Ahojte!
Najprv by som sa chcel nieco opytat - fakt naozaj zhorsuje zrak fotenie cez hladacik na zrkadlovke? - Za 2 dni som to pocul od 3 ludí...
Druha moja otazka - mam nikon d90 s obíkom 50mm 1.8AF-D. Ide o to, ze vcera som si vsimol, ze cez Livewiev ostrí o poznanie lepsie, a mám krajsie, ostrejsie snímky ak fotim cez hladacik. Vcera som porovnával fotky fotene zo statívu.
Riesit ostrost som zacal uz dlhsie, ako som videl, ze niekto dosahuje na tomto obiku pri clone 2.8 dokonale ostre snimky pri portretoch s "celym telom"... Mne to nikdy neslo, uz som chcel reklamovat objektív, ze je neostri dobre atd...
No, vcera sa mi priznal, ze foti cez LV.. Cez LV to fotí krásne aj na 2.8.
Zaujimave. Máte niekto s tym nejake skusenosti? - ze cez LV ostri lepsie? Pomalsie, ale lepsie. Ci je to v poriadku alebo je to závada tela?
Naozaj prosim, blbe prispevky nepridávajte.
a neskúšal si ostriť cez hladáčik, ale so zatlačeným tlačidlom na kontrolu HO? ja to tlačitko nemám, takže to skúšať nemôžem, a neviem či vtedy ostrenie funguje. ale za pokus by to stálo. Pokial viem tak ostrenie cez LV nie je žiaden rýchlik :)
ostri sa vzdy s odclonenym objektivom, aby si presne videl kde presne mas zaostrit a mam pocit ze so zaclonenym objektivom by to ostrit nemalo, usudzujem z toho ze ked je zmadžgnutá ta tlačica tak to nechce exponovat
Nie som si istý, či chápem správne, čo píšeš, ale nemyslím si, že by pri väčšom clonovom čísle mohlo zaostrovať lepšie. Je len väčšia hĺbka ostrosti, takže sa môže menej prejaviť nejaká nepresnosť ostrenia. Pri zníženej hladine svetla práveže sa horšie zaostruje pri väčšej clone (t.j. málo svetelnom objektíve).
Čo sa týka rozdielu v presnosti zaostrenia v LV to môže súvisieť s tým, že v režime LV (v tripod móde) ostrí detekciou kontrastu podľa dát z obrazového čipu.
Ninon D90 LV + 50mm 1.8AF
Čo sa týka rozdielu v presnosti zaostrenia v LV to môže súvisieť s tým, že v režime LV (v tripod móde) ostrí detekciou kontrastu podľa dát z obrazového čipu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa