Poradte, aky film ide do Lubitela 2, v navode pisu, ze je to dvojoka zrkadlovka pre 12 obrazkov velkosti 6x6 cm na film 6x9 cm. Poprosim nejaky link na film, ktory by do toho isiel, vdaka.
písal som priamo do fujifilmu keď som zháňal nejaké lepšie filmy tohto formátu, dozvedel som sa že od nich sa dá kúpiť minimálne 10 kusov z jedného druhu a odporučili mi obchod ´SKY COLOR FOTO na Františkánskom námestí v Bratislave (u p. Podolského - mob. 0903 468 082)´
Aha, tak fajn, vdaka za radu, po uvedenych informaciach vidim, ze je toho celkom dost, od negativov BW a farebnych az po BW a farebne pozitivne filmy.
Este ak niekto moze poradit, lebo nie vzdy to je napisane pri vyrobku v eshopoch, vsetky filmy s oznacenim 120 maju len 12 obrazkov? Lebo v navode je napisane, ze dany fotoaparat je pre 12 obrazkove filmy.
6x6-12 obrazkov, 6x4.5 - 16 obrazkov 6x9-8 obrazkov z filmu 120, na www.google.com sa da toho vela zistit, vedeli ste o tom?
alebo wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/120_film :-)
film formatu 120/220 ma jednotnu sirku 6cm a rovnaku dlzku. podla toho na aky format sa pouzije tak tolko obrazkov nan vojde. samozrejme jeden rozmer ostava rovnaky (6cm), druhy rozmer moze byt:
4.5, 6, 7, 8, 9, 12, 17 su dokonca aj vacsie pre specialne ucely.
120 ma zo zadnej strany papier na ktorom su napisane cisla policok, 220 tento papier nema, preto je tensi a na rovnaku hrubku ho vojde viac. neda sa vsak pouzit do fotakov ktore maju okienko v zadnej stene prave na citanie cisiel policok (Lubitel medzi ne patri). Ale 220 film je v nasich koncinach myslim prakticky nedostpuny inak ako na objednavku zo zahranicia.
neviem ako vám ale mne nikdy nevyšlo pri formáte 6x6 12 obrázkov a to medzi snímkami neboli také velké medzery, vždy mi vyšlo asi 9-10 obrázkov na celý film..
neviem ako vám ale mne nikdy nevyšlo pri formáte 6x6 12 obrázkov a to medzi snímkami neboli také velké medzery, vždy mi vyšlo asi 9-10 obrázkov na celý film..
cim si fotil? s zvitkom mam skusenost sice len v ´lubitelovi´ yashike a dierkovej komore ale vzdy mi vysiel spravny pocet obrazkov. nemas pokazeny posuv filmu? v lubitelovy to ale neprichadza do uvahy :o)
Vsetky filmy s oznacenim 120 sa do Ljubitela daju pouzit. Otazka znie, ci pri tej cene za film nie je lepsie pouvazovat nad niecim, co fotoaparatom (na rozdiel od Ljubitela) je! Ak ide o len take oboznamenie sa s problematikou, tak dopredu vravim, ze Ljubitel odradi aj toho najvacsieho masochistu. Nepritomnost frenslovej sosovky a matnice z neho robi ocikazny pristroj, nepresnost vo vyrobe zas pozierac penazi.
Vsetky filmy s oznacenim 120 sa do Ljubitela daju pouzit. Otazka znie, ci pri tej cene za film nie je lepsie pouvazovat nad niecim, co fotoaparatom (na rozdiel od Ljubitela) je! Ak ide o len take oboznamenie sa s problematikou, tak dopredu vravim, ze Ljubitel odradi aj toho najvacsieho masochistu. Nepritomnost frenslovej sosovky a matnice z neho robi ocikazny pristroj, nepresnost vo vyrobe zas pozierac penazi.
lubitel je sice hracka, ale ked vies co sa od neho da ocakavat tak je to super hracka, nezatracuj ho za to ze je to bakelitovy mrzak-ktory sa vala kade tade,najjednoduchsie je napisat ´zober si flexu´ :o) ´lomo´ ma ale nejak nebere ..
lubitel je sice hracka, ale ked vies co sa od neho da ocakavat tak je to super hracka, nezatracuj ho za to ze je to bakelitovy mrzak-ktory sa vala kade tade,najjednoduchsie je napisat ´zober si flexu´ :o) ´lomo´ ma ale nejak nebere ..
Ja nezatracujem, sam mam jeden. Ale zaciatocnikovi do ruk nepatri, lebo ho len odradi od bohulibej cinnosti. Flexaret bez predosleho zasahu servicemana tiez nic moc. Skor to vidim na Yashica Mat 124, alebo zapozicanu Mamyiu, Zenzu a.p. Dokonca starucky Rolleicord, aj Rolleflex F3,5 je viac vhodny pre zaciatocnika... tod moj nazor.
Yashica Mat 124? kvoli expozimetru? hm, eet,(ele to by bolo o konkretnom stoji) podla mna je vhodny prave lubitel,nuz a ked sa niekto pita ´ako ze je to s tym filmom´, tu na fore, tak asi tazko pozna niekoho kto ma ´mamču´-to je len moj ´odhad´
skor otazka ci sa chce *juro* venovat ´stredoformatu´ alebo ´lomobavkam´ :o)
Ano, pravda. Ale na Lomo urcite Diana, alebo ine k tomu predurcene cudo. Yashica preto, lebo stale funguje. Flexaret by mohol tiez, ale ztuhnuta vazelina z neho robi tvrdohlavy fotoaparat. Ljubitel nema matnicu a ostrenie je na nom temer nemozne...
Aky film
Este ak niekto moze poradit, lebo nie vzdy to je napisane pri vyrobku v eshopoch, vsetky filmy s oznacenim 120 maju len 12 obrazkov? Lebo v navode je napisane, ze dany fotoaparat je pre 12 obrazkove filmy.
film formatu 120/220 ma jednotnu sirku 6cm a rovnaku dlzku. podla toho na aky format sa pouzije tak tolko obrazkov nan vojde. samozrejme jeden rozmer ostava rovnaky (6cm), druhy rozmer moze byt:
4.5, 6, 7, 8, 9, 12, 17 su dokonca aj vacsie pre specialne ucely.
120 ma zo zadnej strany papier na ktorom su napisane cisla policok, 220 tento papier nema, preto je tensi a na rovnaku hrubku ho vojde viac. neda sa vsak pouzit do fotakov ktore maju okienko v zadnej stene prave na citanie cisiel policok (Lubitel medzi ne patri). Ale 220 film je v nasich koncinach myslim prakticky nedostpuny inak ako na objednavku zo zahranicia.
skor otazka ci sa chce *juro* venovat ´stredoformatu´ alebo ´lomobavkam´ :o)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa