnejsia nez Cewe. Najviac ma dostali farby, tie su dokonale..jednoducho presne take ako ich vidim v PC na monitore. Ja som si daval robit format 25x20 v nizsej gramazi ale ajtak je to velmi slusne, strany su dostatocne hrube a dobre sa v knihe listuje. Jednoznacne odporucam Blurb.
Blurb nepoznam ale pozrel som si prave ich stranku. Ako si spokojny s ich SW v porovnani s CEWE?
Inak medzi sviatkami mi prisla 30x30cm CEWE na fotopapiery a u mna velka spokojnost.
Ja som si celu knihu pripravil v photoshope a cez ich software som daval uz cele strany. Ale len co som si ho zbezne pozrel, mam pocit ze ma viac moznosti ako cewe, rozne typy kolazi, templaty su decentnejsie, menej gycove ako v cewe.
chcem sa spytat ako je to s pridavanim textu do knihy, ci uz CEWE alebo blurb. mozem pokojne pouzit diakritiku? ... skusal niekto tak, ze napriklad na jednu stranu dal len nejaky maly text (citat), bez fotografie?
chcem sa spytat ako je to s pridavanim textu do knihy, ci uz CEWE alebo blurb. mozem pokojne pouzit diakritiku? ... skusal niekto tak, ze napriklad na jednu stranu dal len nejaky maly text (citat), bez fotografie?
Ahojte ja som ešte mal v ruke fotobuch.de a tá sa mi veľmi páčila.
Ich SW je tiež veľmi príjemný.
Máte niekto skúsensoti s touto službou http://fotobuch.de/
Doostrujete fotografie pred vlozenim? Nestalo sa vam, ze by potom na nich bolo troska patrne zrno? Ja ich jemne doostrujem, len sa bojim, ze ked si ich software bude pri odosielani zmensovat, tak to troska domrvi (co sa mi uz neraz stalo pri fotkach :(
Doostrujete fotografie pred vlozenim? Nestalo sa vam, ze by potom na nich bolo troska patrne zrno? Ja ich jemne doostrujem, len sa bojim, ze ked si ich software bude pri odosielani zmensovat, tak to troska domrvi (co sa mi uz neraz stalo pri fotkach :(
Ak myslis Cewe, tak to fotky do knih doostruje, takze odporucam nedoostrovat alebo len s mierou.
pridám svoju čerstvú skúsenosť s Blurb. objednal som si štvorcovú 12-palcovú knihu v pevnej väzbe. výroba knihy trvala 4 pracovné dni, na piaty deň mi prišiel mail o odoslaní a na moje veľké prekvapenie bola doručená na 3 deň. na fotografiách trochu vidieť tlačový raster, ale nieje to nič hrozné. dal som základný papier, do budúcna vyskúšam fotopapier. k cene objednávky bola pripočítaná dph tuším 6%, hneď pri objednávaní. platil som v librách, vyšlo to lepšie ako v eurách. som spokojný, určite ich služby ešte využijem.
ja som frajerke dal este pred rokom urobit cez blurb knizku s fotkami, taky mensi rozmer, presne si to uz nepamatam, na fotopapier a absolutne bez vyhrad. Tvrda vazba, vsetko OK , doteraz sluzi :)
s druhou sluzbou nemam skusenost.
Tlac fotoknihy CEWE vs. Blurb
Inak medzi sviatkami mi prisla 30x30cm CEWE na fotopapiery a u mna velka spokojnost.
Tlac BLURB.
Mam tlacene z BLURB, aj z CEWE, rozdiely nie su priepastne, ale BLURB sa mi javi lepsi v podani farieb.
Do Europy to vychadza na cca 5 eur.
Ich SW je tiež veľmi príjemný.
Máte niekto skúsensoti s touto službou http://fotobuch.de/
s druhou sluzbou nemam skusenost.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie