Zdravim, pri prehliadani fotiek som si vsimol neostrost v jednej polovici fotky a mam podozrenie ze sa jedna o decenterizaciu. Jedna sa o objektiv Canon 50mm f1.4 stary asi 5 mesiacov. Objektiv mi nikdy nepadol ale bol raz v servise kvoli poruche ostrenia. Moja otazka znie ci sa skutocne jedna o decenterizaciu a ci je to dovod na reklamaciu? Prikladam fotku: http://www.upload.insane.sk/files/decenterizacia.jpg
Porovnajte lavu stranu steny s pravou. Exif pre info: canon 40d, f3.5,iso 100, 1/250.
Nie je to sposobene iba preblesknutim pravej strany bleskom? Ten moze to miesto akoze zbavit pohybovej neostrosti.Mozno sa ti cely obrazok pohol, ale kde je blesk, neostrost tak nevidno.Neviem ci si skusal odfotit nieco na stative a timerom aspon 5 sekund.Ak nie, skus. Ak mas aj potom problem, daj objektiv do servisu.
Ved praveze neviem, nahodne som si to vsimol pri prezerani fotiek lebo tu mi to udrelo do oci.. zajtra zrejme skusim nejaku texturu odfotit a uvidime..
takuto neostrost moze sposobit aj pohyb fotaku do strany a zaroven okolo vlastnej osi.cim sirsi objektiv, tym viacej.ale je to docela tazke sa do takeho pohybu dostat.poznam z vlastnej skusenosti.
No urob si nejaky synteticky test, dobry objekt na test su noviny alebo mapa. Len musia byt uplne ploche a rovina senzora fotoaparatu musi by PRESNE rovnobezna s rovinou objektu, aby si dostal spravny vysledok. A taktiez co najviac otvorena clona (tak aby bol obraz uz dost ostry aby bolo vidiet rozdiely), ako sa tu uz spomina.
Decenterizacia? Servis?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa