dnes som si všimol jeden inzerát v novinách : 5-ročná záruka na fotoaparát. bezplatne. za 1/10 ceny, ktorú možno vrátia. myslím si, že užívatelia tohoto serveru asi nespĺňajú štatistiky uvádzané na stránkach "superzaruka.sk" a určite sa nestanú ich klientami. alebo sa mýlim?
Zaruka dlhsia ako 24 mesiacov je uz len vec predajcu, ktory bude hradit opravu zo svojho. Je otazne, ake budu podmienky pre jej uplatnenie a na co sa bude vstahovat, kedze to nie je ukotvene v ziadnom zakone. Preto si treba dokladne nastudovat podmienky dane predajcom.
Podobny mechanizmus uz davno funguje napr. v USA.
precitaj si dost cerstvu diskusiu odtial az do konca, preipadne stranku pred prispevkom
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2275&action2=showComment&commentId=71860&page=9#comments71860
ja som tam tiez uz nakupoval a nezdalo sa mi na tom obchode nic zle... a co sa tyka tej zaruky - 1/10 z ceny navyse je dost, hlavne pri drahsich veciach, cize kazdy si sam musi zvazit, ci mu tie 3 roky navyse za to stoja. Je to dobre hlavne pri objektivoch, ktore sa kupuje na ´cely´ zivot, ale pri telach v tom vyznam nevidim, lebo malokto foti s jednym fotakom 5 rokov... Kazdopadne ta ´zaloha´ za predlzenu zaruka nebude vratena cash, ale bude sa moct uplatnit v dalsom nakupe (o 5 rokov :)) ... a ako pise Karol, vo svete to uz davno funguje, takze nie je to nejaka novinka... napriklad kopec vyrobcov notebookov takto umoznuje prikupit rozne formy zaruky a servisu
v tomto prípade to vidím len ako marketingovú aktivitu. náklady na systém môžu narásť nekontrolovateľne a mnoho ľudí by vedelo po pár rokoch ´vhodne opraviť foťák´ a využiť poistenie v neprospech poisťovateľa. dokonca tu vo fóre sa raz riešila téma ako vhodne opraviť.. keby to bolo také výhodné pre predajcu a kupúceho, ponúkal by takúto službu aj ephotoshop?
rovnaku sluzbu ponuka aj datart... tiez je tam moznost si priplatit 1 ci 3 roky k zakonnym dvom....pri fotakoch to az take drahe nie je...a ked sa ti s tym nic netane tak sa po 5 rokoch ta cuna premietne do zlavy na dalsi nakup...podobne ako sa pisalo vyssie....takze nic take zle na tom nie je...nemyslim ze by datart zduchol zo slovenska lebo tak ci tak az tolko tych predlzenych zaruk sa v porovnani s predanym tovarom nepredava :)
Zijem v Irsku a toto tu fici normalne uz roky. Vyhoda tu je ta ze napriklad aj den pred skoncenim tejto kupenej zaruky ti tovar vymenia, bez akejkolvek otazky. Niekto mi dokonca vravel ze si oblial laptop kolou, prisiel do obchodaku a bez debaty vymenili za novy. Akurat verim tomu ze na Slovensku bude o tej dodatocnej zaruke zmluva na 5 stran a urcite sa tam na vsetko najde ´ALE´...
Zijem v Irsku a toto tu fici normalne uz roky. Vyhoda tu je ta ze napriklad aj den pred skoncenim tejto kupenej zaruky ti tovar vymenia, bez akejkolvek otazky. Niekto mi dokonca vravel ze si oblial laptop kolou, prisiel do obchodaku a bez debaty vymenili za novy. Akurat verim tomu ze na Slovensku bude o tej dodatocnej zaruke zmluva na 5 stran a urcite sa tam na vsetko najde ´ALE´...
suhlasim, ze u nas su zmluvy ´velmi vyhodne´ pre zakaznika... ale u nas je to tak so vsetkym, mna naposledy vytocila urazova poistka, ale to je uz o inom... a este k tej zaruke, u nas sa predavajuci snazi vacsinou zo vsetkeho vykrutit. Mal som tu navstevu zo zahranicia a ti len pozerali, ako sa handrkujem o zarucnej oprave notebooku a asi po 30min odovzdavam notebook na opravu. Nechapali preco som nedostal nahradny, alebo dalsi novy kus... Nuz, vitajte na Slovensku :)
Rozsirena zaruka je v zahranici bezna vec, hlavne v USA. Lenze v USA bezne dostanes k fotaku napr. zadarmo aj jeho poistenie. Ked platis kreditkou a o rok fotak rozbijes, dostanes novy.
U nas? No neviem. Davat 5 rokov zaruky na fotak, to je fakt exces. Za tu dobu takmer kazdy majitel fotak uz vymeni - mozno rataju prave s tym. Ale ked nevymeni tak do 5 rokov verim ze je uz dost vysoka sanca poruchy. Chcel by som vidiet zarucne podmienky - mozno na uplatnenie tej ´zaruky´ treba zaplatit manipulacny polatok 90 % z opravy.
Datart takisto ponuka rozsirenu zaruku. Pri chladnicke za 200 eur je to +50 eur za rok navyse a +80 eur za 3 roky. Takze 40 % navyse za 5 rokov zaruky u chladnicky, ktore bezne v pohode funguju cez 10 rokov. Za 10% 5 rokov u fotaku? Neverim ze sa to naozaj da.
podľahnete sľubom?
Podobny mechanizmus uz davno funguje napr. v USA.
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2275&action2=showComment&commentId=71860&page=9#comments71860
U nas? No neviem. Davat 5 rokov zaruky na fotak, to je fakt exces. Za tu dobu takmer kazdy majitel fotak uz vymeni - mozno rataju prave s tym. Ale ked nevymeni tak do 5 rokov verim ze je uz dost vysoka sanca poruchy. Chcel by som vidiet zarucne podmienky - mozno na uplatnenie tej ´zaruky´ treba zaplatit manipulacny polatok 90 % z opravy.
Datart takisto ponuka rozsirenu zaruku. Pri chladnicke za 200 eur je to +50 eur za rok navyse a +80 eur za 3 roky. Takze 40 % navyse za 5 rokov zaruky u chladnicky, ktore bezne v pohode funguju cez 10 rokov. Za 10% 5 rokov u fotaku? Neverim ze sa to naozaj da.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa