Fórum » O TECHNIKE

kamera do 1700€

immortal20
2010-01-18 08:27:08+01
ahojte trosku odveci na fotografickom forume pisat o kamerach ale napisem pravdu neviem vygooglit iny portal kde by sa dalo opytat nieco taketo ... potreboval by som kameru do 1700€ premyslal som nakupovat v USA ale pripada mi to moc riskantne a potrebujem zdokladovat tuto kupu pre uctovnictvo. proste potrebujem blok... kamera by mala byt primarne urcena na svadby stuzkove atd. proste biznis na internete neviem najst toto cenove rozpatie co mate vy a co by ste mi poradili ... o peniaze nejde menej nechcem dat, premyslal som aj o kupe lacnejsieho modelu a dokupit tam slnecnu clonu externy micro atd... priklad: http://www.bhphotovideo.com/c/product/384527-REG/Sony_HVRA1U_HVRA1U_HDV_Camcorder.html ale myslim ze tam je problem so svetlom (nevidim kam by sa dalo napojit) nemam absolutne ziadne skusenosti tocil som kedysi kamerou na pasky este pred 10rokmi to asi bolo ... a pripadne nejaky software na ktorom sa da pracovat so strihom ako aj efektami dakujem

W-ShikAre
2010-01-18 08:35:38+01
Kup si canon 7d a bude ti bohate stacit ,vytunuj si ju asi takto

http://vimeo.com/6781105

Robi vazne skvele zabery ,na fore tvfreak bolo o nom dost dobra diskusia,
podla mna za tu cenu nezozenies nieco ,co by robilo krajsie filmecky.
Mala ukazka z testu http://vimeo.com/7764570

W-ShikAre
2010-01-18 08:36:14+01
pisem jak madar :X sory

Martin P
2010-01-18 08:40:14+01
http://forum.grafika.cz/forum_agr.php?97
radsej skus tuto debatu
1700 euro ti na vytunovanie a kupu 7D nebude stacit

dodo_bb
2010-01-18 08:41:25+01
http://www.proficams.eu/index.php?page=2677&action=productdetail&oc=498

zavolaj si do eshopu www.fotovideoshop.sk, šéf je tam povolaním kameraman....

Dodo PO
2010-01-18 08:50:40+01
Kvalitná kamera do 1700 EUR? Ťažko. Ale točiť svadby, stužkové zrkadlovkou to je o hubu. Kúp si Canon HV40, s predsádkou, clonou a mikrofónom sa do 1700 EUR zmestíš. Steadycam si neskôr dokúpiš.

2010-01-18 09:00:14+01
ta suma mi pripomina maximalnu vysku, do akej mozes zuctovat nakup jednej veci v ramci prispevku na samostatne zarobkovu cinnost...
niekedy si riesil objektivy resp. telo v tej cene, od toho si uz upustil a presiel na kameramansku techniku? cim dalej, tym viac poznam ludi, co upustaju od videa na svadbe a inklinuju len ku fotkam...

2010-01-18 09:05:56+01
ja som mal svadbu minuly rok a tiez som mal radsej len profi fotografa. video nezachyti len tie prijemnejsie okamihy :-)

Bindo
2010-01-18 09:09:27+01
príspevok od:
ta suma mi pripomina maximalnu vysku, do akej mozes zuctovat nakup jednej veci v ramci prispevku na samostatne zarobkovu cinnost...
niekedy si riesil objektivy resp. telo v tej cene, od toho si uz upustil a presiel na kameramansku techniku? cim dalej, tym viac poznam ludi, co upustaju od videa na svadbe a inklinuju len ku fotkam...
ja si mozem kupit objektiv a dostanem na to aj prispevok ??? lebo o zivnosti uz chvilu uvazujem, aj ked nie pre foto oblast, ale ak by to tak bolo asi by som nevahal a pripisal tam aj to :)

jake
2010-01-18 09:10:11+01
mal som podobnu dilemu a dlho som s tym stravil casu, na serveri www.tvfreak.cz mas rozpisane recenzie a vsetko mozne co by si sa potreboval dozvediet. Kedze nepotrebujes ´tvrdu´ profi kameru tak by som Ti hned poradil jeden model co som si kupil aj ja (www.bestcena.sk) a to je konkretne SONY CX520VE - ma zabudovanu flasch pamat 64Gb takze nebudes mat problemy s HDD, natacanim na kazety a tak. Ma suverenne najlepsi vykon pri skustocne velmi zlom osvetleni a nataca velmi dobre Full HD video. Samozrejme existuje aj vyssi model s vahou 3kg ale tam zacina cena pri cca. 4000,- bez prislusenstva. V tejto kamerke (je velmi lahka a vykonna) aj s prislusenstvom sa zmestis do 1500 . Da sa dokupit vsetko mozne - od vodneho puzdra cez externu diodovu lampua, mikrofon,... neni problem. Vyberal som ju velmi dlho a presiel som vsetkym moznym. Je to presne rozhranie medzi amaterskym a profi. Obsluha je taktiez komfortna a navyse Sony ma pefektne vychytane vsetko a u nas aj dostupne prislusenstvo. Servis som nikdy nepotreboval. Existuje este aj podobna technika v canone a panasonicu. Ale pri zlom svetle je na tom Sony dobre. Je len lepsia jedna, Panasonic - aktualne recenzovany na tvfreak.cz - strci do vacku vsetkych vo svojej kategorii. technicky spiskovy stroj za tie iste peniaze, ale ja som zvyknuty na Sony ovladanie ktore je totalne blbovzdorne.

jake
2010-01-18 09:12:42+01
pokial chces lepsiu kameru tak minimum je aspon toto:http://www.syntex.sk/produkt.php?vyr=20&id=1175069265
ostatne nizsie modeli by som nebral, to je viac menej v kvalite ako ta superkompaktna opisana vyssie

2010-01-18 09:23:17+01
príspevok od:
ja som mal svadbu minuly rok a tiez som mal radsej len profi fotografa. video nezachyti len tie prijemnejsie okamihy :-)
tu nejde o prijemnejsie okamihy ale o zivotnost videa z hladiska pozeratelnosti vzhladom ku vynalozenym financnym prostriedkom...cim viac sa stretavam s nazorom, ze je to prezitok jednak z uspory casu (malokto bude sediet 2-3 hodiny a cumiet na svadbu viac ako jedenkrat) a jednak ku pouzitej technologii (niekedy bola top kvalita vhs, teraz je to stredoveka technologia, kde prevod na novsi format i vdaka technike nestaci zlepsit kvalitu pripadne je nakladny).
Fotka vydrzi roky, ked je na papieri...a digitalna forma sa da prisposobit na aktualny sposob zaznamu...

2010-01-18 09:25:44+01
nemal som na mysli techniku, ale mas pravdu

2010-01-18 09:26:18+01
príspevok od: Bindo
ja si mozem kupit objektiv a dostanem na to aj prispevok ??? lebo o zivnosti uz chvilu uvazujem, aj ked nie pre foto oblast, ale ak by to tak bolo asi by som nevahal a pripisal tam aj to :)
ano, mozes dostat, no ak opri pkazdom prispevku od statu, musis splnit urcite podmienky a zvladnut papierovacky okolo toho...

Bindo
2010-01-18 09:31:41+01
príspevok od:
ano, mozes dostat, no ak opri pkazdom prispevku od statu, musis splnit urcite podmienky a zvladnut papierovacky okolo toho...
hej to mi je jasne... skocim na nejaky urad a poinformujem sa... dik za info :)

Dodo PO
2010-01-18 09:39:09+01
príspevok od: Bindo
hej to mi je jasne... skocim na nejaky urad a poinformujem sa... dik za info :)
Neskáč na „nejaký úrad“, zastav sa na ÚPSVaR vo vašom mesta.

2010-01-18 09:48:49+01
v skratke - chcel som len upozornit autora, ze ak sa planuje tejto cinnosti venovat, nech pocita i s tymto vyvinom trhu...

immortal20
2010-01-18 10:02:39+01
ano bude to financovane statom a prispevkom pre granka od profi kamery som upustil nakolko prisla moznost ze stat mi zaplati odvody na dva roky ... takze kupujem len kameru
pozman fotografov ktori fotia setakom a 450kou bez externacu k tomu kameru maju priblizne cenovej hladiny ako ja chcem a za svadbu beru tri stovky ... pre mna nema zmysel kupovat drahy fotak ked fotky su v rozmeroch par centimetrov akurat kupim jeden širokáč Lkovy a to je komplet ... keby som bol invalid a zalozil by som si zivnot tak tam je uz vyse 9000€ prispevok tak z toho by sa dalo kupvat uz hocico ... dakujem za rady a este by som vas poprosil o nejaky soft na ktorom sa da strihat video diky

immortal20
2010-01-18 10:03:12+01
ak chce niekto info ohladom prispevku tak postu mi poslite aktualne to robim aj podnikatelsky zamer a nie je to nic tazke a ani nic strasne ...

immortal20
2010-01-18 10:05:03+01
príspevok od:
v skratke - chcel som len upozornit autora, ze ak sa planuje tejto cinnosti venovat, nech pocita i s tymto vyvinom trhu...
no neviem z kadial si ale zaklad podnikania je oslovit co najvacsi pocet ludi ... a ked som robil pre jednu firmu strasne vela zakaziek bolo typu / iba kamera alebo kamera a fotak ... malo velmi malo bolo iba fotak ...a ked bolo tak koly financiam ja osobne som mal svadbu fotenu nie boh vie ako a tocenu tak ze video som este stale nedostal ...

Strana 1 z 2

Inzercia