z tych dvoch asi skor 1000d....myslimze je o trosku lepsie vybavena ako d3000....ked nikon tak aspon d5000 ale aj tam stale chyba ostriaci motor na strasie skla...ale inak je dobry
ak je pravda co sa pise v recenzii tu na ephoto, ze ´D3000 ma vyrazny sum uz pri ISO800´ tak by som velmi porozmyslal nad dosetrenim na D5000. Lebo nepredpokladam ze by autor otazky chcel kupit k tymto telam svetelne objektivy. A so setakom sa dostat na ISO800 je bezna vec, casto treba aj vyssie ak je malo svetla. Potom by mohol dojst k sklamaniu ze si kupi zrkadlovku a bude mat zasumene fotky.
Neviem, 1000D by som si asi nikdy nekupil, pripada mi ako plastova hracka, a to mi fest vadi, D5000 to uz vyzera celkom ako fotak, a to ze idealne su na nich AF-S objektivy, nech ta netrapi, i tak si clovek, ktory si kupi lowend-a nelame hlavu so starymi sklami, a ked daco bude do buducna chciet, tak si to kupi s af-s, ma tam v dobrej cene dost moznosti napr. 35/1,8, 50/1,4, 60/2,8 atd.
Neviem, 1000D by som si asi nikdy nekupil, pripada mi ako plastova hracka, a to mi fest vadi, D5000 to uz vyzera celkom ako fotak, a to ze idealne su na nich AF-S objektivy, nech ta netrapi, i tak si clovek, ktory si kupi lowend-a nelame hlavu so starymi sklami, a ked daco bude do buducna chciet, tak si to kupi s af-s, ma tam v dobrej cene dost moznosti napr. 35/1,8, 50/1,4, 60/2,8 atd.
s tymto nazorom suhlasim, najnizsej rade nikonov sa casto vytyka absencia motorceka v tele, ale ked si niekto kupi taky fotak, nebude predsa hned zhanat stare objektivy, kym sa dostane k tomu, ze odhali kvality starsich kusov, upgradne o triedu-dve vyssie... a aj spomedzi AF-S je urcite z coho vyberat
preto radsej canon....ten ma cmos...menej sumu....alebo tu d5000...a k sklamaniu....myslim ze toho sumu je tam nejej ako na ktoromkolvek kompakte :)
ano urcite menej, ale fotit na ISO800 s kompaktom je samovrazda, a ani to casto nie je potrebne kedze objektivy su svetelnejsie (aspon na tych lepsich kompaktoch) a ak to je potrebne netra s kompaktom fotit radsej vobec :)
Ale aby bolo ISO800 obmedzenim na zrkadlovke je neprakticke.
Inac suhlasim s dmedia co sa tyka AF-S a tiez co sa tyka jeho nazoru na 1000D.
1000D mozno vyzera ako hracka ale d3000 ktoru spomina autor temy nie je na tom o moc lespie....hlavne ma strasnu ergonomiu....koli vsetkemu treba utekat do menu...preto by podla mna bol predsa len lepsi canon 1000d...a co sa tyka af-s objektivov..budis...ale ked ho co i len trochu chyti tak by chcel nieco pevne a svetelne....a oblubena 50-ka f/1,8 mu nebude ostrit a casom zisti ze mu to vadi ako kamaratovi na d60-ke
1000D mozno vyzera ako hracka ale d3000 ktoru spomina autor temy nie je na tom o moc lespie....hlavne ma strasnu ergonomiu....koli vsetkemu treba utekat do menu...preto by podla mna bol predsa len lepsi canon 1000d...a co sa tyka af-s objektivov..budis...ale ked ho co i len trochu chyti tak by chcel nieco pevne a svetelne....a oblubena 50-ka f/1,8 mu nebude ostrit a casom zisti ze mu to vadi ako kamaratovi na d60-ke
Vsetko beriem, nemam nic proti tomuto nazoru, ale 1000D som mal moznost vyskusat...a moj nazor je vyssie. A kamos ma lepsie moznosti ako je 50/1,8, ta je oblubena hlavne kvoli cena/vykon. ale napr. moze si kupit macro 60/2,8 a ma tri v jednom-makro, kvazi portretak, af-s, super kresba a ine. alebo 50/1,4af-s za menej penazi, oba sa daju kupit aj od ruky za velmi dobre ceny. Mam 50/1,8 aj 50/1,4 viem co pisem. A i tak raz ked bude velky tak si kupi D90 a vyssie...:0)
Vsetko beriem, nemam nic proti tomuto nazoru, ale 1000D som mal moznost vyskusat...a moj nazor je vyssie. A kamos ma lepsie moznosti ako je 50/1,8, ta je oblubena hlavne kvoli cena/vykon. ale napr. moze si kupit macro 60/2,8 a ma tri v jednom-makro, kvazi portretak, af-s, super kresba a ine. alebo 50/1,4af-s za menej penazi, oba sa daju kupit aj od ruky za velmi dobre ceny. Mam 50/1,8 aj 50/1,4 viem co pisem. A i tak raz ked bude velky tak si kupi D90 a vyssie...:0)
toez beriem :) vsetko bude zalezat na nom a na peniazoch ktore ma...a najlepsie nech chyti kazdy do ruky a uvidi :)
D3000 vs 1000D pre zaciatocnika
Ale aby bolo ISO800 obmedzenim na zrkadlovke je neprakticke.
Inac suhlasim s dmedia co sa tyka AF-S a tiez co sa tyka jeho nazoru na 1000D.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa