AHoj, ja som na tento objektiv kupil Zkovy rad Cokinu. Nie je to idealne, vinetuje to cca na 11 a 12 mm. Mne to ale staci, som spokojny. :) Neskusal som ale P rad ani ten wide P, ten wide by mozno nevinetoval.
AHoj, ja som na tento objektiv kupil Zkovy rad Cokinu. Nie je to idealne, vinetuje to cca na 11 a 12 mm. Mne to ale staci, som spokojny. :) Neskusal som ale P rad ani ten wide P, ten wide by mozno nevinetoval.
No ked ti vinetuje Zko,tak co by si cakal od Pka.Wide si mozes urobit aj sam ,tym ze odrezes z drziaka 2 poledne uchyty,ostane ti iba na jeden filter
Od Cokinu je lepsie volit Z-system, ten ma lepsie drziaky aj filtre. Lacnejsim riesenim je P-system, najlepsie je upravit si drziak tak, ze odrezes dve drazky (lepsie nez sirokouhly drziak)
Najkvalitnejsi aj najdrahsi je Lee, v monuke maju dokonc specialne sirokouhle drziaky iduce poza prednu obrubu objektivu.
No ked ti vinetuje Zko,tak co by si cakal od Pka.Wide si mozes urobit aj sam ,tym ze odrezes z drziaka 2 poledne uchyty,ostane ti iba na jeden filter
rezat nemusim, je to srobovatelne a rozoberatelne.. Kedykolvek tam mozem nechat drziak len na jeden filter.. Ja ale casto pouzivam dva, obcas aj tri :)
Mam P seriu na 10-22 a od 12-13 je to v poho. Ale mam zrezane tie prve dva rady. Ale v 90% pripadov aj tak drziak nepouzivam lebo sa mi ho nechce srobovat takze to len prichytím.
Mam P seriu na 10-22 a od 12-13 je to v poho. Ale mam zrezane tie prve dva rady. Ale v 90% pripadov aj tak drziak nepouzivam lebo sa mi ho nechce srobovat takze to len prichytím.
presne tak, na najsirsom ohnisku (10-11 mm) pridrzis filter rukou pri objektive a je to UPLNE bez vinetacie :-)
na ostatnych ohniskach je P seria so sirokouhlym drziakom v pohode.
Cokin sistém & Tokina 11-16
alebo
http://www.mafra.sk/cokinkreativnysystem.html
Najkvalitnejsi aj najdrahsi je Lee, v monuke maju dokonc specialne sirokouhle drziaky iduce poza prednu obrubu objektivu.
na ostatnych ohniskach je P seria so sirokouhlym drziakom v pohode.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa