Zdrávičko,nazov temy je pravdepodobne jednoznacny. Mám Canon 1000D, s objektívom Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6. Chcem fotit makro, na kupu Macro objektivnu momentalne nemam. Chcem sa opytat na Váš názor,klady,zapory ohladom predsádok,poradte mi ktoré kupit, vysvetlite prosim tie dioptrie. Popripade ak ma niekto napredaj ozvite sa. Dakujem vopred
Zatial ktore som pozeral :
http://shop.ephoto.sk/katalog/filtre/closeup/cokin-c104-close-up-4-55mm.html
http://shop.ephoto.sk/katalog/filtre/closeup/cokin-c103-close-up-3-55mm.html
Dufam ze este niekto bude citat tuto temu Mam otazku chcem zacat s makrom a poisalo sa tu vseli co a ja by som potreboval konkretne poradit.z tem som povyberal moznostiako napriklad ''pevné 50 mm sklo s clonovým krúžkom a k nemu manuálne medzikrúžky.'' alebo ''Makro spojovací krúžok s vonkajšími závitmi umožňuje spojiť dva objektívy s priemerom 49 a 52 mm k sebe. Takto získate jednoduché spojenie dvoch objektívov na fotenie makrofotografií.'' alebo ''Predsadky '' ....Mam D5000 so setakom 18-55mm 1:3,5-5,6G a mam pevny Nikkor 50mm 1.8G.....Otazka ako mozem s toho vsetkeho spravit makro objektiv.... 1. mozem s makro spojovacim kruskom spojit setovi objektiv a pevny 50mm objektiv? Alebo nejaky reverzny kruzok a predsadku??? Vie mi niekto poradit co musim kupit a ako to dokopi pospajat? Dakujem
Dufam ze este niekto bude citat tuto temu Mam otazku chcem zacat s makrom a poisalo sa tu vseli co a ja by som potreboval konkretne poradit.z tem som povyberal moznostiako napriklad ''pevné 50 mm sklo s clonovým krúžkom a k nemu manuálne medzikrúžky.'' alebo ''Makro spojovací krúžok s vonkajšími závitmi umožňuje spojiť dva objektívy s priemerom 49 a 52 mm k sebe. Takto získate jednoduché spojenie dvoch objektívov na fotenie makrofotografií.'' alebo ''Predsadky '' ....Mam D5000 so setakom 18-55mm 1:3,5-5,6G a mam pevny Nikkor 50mm 1.8G.....Otazka ako mozem s toho vsetkeho spravit makro objektiv.... 1. mozem s makro spojovacim kruskom spojit setovi objektiv a pevny 50mm objektiv? Alebo nejaky reverzny kruzok a predsadku??? Vie mi niekto poradit co musim kupit a ako to dokopi pospajat? Dakujem
http://www.bhphotovideo.com/c/product/375238-REG/Kenko_AEXTUBEDGN_Auto_Extension_Tube_Set.html pohladaj nieco taketo, ja osobne to mam,,len kusok starsie a lacnejsie. ale princip je ten isty, posunut ohnisko. a foti sa s tym najlepsie ked mas na to nasadeny nejaky dlhsi objektiv, 55-200 atd. ale aj 18-105 sa da. myslim si ze celkom dobra alternativa, ked chces fotit makro. ale nieje to to prave orechove ako ked mas origos makro objektiv, je to len nahrada....ale dobra
Zdrávičko,nazov temy je pravdepodobne jednoznacny. Mám Canon 1000D, s objektívom Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6. Chcem fotit makro, na kupu Macro objektivnu momentalne nemam. Chcem sa opytat na Váš názor,klady,zapory ohladom predsádok,poradte mi ktoré kupit, vysvetlite prosim tie dioptrie. Popripade ak ma niekto napredaj ozvite sa. Dakujem vopred
Zatial ktore som pozeral :
http://shop.ephoto.sk/katalog/filtre/closeup/cokin-c103-close-up-3-55mm.html
Do makro predsadok by som nesiel. Skrati to zaostrovaciu vzdialenost, ale ked chces fotit hmyz, tak to nie je to, co by si chcel. Podobne je to s medzikruzkami. Neminaj peniaze na nepouzitelne hluposti a radsej dosetri na makroobjektiv. Napr. Tamron 90mm kupis pod 400 eur.
Jednoznačne Raynox. Samozrejme ideál je naozajstný makroobjektív, ak ide ale o peniaze, makropredsádky Raynox ponúkajú prekvapivo veľa muziky za málo peňazí. A hlavne to nie sú len obyčajné lupy (ako tu niekto dával odkaz na Hoya - jedna šošovka), ale fakticky malé objektívy s viacerými optickými členmi vrátane asférického. Raynox 150 má 4,9 dioptrií a stojí cca. 50 eur a 250ka má 8 dioptrií a stojí cca. 60 eur. Už na 55mm objektíve Ti dá slušné zväčšenie a pri dlhšom (napr. na 200 mm) budeš mať také zväčšenie a takú malú hĺbku ostrosti, že v rovine ostrosti budeš mať tak pol mravcovej hlavy. Opakujem, nie je to pravý makroobjektív, ale za 50-60 eur je to super.
fatality: tak to je iná liga, makroobjektív a ešte k tomu skombinovaný s makropredsádkou s 25 dioptriami, to tej muche môžeš počítať roztoče vo vlasoch. Ja som chcel demonštrovať lacnú kombináciu obyčajného zoomu s makropredsádkou; takto vyzerá mucha na 300mm (z ruky, čiže nejaký tras tam je) a Raynox 150 (4,9 dioptrie):
fatality: tak to je iná liga, makroobjektív a ešte k tomu skombinovaný s makropredsádkou s 25 dioptriami, to tej muche môžeš počítať roztoče vo vlasoch. Ja som chcel demonštrovať lacnú kombináciu obyčajného zoomu s makropredsádkou; takto vyzerá mucha na 300mm (z ruky, čiže nejaký tras tam je) a Raynox 150 (4,9 dioptrie):
Slusne, ja som skusal Raynox 250 (to je tusim 8 dioptrii) na 200mm ale nic normalne sa mi nedarilo...z ruky takmer vobec.
ved hej,ja som to zas pastol aby si kazdy mohol pozriet mieru aberacie a difrakcie digital zrkadlo+predsadka..samozrejme treba pouzivat Raynox predsadky,co su uz v podstate male opticke sustavy,nie obycajne lupy..a konkretne s touto sa daju dosahovat fajn vysledky aj na 100-300mm sklach..stoji okolo 80e co je furt lacnejsie ako makroobjektiv,najma ak niekto uz tele vo vybave ma a chce fotit makro.. ..akurat treba ratat s tym,ze z ruky to pojde velmi tazko,treba stativ..
mne sa v začiatkoch ešte na ultrazoome osvedčila reverzne nakrútená stará ohlodaná FD 135. Skúšal som ju nedávno cez reverze ring nahodiť na 50/ 1,8. Výsledok: www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/310136// Jednocvak, fotené z ruky.
Pravdupovediac bojím sa ale poškodenia objektívu, keď naň zakvačím ešte reverze ďalší. Predsa len je to váha. Aké s tým máte skúsenosti?
mne sa v začiatkoch ešte na ultrazoome osvedčila reverzne nakrútená stará ohlodaná FD 135. Skúšal som ju nedávno cez reverze ring nahodiť na 50/ 1,8. Výsledok: www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/310136// Jednocvak, fotené z ruky.
Pravdupovediac bojím sa ale poškodenia objektívu, keď naň zakvačím ešte reverze ďalší. Predsa len je to váha. Aké s tým máte skúsenosti?
Paradna foto, ticho zavidim...ale trt, nahlas zavidim Len dam link tak aby tam islo ostatnym priamo pozret:
Makro predsádky Ano ! Nie ?
http://www.photonet.sk/shop/hoya-hmc-4d-makro-predsadka-52-mm/p_3157.html
Neminaj peniaze na nepouzitelne hluposti a radsej dosetri na makroobjektiv. Napr. Tamron 90mm kupis pod 400 eur.
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/300811/hello-kitty/
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/301461/0/
Ja som chcel demonštrovať lacnú kombináciu obyčajného zoomu s makropredsádkou; takto vyzerá mucha na 300mm (z ruky, čiže nejaký tras tam je) a Raynox 150 (4,9 dioptrie):
Ja som chcel demonštrovať lacnú kombináciu obyčajného zoomu s makropredsádkou; takto vyzerá mucha na 300mm (z ruky, čiže nejaký tras tam je) a Raynox 150 (4,9 dioptrie):
Skúšal som ju nedávno cez reverze ring nahodiť na 50/ 1,8. Výsledok:
www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/310136//
Jednocvak, fotené z ruky.
Skúšal som ju nedávno cez reverze ring nahodiť na 50/ 1,8. Výsledok:
www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/310136//
Jednocvak, fotené z ruky.
Len dam link tak aby tam islo ostatnym priamo pozret:
www.ephoto.sk/uzivatel/peter123/fotografie/310136//
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie