Zdravim :)
Chcem sa spytat, ci sa oplati kupit za nejakych 20EUR stary rusky objektiv Helios 44 58mm/f2 M42 zavit, ktory bol pouzivany ako kit lens na starych Zenitoch?
Dakujem za odpoved.
Na M42 si radsej kup Pancolar 50/1,8 co bol ako zakladny set pri praktikach. 20EUR je podla mna dost za ten Helios. Nemecke skla co sa uzivali na praktikach su lepsie.
ja mam po mame spominany helios a zrejme ma pokazeny clonovy kruzok, nejde na nom menit clona, ale to az tak nevadi, liezli mi z toho paradne fotky a to som mal (iba) sony a200.. nejake obrazky (aj ked nie najlepsie co som s nim nafotil) mam tu http://picasaweb.com/marek.ceman/Helios44M458F2# ...
Ahoj, ja použivam ten helos na portréty, ale neviem či by som ho kupil za 20€.
Asi za 20€ raz bola ponuka v bazare na nejaky objektiv Pentax A50/1,9 či 1,8 origo s bajonetom Pentax, ale dlho sa nezdržal v bazáre. Tu pridávam tie portréty na F2 :)
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=65499
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=81459
Za 20 EUR kupis cely Zenit aj s objektivom. Helios je ale konstrukcne najhorsi z objektivov vyrobenych vo vychodnom bloku. Radsej nieco z Prakticy s MC vrstvami a prepinanim clony A/M.
jedno je iste,je cim dalej tym tazsie zohnat volakedy bezne M42 objektivy...O lepsich kuskoch nehovoriac..ich ceny zavratne stupaju...z portretnych skiel je velmi dobry sonnar 3,5/135 alebo pentacon 2,8/135.. cez redukciu velmi dobre pouzitelne na DSLR napr. ako portretne skla,ktore ponukaju super vysledky a su vyrovnanym superom drahych modernych objektivov. V kazdom pripade odporucam, ak sa vsak este nejaky podari zohnat... dobra optika nestarne a urcite neklesa na hodnote
Este jedna poznamocka, pokial este nemas redukciu na M42, tak chod radsej do skiel z PSix-u, uzasne podanie a kresba, akurat treba kupit s MC vrstvami, a viac sa toho vyskytje v bazaroch, napr. Biometar 80/2,8MC, vynikajuce sklo, osobne mam vyskusane.
M42 redukciu mam takmer od kupy fotaku :) Dik za tip.. tie Biometary som videl veruze dost v bazaroch. Ved popozeram teda nieco lepsejsie ako ten Helios :)
Moje skusenosti s objektivami Pentacon six na dig.zrkadlovkach niesu najlepsie....Casto sa vyskytovali obrazove vady /vinetacia, ostrenie/ a boli dost vyrazne. Tych objektivov som vyskusal niekolko.... Mam vsak vynikajuce skusenosti s objektivami M42, zvlast objektivy z Praktiky ako pentacon 135mm a pancolar50mm, ale aj pentacon 50mm,davali vyborne vysledky na digitale.
Moje skusenosti s objektivami Pentacon six na dig.zrkadlovkach niesu najlepsie....Casto sa vyskytovali obrazove vady /vinetacia, ostrenie/ a boli dost vyrazne. Tych objektivov som vyskusal niekolko.... Mam vsak vynikajuce skusenosti s objektivami M42, zvlast objektivy z Praktiky ako pentacon 135mm a pancolar50mm, ale aj pentacon 50mm,davali vyborne vysledky na digitale.
Stymto nemozem suhlasit, mozno to robi kombinacia telo+psix, ja som osobne robil na Nikon-e D70,D80 a D300, na D300 super vysledky, vid vzorka. Menej dobre vysledky boli iba s Psix 120-tkou, super boli s 80/2,8, 180/2,8 a 300/2,8. Videl som aj test Canon 30D+biometar 80/2,8 fotky, velmi dobre.
Videl som kdesi na aukciach Prakticu L s Pancolarom za nejakych 17 eur :0) Ja mam Pentacon 50/1,8 M42 a je dobry...
Mozno tak pred rokom dvoma.... Ceny tychto objektivov sledujem a mozem ti povedat ze neustale stupaju. Samozrejme aukcie vacsinou zacinaju od 1 eura, dolara, resp. libry, takze cenu cca 17 eur nieje problem vidiet v jej priebehu. Ale ak si pozries ceny za ktore sa objektivy nakoniec vydrazia, zistis ze tebou spominany pancolar samostatne sa ti velmi tazko podari vydrazit pod 100eur.. K tomu si prirataj naklady na dopravu a poistenie... Ide o pancolar s MC vrstvami samozrejme v dobrom stave.. Bez MC vrstiev a v horsom stave kupis podstatne lacnejsie.
Ako priklad / ceny su v GBP/
Stymto nemozem suhlasit, mozno to robi kombinacia telo+psix, ja som osobne robil na Nikon-e D70,D80 a D300, na D300 super vysledky, vid vzorka. Menej dobre vysledky boli iba s Psix 120-tkou, super boli s 80/2,8, 180/2,8 a 300/2,8. Videl som aj test Canon 30D+biometar 80/2,8 fotky, velmi dobre.
Hovoril som o mojich skusenostiach s eos 450d.. Ale pripustam ze som mohol natrafit na zaciatku na dva tri zle kusy pentacon6 a mozno prave preto som subjektivne viac inklinoval k M42ke. Problem s Psix mohol byt aj v redukcii.. V kazdom pripade stare objektivy stoja za to. Myslim ze ak je stastie da sa este zohnat dobry kusok za ako tak primeranu cenu
Na M42 si radsej kup Pancolar 50/1,8 co bol ako zakladny set pri praktikach. 20EUR je podla mna dost za ten Helios. Nemecke skla co sa uzivali na praktikach su lepsie.
Zakladny set pri Prakticach bol pentacon... Dalo sa to kupit aj s pancolarom, ale to uz bolo podstatne drahsie
Helios 44 58mm/f2 M42
Asi za 20€ raz bola ponuka v bazare na nejaky objektiv Pentax A50/1,9 či 1,8 origo s bajonetom Pentax, ale dlho sa nezdržal v bazáre. Tu pridávam tie portréty na F2 :)
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=65499
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=81459
jedno je iste,je cim dalej tym tazsie zohnat volakedy bezne M42 objektivy...O lepsich kuskoch nehovoriac..ich ceny zavratne stupaju...z portretnych skiel je velmi dobry sonnar 3,5/135 alebo pentacon 2,8/135.. cez redukciu velmi dobre pouzitelne na DSLR napr. ako portretne skla,ktore ponukaju super vysledky a su vyrovnanym superom drahych modernych objektivov. V kazdom pripade odporucam, ak sa vsak este nejaky podari zohnat... dobra optika nestarne a urcite neklesa na hodnote
Ako priklad / ceny su v GBP/
http://cgi.ebay.co.uk/PANCOLAR-50mm-F1-8-Carl-Zeiss-Jena-M42-for-SLR-DLSR_W0QQitemZ270515353015QQcmdZViewItemQQptZUK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN?hash=item3efbf8b5b7
atd. je tam toho viac, ale za 17 eur to nekupis ani omylom
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa